Олександр Шевченко запропонував програму розвитку України «Країна гідності і правди»

Народний депутат України від Івано-Франківська Олександр Шевченко зареєстрований в праймеріз «Українського об`єднання патріотів» як претендент в кандидати в президенти України на виборах в березні 2019 року.

Народний депутат запропонував для України програму «Країна гідності і правди».

Передвиборна програма

Претендента в кандидати на пост Президента України від Політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Шевченка Олександра Леонідовича 

«Країна гідності і правди»

Друзі!

Я прийняв рішення взяти участь у праймеріз «Українського об’єднання патріотів– УКРОП», щоби стати кандидатом у виборах президента України в 2019 році.

Моя програма, в яку я вірю і яку пропоную партійцям та державі, – має назву «Україна – країна гідності і правди».

Розв’язання питань:

- гідності держави в світі;

 - гідності громадянина в державі;

- правди і справедливості передбачають; 

- викорінення приниження людей корупцією; 

- прості й зрозумілі стосунки громадянина та держави;  

- достойний рівень життя.

Лише на базових принципах гідності, правди та справедливості ми збудуємо сильну модерну країну, яка забезпечить громадянам достаток, комфорт, гармонію стосунків як поміж людьми, так і з оточуючим світом та природою. 

Світ входить в період зламу старої системи цивілізаційного устрою. Це час додаткових невизначеностей, ризиків та конфліктів. Одним із наших пріоритетів повинна стати побудова сильної держави, яка здатна протистояти недружнім зовнішнім діям та
цивілізаційним викликам.

Сила – це не лише потужна армія, а й сильна модернізована економіка. 

Світ потужними темпами входить в постіндустріальний уклад. У нас є потенціал, ресурси та воля для того, щоби посісти в ньому лідируючі позиції. 

Для цього, нам потрібно спочатку відправити на «політичну пенсію» абсолютну більшість старих політиків, «людей системи», які мислять принципами кругової поруки, які були останні 20 років то при владі, то в опозиції, й несуть колективну відповідальність за нинішній стан України. 

Комусь із них слід подякувати. А когось попросити розповісти про свої багатомільйонні статки при зарплаті чиновника, депутата, міністра, слідчого, прокурора чи судді… Із відповідними висновками та вироками оновлених правоохоронної системи та судів. 

У владу повинні прийти нові люди. Молоді не за віком, а за світоглядом, здатні здійснити прорив у майбутнє. 

Мусимо об’єднати наукове, експертне та інтелектуальне середовища як постійно діючу інституцію філософського й експертного осмислення та стратегічного планування поступу держави в світі, що швидко змінюється. 

У нас немає часу на роздуми. Для того, щоби не залишитися на задвірках цивілізації, мусимо знайти спосіб «обігнати не доганяючи» держави та спільноти, які зараз попереду нас. 

У короткій передвиборній програмі неможливо детально викласти бачення розвитку країни, це тема для широкої стратегічної та багатьох галузевих програм. У цій передвиборчій програмі я сконцентруюся на цінностях та принципах, якими буду керуватися на посаді Президента України.

Я обіцяю вам тверду політичну волю до змін. Не на словах, а на ділі. І сподіваюся на вашу підтримку. Тільки разом ми зможемо все. 

Країна Гідності. 

Століттями, із часів Київської Русі та козаччини, у протистоянні орди, гартувалася українська вдача, виборювалися українські самобутність та гідність. 

Чи можемо ми сьогодні говорити про гідність українця – робітника, військового, пенсіонера, підприємця, лікаря, вчителя, працівника бюджетної сфери, який отримує жебрацьку зарплату чи пенсію або ж, покинувши власну родину, поневіряється по світах в пошуках заробітку? 

Чи можна говорити про гідність громадянина в країні, де немає надії на справедливе правосуддя, на захист людини правоохоронною системою, доступ до соціальних програм чи сучасної медицини?

Чи можна говорити про гідність України в світі, коли наші питання світові гравці
вирішують без нас? 

Коли наші сусіди дозволяють собі вчити нас, як нам трактувати нашу історію, намагаються проводити ревізію питань нашої гуманітарної та мовної політики? 

Питання рівня заробітної плати є базовим. Чинна влада довела українців до зубожіння. Україна посідає передостаннє місце в Європі за рівнем доходів на душу населення. 

Гасло про «багатих, які повинні поділитися з бідними» – це питання про поетапне зростання мінімальної зарплати щонайменше до 10 тисяч гривень при відповідному зростанні економіки України. 

Україна посідає передостаннє місце серед європейських країн за тривалістю життя громадян. Показник тривалості життя є інтегральним показником якості життя. 

Він залежить від багатьох факторів:

 - від рівня доходів, зарплат і пенсій;
- соціального захисту;
- стану охорони здоров’я та профілактики захворювань;
- розвитку туризму, фізкультури та масового спорту;
- стану екології;
- стану та доступності реабілітаційної та відпочинкової інфраструктури;
- рівня безпеки;
- зрештою, від рівня так званого «індексу щастя», в якому Україна традиційно посідає місця далеко поза межами першої сотні. 

