Підвищення відповідальності влади, лобіювання інтересів Івано-Франківська та Прикарпаття, легалізація євроблях за 500 євро – з чим іде на вибори Олександр Шевченко

21 липня в Україні відбудуться позачергові вибори до ВРУ. Перші кандидати вже реєструються.

Фіртка вирішила проаналізувати передвиборчі програми кандидатів у нардепи.

У виборчому окрузі №83 з центром в Івано-Франківську, станом на 19 червня, вже зареєстровано три кандидати, серед яких діючий народний депутат Олександр Шевченко, який йтиме як самовисуванець.


Хто такий Олександр Шевченко:

Олександр Леонідович Шевченко (нар. 8 квітня 1971 року, м. Коломия Івано-Франківської області, Україна) – український бізнесмен, громадський діяч, політик, меценат. Автор ідеї, засновник та колишній директор гірськолижного курорту «Буковель». Народний депутат України 7-го (2014) та 8-го скликань.

Освіту здобув за спеціальностями радіомонтажник (диплом з відзнакою) та «Радіотехніка», кваліфікація «Радіоінженер»). Працював монтажником радіоапаратури 2-го розряду, менеджером з торгівлі підприємства.

Свою громадську діяльність Олександр Леонідович Шевченко розпочав у 2004 році, коли на базі гірськолижного курорту «Буковель», за його ініціативи, були започатковані декілька благодійних довгострокових акцій, проєктів та програм, спрямованих на підтримку малозабезпечених мешканців Івано-Франківської області та інших областей України. За його підтримки було започатковано низку програм з реабілітації та оздоровлення дітей хворих на ДЦП та дітей з інвалідністю, які мешкають в Івано-Франківській області.

У 2014 році був обраний депутатом Верховної Ради України по мажоритарному Івано-Франківському виборчому округу № 83 на позачергових виборах до Верховної Ради України 26 жовтня 2014 року.

 У Верховній раді 8 скликання є членом Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Не входить до складу будь-якої фракції.


Що обіцяє кандидат:

У своїй програмі кандидат зазначає, що лише на принципах Гідності та Правди ми збудуємо сильну модерну країну, яка забезпечить громадянам достаток, комфорт, безпеку, гармонію стосунків поміж людьми.

"У нас є потенціал, ресурси та воля для того, щоби посісти в новому світі лідируючі позиції", - відзначає Шевченко.

Обіцяє ухвалити законопроєкт, який спрямований на подолання системної корупції та підвищення відповідальності влади. Зокрема, йдеться про посилення кримінальної відповідальності для топ-корупціонерів – до пожиттєвого ув’язнення з конфіскацією майна, позбавлення СБУ та ГПУ невластивих функцій тиску на бізнес, завершення реформи незалежної судової гілки влади та скасування недоторканності народних депутатів.

Що ж стосується зовнішньої політики та протидії  агресії РФ то Олександр Шевченко має ряд ініціатив. Серед яких: уніфікація озброєнь за стандартами НАТО, Зовнішній курс України – в Європейський Союз і НАТО, боротьба за повернення окупованих територій на сході України та в Криму, захист українців за кордоном, звільнення українських політв’язнів та військовополонених з Росії, залучення інвестицій та новітніх технологій в Україну.

Якщо розглядати питання освіти, науки та медицини, то у нардепа є своє бачення.

"Стратегічний напрямок – повна безкоштовна освіта. Також, перегляд так званої «медреформи», порятунок системи охорони здоров’я України. Надання найвищого соціального статусу вчителям – від вихователя дитячого садка до професора університету", - йдеться у програмі Олександра Шевченка.

Також Шевченко має на меті розв'язати проблему розмитнення «євроблях» шляхом простого розмитнення автомобіля - єдиний митний платіж в 500 євро.

Не забув він і про Прикарпаття, для якого підготував програму будівництва доріг до кожного міста і села Івано-Франківщини з 10-річною гарантією за 5 років та обіцяє лобіювання інвестиційних можливостей Івано-Франківська та області, залучення світових інвестиційних фондів в економіку, інфраструктуру та туристичну галузь краю.


Читайте також:

Притягнути до відповідальності топ-корупціонерів і назвати війну війною: з чим йде у нардепи Іван Гарасимко


19.06.2019 1752 3
Коментарі (3)

лиля 2019.06.19, 20:30

Нормальна виборча программ, особливо про реформу медицини

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2021
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1883
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1882
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5590 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2177 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1535

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

776

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

848

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1051

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1025
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1798
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3704
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10296
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26187
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10216 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7744
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

923
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

270
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

303
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

408
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1308
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

910