«Перемога або дві(?) України?»

       «Україна з Чорним морем, чи у морі чорної крові?»

                                                                                                       «Най БОГ боронить!»

 

          Арешт Юлії Тимошенко збурив з напівфлегматичного п’янкого серпневого релаксування замордованих сонцем мільйонів українців, увесь цивілізований європейський і американський політикум. Те, про що так довго страхали регіонали опозиціонерів, стало на жаль чи на щастя, реальністю.

          На жаль, бо арешт Юлії Тимошенко, це особиста трагедія для неї самої, її родини, близьких, друзів, однопартійців, соратників і просто співчуваючих.

          На щастя, бо тільки безпрецедентна за своїм цинізмом і відвертою злочинністю дія, обмеженої в усіх розуміннях і змістах влади, здатна спонукати (здетонувати, збурити, спровокувати, розбудити, розбурхати) «наколоте» зневірою, апатією і морально-психологічною депресією суспільство! Саме принесення на жертовний політичний вівтар особисту свободу Юлія Тимошенко, змусила розтріпуцькане, різношерстне, гниле до неможливості громадянсько-політичне суспільство, деморалізоване тривалим п’ятирічним розчаруванням, діями всіх попередніх влад за час президентства Ющенка, зрадами і «киданнями», корупцією і некомпетенцією, пробудитися і породити своє масштабне спонтанне обурення, шок і спротив.

            Режим Януковича жодним чином не зрадив очікувань, не розчарував, не здивував! Саме таким цинічним, підлим, наглим, бандитським «чисто-конкретно по-донецькі», він і виглядав усі останні 7 років в уяві, фантазії, інтуїції, припущеннях і аналізах мільйонів свідомих українських виборців! Саме так Янукович та його зграя і почали діяти! З садистського мордобиття опозиціонерів, у Верховній Раді України, на очах приголомшених і шокованих дипломатів!  З відверто показового демонстративного паплюження, нехтування та наруги над Конституцією, «зґвалтування» т.зв. Конституційного суду та судочинства загалом, над законами, мораллю, духовністю, релігією, та іншими химерами… совісті, від якої Янукович звільнив себе одразу, з моменту покладання у внутрішню кишеню свого піджака президентського посвідчення! Посвідчення – яке Янукович сприймає виключно як індульгенцію на тотальний «безпрєдєл»! І це абсолютно «по-понятіях», на яких він виріс, змужнів, двічі «видсидів», владарював на регіональному рівні, двічі прем’єрствував, двічі опозиціонерствував, і нарешті «коронувався» на найвищий престол в Україні!

            Харківські угоди  - Харківські зради, здача високозбагаченого урану проти 15-ти хвилинної аудієнції та декількох протокольних спільних фото з Бараком Обамою, Податковий кодекс - Податковий майдан, резиденція «Межигір’я» для себе коханого  проти бомжацької лікарні в Макеївці, літаки та гелікоптери для себе – вибухи на шахтах Донбасу, багатомільйонні реконструкції дач та резиденцій для себе і різної свори – двометрової глибини ями для трьох десятків приречених на загибель шахтарів, судові рішення про скасування Указів про присвоєння звань Герой України Степану Бандері та Романові Шухевичу проти судових рішень про звільнення з під варти під грошову заставу злочинців- регіоналів при владі, за навмисне вбивство людей,  мільйони бюджетних гривень на своє оздоровлення проти абсолютної відсутності місяцями вакцин для щеплення десятків тисяч немовлят України і Донбасу зокрема!

           Катування в ув’язненні Юрія Луценка стало першим, після мордобиття у парламенті, проявом «демократії «по-донецьки»» режиму Януковича! Намагання застрахати український народ демонстративними репресіями колишніх екс-урядовців з опозиційного табору, перетворивши його у примітивну про-лукашенківську чи про-путінську мовчазну біомасу, найголовніше стратегічне завдання для Януковича! Вся оплачувана з бюджету репресивна машина держави, що давала Присягу служіння на вірність українському НАРОДОВІ, а не президентові, по-рабськи вислуговується перед своїм «паханом», за право перебувати у тимчасового владного коритця, демонстративно нехтуючи основоположними правами і свободами людини!