Після перемоги на президентських  виборах я планую завершити розробку та розпочати реалізацію комплексної програми зростання тривалості життя українців. Саме за цим показником буде оцінюватися якість роботи влади на місцевому та загальнонаціональному рівнях. 

Маючи досвід перетворення депресивного регіону (мова про фактично єдине збудоване в новітній Україні з нуля нове «місто» – Буковель) на територію процвітання та успіху, із гідними зарплатами та впевненістю в майбутньому, переконаний, що інвестиції та зрозумілі, прості й рівні для всіх правила спроможні швидко змінювати економічну та соціальну реальність не лише окремих територій, а й країни загалом. 

Країна Правди.

 Правда і Справедливість – це базові закони світобудови. Прагнення до правди та справедливості – це потяг до волі Творця. 

«Руська правда» – саме так називалася збірка стародавнього руського права, укладена в Київській державі в ХІ-ХІІ століттях. Вона містила норми права, що мали на
меті охорону життя, здоров’я та майна громадян. 

Сучасна деградація держави спричинена саме порушенням універсальних законів Правди та Справедливості.

Серед ініціатив, які я запропоную одразу ж після перемоги на президентських виборах, будуть:

• законопроект про імпічмент Президента;
• прості механізми відкликання депутатів усіх рівнів;
• законопроекти про національний та місцеві референдуми;
• законопроект про парламентську опозицію, якій будуть делеговані повноваження та механізми контролю за владою, зокрема за використанням коштів платників
податків;
• ратифікація Римського статуту та подальші звернення в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі для притягнення до відповідальності за злочини проти людяності на території України;
• поетапне скорочення кількості чиновників по всій владній вертикалі на третину, надання можливості скороченим чиновникам за рахунок держави пройти курси для професійної адаптації після скорочення;
• підвищення соціального захисту чиновників із одночасним посиленням відповідальності за зловживання;
• кримінальна відповідальність топ-корупціонерів та хабарників повинна тягнути ув’язнення від 10 років до пожиттєвого з конфіскацією майна. 

Сильна країна. 

Україна повинна жити не минулими поразками, а плануванням майбутніх перемог. 

Безпека воюючої держави є одним із наріжних каменів самого існування України як суверенної держави. 

Завдання Президента – відвернути ситуацію від «великої війни» та укріпити державу. 

Викорінювати зраду, руйнувати російську «п’яту колону», зміцнювати армію. 

Патріотичне виховання має стати наріжним каменем не лише шкільної освіти, а й усієї роботи державних органів із молодим поколінням. 

У разі необхідності українці мають бути готові до мобілізації. Кожний має знати, що робити у випадку ескалації зовнішньої агресії. 

Планую спрямувати ресурси на створення сильної територіальної оборони. 

Володіння короткоствольною нарізною зброєю громадянами України для власного захисту та захисту родини буде легалізовано. 

Практично в кожній сусідній країні поряд із здоровими силами є і радикали, що повчають, якими повинні бути наші герої, трактування історії, підручники, мовна політика та інше. Окремі екстремісти вже висувають територіальні претензії до України. 

Сильна зовнішня політика України повинна бути прагматичною та ефективною. 

Вона буде спрямованою на:
• зміцнення безпеки України;
• боротьбу за повернення окупованих Росією територій на сході України та в Криму;
• захист українців за кордоном, активізацію роботи з діаспорою;
• підтримку українських експортерів на міжнародних ринках;
• залучення інвестицій та новітніх технологій в Україну.

Ми будемо добиватися в міжнародних судах компенсації Росією завданих збитків.

Працюватимемо над зміцненням енергетичної безпеки, повною відмовою від російських енергоносіїв. 

Сильні середній клас та громадянське суспільство стануть основою стабільного економічного прогресу та демократичного розвитку України. 

Адміністративна реформа буде відкоригована та завершена. Україна буде сильною своїми територіальними громадами. Центральна влада передасть реальні повноваження, бюджети, майно, ресурси та землю територіальним громадам, які ефективніше їх використовуватимуть. 

Влада на місцях повинна належати місцевим радам та створеним ними виконавчим органам. Стратегічний курс – на ліквідацію районних, а потім і обласних державних адміністрацій. На першому етапі їхнє чисельне скорочення, звуження функцій до питань контролю, координації та планування, аналітичної роботи. 

Модерна країна. 

Світ змінюється. Країни третього світу, які ще вчора були відсталими клептократичними деспотіями, зрозумівши тенденції змін, розгорнувши боротьбу з корупцією, створивши кращі умови для інвесторів, отримують конкурентні переваги та динамічно змінюються. 

