ПЕРЕДЧУТТЯ ВІЙНИ

В останні два роки в світі відбувається все більше страшних і руйнівних подій. Взаємні претензії держав заходять дуже далеко, сотні прикордонних сутичок, хаос на зруйнованому брутальним вторгненням Близькому Сході і в Серединної Азії, низка переворотів і руйнівних революцій з Тайланду до Марокко ... Індія, Пакистан, Корея, Африка ... І все це полито зверху, як глазур'ю, небувалою економічною депресією, яка тільки загострює боротьбу націй за місце під Сонцем.

Ще не заколоти, але вже і не стабільність в Європі, особливо в країнах Середземномор'я. Громадські заворушення на території самих Сполучених Штатів з атаками на місцеві Капітолії. Сотні мільйонів безробітних людей по всьому світу, які не бачать себе в майбутньому, вони виявилися нікому не потрібним баластом втакій, що швидко скоротилася від кризи, ліберальній економіці. Північ Європи, Британія - загрузли в боргах, які їм доведеться віддавати десятиліттями, а для деяких країн, типу Прибалтики, це взагалі виявиться неможливим - попереду всіх їх чекає досить швидкий занепад і колапс соціальної системи, який приведе протягом найближчих 5 років до падіння життєвого рівня до небувалих низів - пенсійний вік повсюдно буде підвищуватися до середньої тривалості життя, при високому безробітті саме в секторі від 18 до 26 років і від 45 до 65 років, коло тих. кому будуть видаватися соціальна допомога різко скорочуватиметься, інші будуть задовольнятися гуманітарними посилками і «суповими кухнями» (якщо такі ще залишаться) для бідних.

Стовпами стабільності у світі залишилися сировинні держави - маленькі і великі. Росія, ОАЕ, Норвегія, Австралія, Іран, Саудівська Аравія, Кувейт. Так само, непогано себе почувають і ощадливі німці, китайці, які мають державну ідеологію й малонаселені країни, типу Нової Зеландії та Канади.

Світ у глухому куті. Вихід із патової ситуації загальної кризи можливий лише при злагоджену роботу всього людства, такому собі новому глобальному порядку з єдиним центром управління - Тотальний неоглобалізм. На таку роль в середині 20 століття пророкували ООН. Однак, людина слабка, і з ООН зробили інструмент впливу США і золотого мільярда, нездатний до нав'язування власних рішень будь-якому уряду світу, ООН не має власної військової і політичної сили, тому в нього замість права наказів і розпоряджень залишилося лише право рекомендувати і покривати офіційністю рішення, прийняті в Білому Домі ...

Велика частина світу живе в борг, на чолі з США і Золотим мільярдом. Забезпечивши собі рівень життя, як при комунізмі, коли непрацюючий житель цих країн, живе в рази краще, ніж 90% працюючого населення решти світу. Тому, вони і намагаються законсервувати справжній стан справ на тому рівні, якого їм вдалося досягти. Але тепер це стає неможливим - надто багато людей по всьому світу отримали доступ до інформації завдякиінтернету, щоб почати задавати питання "чому так?"... Новий Колоніалізм був приречений з моменту прокладки першу оптоволоконних кабелів по дну океану.

Наближається нова глобальна війна. Напруга вже висить у повітрі, атмосфера загусла й зупинилася, вимагаючи свіжого вітру, який вже не раз в історії ламав старе і приносив нове. Вітер історії Першою світовою Війною знищив Імперії Європи, перекроївши карту світу на десятки нових країн і тимчасових утворень. Енергія війни всього на 20 років допомогла врятувати ліберальну економіку від колапсу і на світ обрушилася криза 30-х років. Країни замкнулися в свою шкаралупу і втратили торгівлю одні з одними, що призвело до загальної спіралі падіння в злидні.