           На фоні загострення соціально-економічних проблем, нестримного зростання цін на основні продукти харчування та товари першої необхідності, при підвищенні пенсійного віку для жінок до 60 років, при мізерних  пенсіях і виплатах бюджетникам, при неадекватно «дешевій», після Харківських угод, ціні на природний газ для юридичних осіб в 500(!) доларів США за 1000 м.куб. у четвертому кварталі 2011 року, при двократному підвищенні ціни на електроенергію, воду, тепло, каналізацію, квартплату… все це  «покращення життя вже сьогодні» «нафаршировується» тотальним придушенням демократії, свободи слова, свободи мирних зібрань, мітингів і маніфестацій, розквітом політичних репресій та судовими маразмами.

           Скільки ще, наелектрилізоване до вибухонебезпечного соціально-економічного та політичного стану розпечене суспільство, буде терпіти ці вибрики «безбашенного» режиму? Чи має народ запас і головно бажання подальшого терпіння цієї влади, покаже розвиток наступних подій на майдані у Києві. Безумовно, що влада застосує звичні формальні антидемократичні прийоми придушення протестуючих. Замовлене Банковою судове рішення про незаконність масових акцій протесту на Хрещатику розв’яже руки відомству Могильова. Тисячі бійців Внутрішніх військ, ЗМОПу та Беркуту застосують каральну, неадекватно-тупу силу проти мирно налаштованих людей, під покровом чорної ночі. Так вже було під час розгону наметового містечка Податкового майдану. Там теж були виключно намети народних депутатів України від опозиції, що слугували їм громадськими приймальнями.

             І найголовніше, що далі? А  далі тупа і неспрогнозована безкомпромісна взаємна «бойня-м’ясорубка». Влада буде прикриватися і себе реабілітувати фіговим антиконституційним замовним рішенням суду - «Ім’ям України! Ім’ям Януковича!» А опозиція своїм беззастережним Конституційним правом та загальновизнаними нормами міжнародного права на мирні мітинги і маніфестації, Гельсінські угоди 1975 р., Загальну декларацію Прав Людини 1949 р.         

             Але хто відповість за можливу, і швидше за все абсолютно ймовірну людську безвинну кров? Чиї руки, кого конкретно, будуть по лікті у крові? Питання не риторичне, а цілком персоніфіковане!

              Бо вся влада абсолютистські зосереджена в тих же руках, на совісті кого буде кров! Цією людиною є виключно Президент України Віктор Янукович! Саме він зосередив у своїх руках всю державну карально-репресивну, судову, слідчу і надзорну (прокуратура) владу. Саме він ініціював, породив, свідомо створив цю суспільно-політичну конфронтацію. З наміром подальшої монополізації всієї влади в державі та над народом в своїх руках, шляхом намагання фізичного знищення опозиції, та її лідерів, у першу чергу.    

            Майбутні парламентські вибори 2012 року та бажання стати президентом на другий термін у 2015 року, не передбачають в уяві Януковича та його зграї,  опозиції у виборчому процесі взагалі, а Тимошенко, Луценка та інших, зокрема.

            Янукович розуміє і усвідомлює, що в другому турі президентських виборів 2015 року всі шанси зустрітися мають лише дві особи: він самий і Юлія Тимошенко! А хто тоді переможе, сумнівів не має ніхто! Ось це і є головною відповіддю на всі запитання! Для них усіх вичерпно зрозуміло результат ЇЇ приходу до влади в Україні, в контексті їхнього приреченого майбутнього!  На їхній пам’яті на все життя закарбувався тваринний страх 2004-2005 років!

           Так на що наважиться Янукович, чи є хоч якісь стримуючи фактори поведінки Януковича, чи жодних гальмів не існує? Виглядає так, що найреальніше останнє, а саме відсутність будь-яких застережних засобів перед розгоном машини тотальних каральних репресій та фізичного впливу проти опозиціонерів.

           Чи змириться з цим опозиція, чи проковтне вона арешт Тимошенко, чи дозволить вона владі себе знищити, встановити тотальну диктатуру і авторитаризм, по сценарію наших двох північних сусідів? Переконаний що НІ!

