Підкорити столицю: як юна франківчанка дійшла до фіналу на популярному шоу (інтерв'ю)

Рік за роком, рік за роком і юна співачка з Івано-Франківська потрапила на велику сцену популярного шоу. Чотирнадцятирічна франківчанка Карина Столаба потрапила до суперфіналу співочого проекту «Голос. Діти».

Цього року вона втретє прийшла на кастинг. Але цей рік для неї – особливий. Дівчина мала останній шанс взяти участь у проекті, адже їй вже виповнилося чотирнадцять років. Карина займається музикою з шести років.

Нещодавно виграла безкоштовне навчання на юриста, проте мріє про професійну музичну освіту. Хоче навчитися грати або на фортепіано, або на гітарі. На шоу вона виконала пісню “Cryin'” гурту “Aerosmith”. Своїм голосом їй вдалось вразити всіх трьох тренерів та розвернути їхні крісла.

Ексклюзивно для Фіртки Карина розповіла про те, як потрапила на проект, його залаштунки та що планує робити далі.

Чому саме «Голос. Діти»?

На проект дівчина приходила два роки підряд. Проходила кастинги, але далі ніж «Можливо, ви пройдете» справа не заходила. Втретє, приїхавши до Києва, Карині вдалося досягнути своєї мети – потрапити на сцену «Голосу».

«Це були дуже неймовірні відчуття. Я так на це чекала і пройшла до фіналу, на такій сцені, в прямому ефірі».  

Чому саме «Голос. Діти»? Карина вважає, що це шоу є надзвичайно щирим та справжнім. Діти на сцені не такі, як дорослі. Вони відкривають і показують себе без фальшу та гри.  

Від кастингу до фіналу

Спочатку Карина приїхала в Київ - подала анкету та чекала своєї черги. Після цього пройшла акапельний конкурс – прослуховування пісень, які підготували учасники. Після акапельного конкурсу хтось проходив далі – у наступний етап кастингу, а комусь казали «Зустрінемося на наступний раз». Дівчина пройшла на наступний етап – прохід до продюсерів. Вони прослуховували попередні пісні, але вже з музикою. Наступний етап – «Ми вам зателефонуємо» або учасники потрапляли до редакторів і спілкувалися з ними. Звідси і почався шлях: сліпі прослуховування – вокальні бої – півфінал – фінал.

 «Я нічого не очікувала. Я просто налаштовувала себе гідно виступити, кайфанути на сцені, як в останнє, а там - хоча б одне крісло розвернулося. Проте до мене розвернулося аж троє! Я про таке навіть мріяти не могла!».

Вибір команди

Карина розповідає, що коли стояла на сцені і обирала команду, то зразу знала, що це буде «Время и Стекло». Так відчуло її серце, ну і загалом дівчині хотілося в їхню команду з самого початку. Гурт досить довго не розвертався до юної конкурсантки і це її засмутило, проте не «збило» і вона співала до кінця. А коли Надя Дорофєєва та Позитив повернулися, то сльози виступили на очах.

«Це просто не передати словами, які це емоції - попасти в їхню команду. Працювати разом з ними просто неймовірно, адже це кумири мого дитинства. Вони мене мотивують, надихають. Працювати з ними – це мрія з усіх мрій».  

Підбір пісень

Щодо вибору пісень – нема такого, щоб хтось казав яку пісню співати. Чи тренери, чи ще хтось. Під час процесу підбору пісень всі між собою спілкувалися – розглядали різні ідеї. Це можна назвати співпрацею.

Всі пісні, які були на проекті, обирали спільним голосуванням, вони подобалися і Карині, і тренерам. Це були саме ті пісні, які вона відчувала. Не було і не буде таких пісень, якими б вона не жила на сцені.

«В мене немає особливого стилю виконання. Кожна пісня різна та з різною історією, тому коли співаю, просто живу тією історією і стиль сам по собі проявляється». 

Хоч є багато красивих українських пісень, але перевагу дівчина віддає англійським, як у прослуховуванні так і у виконанні.

Сцена і хвилювання

Хвилювання на сцені Карина не відчуває, проте, перед самим виходом трішки нервує. А все тому, що хоче виступити гідно. Каже, що не обов’язкова перемога, а важливо виступити так, щоб не було соромно. Девіз виступів на сцені – розслабитися та отримувати задоволення.