Вихід знайшли в підштовхуванні Німеччини до війни. Вона втратила в Першій сітовій Війні найбільше і роздути там реваншизм для Лондону виявилося дуже простою справою. Америка накачувала Німеччину кредитами, а Лондон покривав всі порушення умов мирного договору своєю долонею Владичиці Половини Світу. Чим це закінчилося - пам'ятають усі. Не повністю психічно здоровий гомункул Британії, спущений з ланцюга, кинувся спочатку на свого господаря, порахувавши, що той його зрадив у ситуації з "відмороженою" Польщею. Потім була Друга Світова Війна. Гомункул таки реалізувала ту мету, заради якої його відгодовували. Нам це коштувало майже 20% населення і відкатом промислового потенціалу до початку 30-х років 20 століття. Британія втратила Корону Світу, віддавши її своїм кредиторам з-за океану.

Головний гравець - Америка. Саме вона взяла на себе роль Німеччини, хоча вважає себе реінкарнацією Лондона... Але Америці не вистачає цинічною холоднокровності Британії, і вона сама своїм факелом підпалює навколишній світ, як це зробив Гітлер. Чехословаччина вже впала, йде хвиля перебудови і переформатування в нафтових регіонах Півдня, як наприкінці 30-х підпалювалася і трансформувалася Європа. Війна почнеться на Близькому Сході і перекинеться на Індію і Пакистан, жорстко зачепивши Китай, який будуть позбавляти ресурсів, куплених за американські долари на Близькому Сході і в Африці. Золотому мільярду потрібні безкоштовні ресурси, вони вважають, що тільки так їм вдасться відстрочити падіння рівня життя у себе - їм потрібна колоніальна торгівля: "Необуси в обмін на реальні ресурси". Продаж пікселів, брендів, жопогрійок, в обмін на алмази, вуглеводні, метали і продовольство.

Початок загальної гарячої фази ми побачимо ближче до другої половини 2012 року, восени. Прийде кінець Ізраїлю. Прийде кінець Пакистану, прийде кінець Південній Кореї, Близький Схід перемішається, впаде Іран. Буде війна всіх проти всіх, і Америка буде втягнута в неї через свої зобов'язання перед регіональними союзниками. Європі доведеться робити важкий вибір між виконанням союзницьких, васальних зобов'язань перед США або політичним розривом з гегемонією, тим самим знищуючи НАТО. Найімовірніше відбудеться розрив Європи на тих, хто підтримає Німеччину і відколеться і молоду Європу, де уряди очолюють американські громадяни і ставленики. Коли відбудеться такий розрив, в перший же рік глобальної війни, молода Європа скотиться в соціальний хаос через припинення економічної допомоги від Німеччини і буде поглинена соціальними бунтами, бунтами голодних безробітних.

Війна виллється на третій рік до протистояння Китаю і США в битві за легкодоступні ресурси Сходу. Америці не перемогти. Вона перетвориться в острівну державу, схильну до атлантичного ізоляціонізму, яка висмоктує соки лише зі своїх континентальних сусідів. Повсюдно будуть застосовані локальні тактичні війни. Зникне Тайвань і Японія, південне узбережжя Китаю обезлюдне.

Росія зобов'язана зараз же зміцнювати південні кордони, замкнутися на тотальній обороні, використовуючи для нанесення контрударів Середню Азію. Росія зобов'язана уникнути втягування в конфлікт, продаючи озброєння Китаю та Індії, навіть за викидними цінами або в кредит. Росія повинна дистанціюватися від глобального конфлікту на півдні, зберігаючи нейтралітет так довго, як це можливо, одночасно вступивши в більш союзницькі відносини з відколотою від НАТО Німеччиною . Надалі це може привести до виникнення Євразійського Союзу, де Москва і Берлін будуть рівними партнерами, а інша Європа втратить право голосу, в обмін на їжу та газ. Китай краще прив'язати до себе поставками і кредитами, поставками військової техніки.


Повітря вже сильно загусло, людство занадто довго жило безтурботно і розкішно ... Нас надто багато для такого типу світової економіки. Війна все перекроїть і вирішить. Вона вже почалася.



http://jurialhaz.livejournal.com/15987.html


17.03.2011 1208 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

743
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2309
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2028
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2044
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6181 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2331 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

203

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1026

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1013

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1273
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

122
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

501
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1962
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26386
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

448
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10367 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7902
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

455
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

302
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

457
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

533
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1467