            Януковича і його режим не сприймає понад 11 млн. виборців України! На сьогоднішній день ця цифра реально значно більша, в наслідок катастрофічного для ПР падіння популярності, підтримки партії влади та її очильників.  Шахтарям Донбасу, які гинуть у шахтах  як мухи,  як кістка в горлі стоїть влада його землячка, та його місцевих диктаторчиків-злодіїв-корупціонерищів!

            Найважливіше технологічно спонукати галичан масово підірватися на Київ! Саме масова присутність радикально-патріотично налаштованих галичан з Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей, є запорукою прискорення ланцюгової реакції масового народного організованого спротиву режиму Януковичу! Саме Галичина, як локомотив, потягне за собою решта вагонів заіржавілого, на запасних коліях, потягу праведного народного гніву, обурення і тотального спротиву злочинному режиму.

             Будь-яка кров пролита на вівтар свободи українського народу проти деспотії Януковича, як рефлекторна реакція акули на запах крові в морській пучині, ще більше мобілізує електоральної підтримки опозиціонерів, новими сотнями тисяч протестуючих з усіх інших, сплячих, регіонів України! Адже гасло: «Полундра! Наших б’ють!» однаково діє на прихильників обох сторін!

           Чи перетвориться Хрещатик на площу Тянь Ань Мень?

            Сто, двісті тисяч, радикально налаштованих мирних(!) громадян України, громадянського суспільства, Нації, можуть вмить знести з об’єктивної реальності діючий самовпевнений режим, як в один момент, рівно 20 років назад, сотня тисяч людей в Москві знесла режим ГКЧП, відправила в архів «імперію зла» -СРСР, як «геополітичне утворення»! Саме так, 7 років назад, українське населення усвідомило себе громадянським суспільством, а не бидлом, і за лічені дні трансформувалася в гонорову Українську Націю! Ми перемогли! Перемогли мирно! Бо затухаючий Кучма не бажав  мастити свої ніжні ручки кров’ю мирних людей, дітей і жінок, заради приходу до влади Януковича! Янукович, сьогодні перебуваючи при владі, не зупиниться ні перед чим, заради збереження себе при владі, за будь-яку(!) людську(!) ціну. Йому є з кого брати приклад: Путін, Лукашенко, Каддафі, Мубарак, Асад…

          Пролита кров завершиться безумовно не тільки чиєюсь особистою чи родинною трагедією, але й чиєюсь персональною поразкою-катастрофою! Найбажаніше, поразкою Януковича і його режиму! Тоді нові дочасні парламентські вибори, перемога, нові судові процеси і безкрайня лава підсудних у Печерському суді, над тими, хто не встигне доїхати до Борисполя, або переткнути державний кордон. «Кірєєви» і «вовки» знайдуться!

           А якщо ні? Тоді замороження тоталітаризму до 2015 року мінімум. Подальші репресії і терор проти опозиціонерів, знищення демократії, свободи слова. У відповідь міжнародна ізоляція режиму, санкції, обмеження, нехтування…

          Чи змириться з цим Галичина, Західна Україна та інші регіони України? Теж, думаю що НІ!

         Демократичні органи  місцевого самоврядування, політичні партії, громадські організації, молодь і студентство, конфесії, висловлять свій категоричний безкомпромісний ультиматум, оголошення місцевих органів влади лояльних до Банкової протизаконними і ліквідованими, , відкличуть делеговані повноваження, створять регіональні комітети порятунку України, в кожному населеному пункті, районах, містах, областях. Органи правопорядку, прокуратури і міліції будуть абсолютно деморалізованими і лояльними, безумовно з числа тих, хто залишиться, а не втече.

         Україна цілком реально і об’єктивно опиниться на межі державного і територіального розколу! Логіка безкомпромісної політичної боротьби, взаємний антагонізм і не сприйняття, тліючі «подарунки» з минулого: мова, НАТО, релігія-конфесії, духовність, культура, освіта, історія, Бандера-Шухевич… все спричинить радикальний державницький розлом по відомій електоральній лінії всіх виборів: місто Київ і 16 областей проти 9 областей і Севастополя.