«Найстрашніше було вийти на сцену та підвести своїх тренерів, які дали тобі шанс пройти на наступний етап. А найважчим було прощатися з кимось з учасників. Емоції після шоу не передати – вони фантастичні, неймовірні. До цього часу не вірю, що я виступала на цьому проекті, мене показували по телевізору. Я мріяла потрапити на цей проект, стала його частинкою. Це ніби сон».

Друзі та конкуренція

На «Голосі» дівчина знайшла справжніх друзів. Всі учасники були, як велика команда та сім’я проекту.

«Не було такого, що команди «Время и Стекло», Дзідзьо чи Джамала – всі відокремлені, ніхто не спілкується. Цей сезон особливо дружній. Ми були, як друга сім’я». 

Конкуренція не відчувалася зовсім. Карина розповідає, що цей сезон був найдружніший, -  неважливо з якої ти команди, всі тренери завжди давали поради, а учасники підтримували один одного.

«Мені здається, це краще конкуренції!»

Підтримка

Під час всіх виступів Карину підтримувала родина – це «божевільна група підтримки».

«Вони такі активні. З Новоград-Волинського підтримували мої родичі, з Івано-Франківська - мої батьки. Це найрідніше і найщиріше коло, яке справді підтримувало мене».

Спілкування з зірками

Після завершення шоу тренери та учасники активно спілкуються у соціальних мережах. Тренери говорили учасникам: «Працюйте, пишіть пісні, відправляйте нам. Ми будемо з вами спілкуватися і підтримувати». Після шоу учасників ніхто не покидає.

«Спілкувалася з Неттою, крутими продюсерами, всіма зірками, які були на ефірах. Інші тренери давали нам поради, мені говорили дуже багато приємних слів. Багато порад давала Джамала, за які я дуже вдячна. Тренери підтримували всіх, незалежно від команди».

Будні після проекту

Після проекту і розмов з Сашею Зазарашвілі, Карина зрозуміла, що треба удосконалити свою англійську.

«Також в день можу трішки поспівати для себе або помалювати. Ну і, як всі діти на канікулах, гуляю з друзями або провожу час з рідними, з сім'єю. Також збільшилася аудиторія, підписники в соцмережах. Вони говорять і пишуть такі неймовірні слова. Це не тільки мотивація, а й підтримка. Це найкрутіше, що змінилося після «Голосу». Збільшилася популярність і кількість прихильників».

Це вже перемога

Карина не виграла шоу, але виграла для себе змогу стояти на сцені, співати з крутими зірками, бачити та спілкуватися зі своїми кумирами - це вже перемога.

«Я себе одразу налаштовувала на те, що не важливо, хто переможе – головне перемога нашої команди. Переживань не було, навіть коли не назвали моє ім’я, плакати не хотілося. Я була горда тим, що дійшла до суперфіналу і виступала з такими крутими людьми».

Плани після шоу

Після шоу Карина хоче працювати, писати власні пісні - дарувати їх людям та займатися власними проектами. Сидіти на місці – це точно не про неї.

«Це для мене шанс – ця маленька популярність, ці люди. Це маленький поштовх, знаю, що від моєї роботи залежить моє майбутнє. Я буду працювати і на цьому не зупинюся. Зараз  я збираюся підкорювати столицю. Це моя ціль».

Побажання

Хочу сказати всім, хто мріє бути співачкою/співаком, але не співає, бо думає, що не має голосу - не потрібно боятися! Знайдіть викладача, який допоможе розвинути вашу техніку вокалу. Знайдіть таке творче місце, куди для заняття вам захочеться повертатися кожного дня!

Згодом знайдіть свою фішку виконання пісень, свій тембр, те, що зможе зацікавити слухача. Почніть з простих конкурсів, фестивалів, а далі випробовуйте себе у різних телевізійних проектах!

«Знайдіть мрію, повірте в неї і вона повірить в вас!» - слова з пісні Дмитра Монатіка "Моим". Це надихає кожного не здаватися, вірити у свої сили у досягненні власної мети. Не забувати плідно працювати і отримувати задоволення від того, що робиш - це надважливо!

Хочу передати всім привіт, хто читає це інтерв’ю, хто мене підтримував і голосував. Це лише початок. Далі – більше. 


16.07.2019 Люся Грибик 5709
Коментарі ()

19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

72
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

118
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6477 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10889 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12168 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5805

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

504

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

761

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

749

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1063
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

433
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

460
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

543
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4089
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11627
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6651
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1152
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18052
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

306
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

406
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

695
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

816