В Україні ж реалії такі, що держава є головним рейдером і шантажистом бізнесу.Чиновники та силовики тероризують бізнес,  створюють неконкурентне середовище, у якому стимули до інвестування відсутні. 

Системне подолання корупції та державного рейдерства створить сприятливі умови для зовнішніх та внутрішніх інвестицій. 

Для необхідного щорічного зростання економіки на 7-10% Україні щороку необхідно залучати близько 10 мільярдів доларів інвестицій. Це складне завдання для нашої країни з її статусом сировинної олігархічної економіки. Таку економіку ми замінимо на «креативну економіку» майбутнього. 

Завжди наводжу такий приклад успіху – якби «Apple» замість «iPhone» намагався створити покращену версію «Nokia», то він завжди був би на крок позаду. Але він створив нове, кардинально інше. І переміг. Саме так повинна мислити й Україна, вибудовуючи стратегію свого розвитку. 

Ми припинимо дотування за рахунок платників податків високорентабельного монопольного бізнесу. Дамо дотації фермерам, а не олігархічним агрохолдингам. 

Модерне технологічне село з розвиненою інфраструктурою та комфортом – один із пріоритетів моєї програми. 

Монополії повинні бути контрольовані державою, багатомільярдні олігархічні оборудки за рахунок родин усіх українців на зразок «Роттердам плюс» – також мають бути скасовані. 

«Вигнати дурнів із влади та збудувати дороги» – такою є одна з формул успіху для України. «Колективні дурні» у владі – це ті, хто своєю некомпетентністю та корумпованістю довели Україну до ризику втрати суверенності та цілісності. 

«Збудувати дороги» – означає відновити транспортну, комунальну та іншу інфраструктуру України, які стануть базою для розвитку держави. 

Донедавна дорожня галузь була чи не найбільш корумпованою в державі. Через корупційні схеми так званих «ямкових» ремонтів розкрадалися мільярдні суми коштів платників податків. Нашій команді вдалося змінити ситуацію. Свого часу саме Буковель став полігоном із випробування найновіших технологій будівництва доріг. Наші дорожники здійснили справжню революцію в укладанні шляхів, застосувавши нові технології та за власною ініціативою вперше в Україні запропонувавши десятирічну гарантію на сотні кілометрів збудованих доріг. Ці заходи зекономлять платникам податків мільярди гривень. 

Навіть кілька успішних інноваційних проектів в галузях транспорту, зв’язку та інформаційних технологій можуть докорінно змінити Україну, дати поштовх економіці, забезпечити роботою сотні тисяч людей, відродити інженерну школу, актуалізувати вітчизняну науку. 

Витрати на освіту та науку – не видатки, а інвестиція в майбутнє. Ми надамо найвищого соціального статусу вчителям – від вихователя дитячого садка до професора університету. Завданням сучасної освіти має бути виховання креативного мислення. Стратегічний напрямок – повна безкоштовна освіта.

Коли кажуть «хто володіє інформацією, той володіє світом» – то кажуть правду. Якщо українці не створять могутнього проукраїнського інформаційного поля, вони рано чи пізно потраплять до нової колоніальної залежності. Ми повинні слухати українське, дивитися українське, транслювати українську творчу продукцію на інші країни. 

Особливу увагу приділимо екології, на якій не маємо права економити. 

Пріоритети – масовий спорт, державне сприяння розвитку туризму. 

У культурі ми маємо підтримати талановитих митців, які готові створювати конкурентоздатний продукт, формувати культурний фасад нової України. Держава має забезпечити захист культурного середовища та умови для вільної конкуренції і розвитку, підтримати кращих серед українців на світовому культурному полі. 

Проста країна. 

Іще одна теза моєї передвиборної програми – «Проста країна».

Це означає (лише деякі приклади):
• прості податки;
• спрощення ведення бізнесу підприємцями;
• просту дозвільну систему, мінімум дозволів, що базуються на суб’єктивних рішеннях чиновників;
• скасування митних зборів та мінімізацію податків на ввезення сучасних технологій і обладнання;
• електронну владу та мінімум прямих контактів чиновника з громадянином;
• дієвий соціальний захист;
• монетизовані пільги;
• простий доступ до сучасної медицини;
• доступ до якісної освіти;
• будівництво житла для соціально вразливих верств, особливо дітей-сиріт, ветеранів АТО та військовослужбовців;
• просте розмитнення автомобіля.

Держава повинна стати сервісною організацією для громадянина. 

Друзі! Переконаний, що ми разом, велика команда українців, маємо достатньо знань, досвіду та волі, щоби, сконцентрувавшись на майбутньому, вирішити наші спільні проблеми на славу України.

Олександр Шевченко

 


17.04.2018 4584
Коментарі ()

19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

68
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

103
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6477 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10888 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12167 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5804

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

501

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

760

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

748

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1061
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

428
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

458
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

542
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4087
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11626
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6650
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1151
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18051
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

305
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

405
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

694
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

814