          Демократична нова Україна рушить на Захід, до органічних демократичних цивілізованих західних цінностей, до Європейського Союзу, НАТО…

         Східна Україна опиниться в тотальній міжнародній ізоляції! Санкції міжнародної спільноти на експорт українського металопрокату, хімії, сировини, арешт усіх закордонних активів і капіталів, арешт майна та іншої нерухомості, заборона на в’їзд до усієї Європи, США і Канади, зробить наших братів повними банкрутами і поверне у політичне, економічне і соціальне середньовіччя! Тоді одна дорога: повна державна капітуляція перед Росією! Ганебно-принизливе  трансформування у декілька нових суб’єктів Російської Федерації, у вигляді депресивних «хохляцьких» губерній! Портрети Путіна на стінах! І гімн Радянського Союзу! «Встєчай нємитая Рассєя!»

          Така перспектива потрібна Сходу і півдню України? За таке майбутнє ви боретеся і на таке приречуєте своїх дітей! За таке майбутнє стоять, прости Господи, «еліти» сходу і півдня?

          Амбіції однієї людини реально можуть обернутися розколом на дві(?) України! На дві держави! На два діаметрально-протилежних цивілізаційних державних утворень! Море крові та терикони трупів! Все це буде на руках однієї людини, а можливо підсудного, можливо політичного біженця в Лівію, Сирію, Таджикістан, Туркменістан. І навіть не в Росію, і не в Білорусь!

          Трагічний і сумний сценарій віртуального розвитку подій у будь-якій країні, може стати реальністтю будь-де! Україна не виключення! Таке пережила Румунія! Чаушеску правив країною 40 років! І що, це йому багато помогло?                     А Мубарак? А Каддафі? Але доля Чаушеску - найближчий приклад! Бо Європа!

          Чи можливо цей фасмагоричний сценарій зробити нездійсненним? Безумовно можливо! І це знову ж таки залежить виключно від однієї людини – Президента України Віктора Януковича!

           Він чудово розуміє ЩО він МОЖЕ робити, але він зобов’язаний усвідомлювати і знати ЩО він, за жодних обставин, НЕ МАЄ ПРАВА РОБИТИ!

           Тому, найперше треба: ЗУПИНИТИСЯ!

           По-друге: ПОВЕРНУТИ країну у ЧЕТВЕРТЕ СЕРПНЯ!

           По-третє: ЗАРЕКТИСЯ ПОВЕРТАТИСЯ У П’ЯТЕ СЕРПНЯ! 

           По-четверте: випустити ВСІХ політичних ув’язнених, закрити УСІ кримінальні справи проти опозиціонерів, покарати винних силовиків, прокурорів, суддів, слідчих за «безпредєл»!

          По-п’яте: дотримуватися загальновизнаних норм міжнародного права з прав людини, свободи слова, мирних зібрань та маніфестацій, гарантувати проведення чесних і прозорих, демократичних парламентських виборів 2012 року, на основі чесного і консенсусного закону про вибори.  Аналогічно, по президентських виборах 2015 року!

 

          І ВСЕ ! ! !

 

          Тількі цих П’ЯТЬ пунктів ГАРАНТУЮТЬ  ВСЕ!

          Це що, ВЕЛИКА ПЛАТА за спокій і мир в Україні?

          Невже, борони Боже, сотні, тисячі трупів безвинних людей, море людської крові на Хрещатику, вартують знехтувати цими консенсусними пунктами?

         Пропоную, Януковичу і всій його команді, ще раз тверезо і холоднокровно проаналізувати викладене!

         Я застерігаю, бо не виключаю гіпотетично саме такий розвиток подій!

        Політики МУСЯТЬ зупинитися!

        НАРОД НЕ СКОРИТЬСЯ! НАРОД НЕ ЗМИРИТЬСЯ! НАРОД НЕ ЗУПИНИТЬСЯ!

 

        Вибір за вами, владо!

 

        Слава Україні!

        Героям Слава!

          

        У блуді залишків наївних ілюзій, та намаганні зупинити майже невідворотне,

 

 

         Депутат обласної ради,  Юрій Романюк

         голова фракції «Батьківщина»


07.08.2011 Юрій Романюк 1366 11
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1913
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1835
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1834
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5396 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2130 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1488

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

707

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

758

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

954

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

986
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1739
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3655
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10222
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26103
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10153 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7691
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

872
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

100
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

218
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

361
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1255
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

851