Олександр Бубен: Плани в нас грандіозні

 

/data/blog/89500/5aae9e559a749cb8e35e40e9e1b09f71.jpg

 

У п’ятницю, 16 жовтня, НФК "Ураган" скликав брифінг, щоб розказати про плани на найближчий сезон та стратегію розвитку клубу.

За словами президента "Урагану" Олександра Бубена, плани і на найближчий сезон, і на довшу перспективу великі. Головні напрямки роботи - це основна команда, розбудова дитячо-юнацької академії, матеріально-технічний розвиток клубу, а також проведення традиційного шкільного турніру.

 

Бубен наголосив, що не ставить перед "Ураганом" завдання посісти певне місце в турнірній таблиці: "Команда повинна показати гідний результат цього сезону. І питання не в місці, яке вона посяде, а в змістовності гри, у якості дій кожного гравця, роботі тренерського складу. У нас молодий, але дуже перспективний колектив, це стосується і тренерів, і футзалістів. Очікуємо, що "Ураган" цього сезону буде на голову сильніший, ніж минулорічний".

 

Велику увагу цього сезону також приділять розбудові дитячо-юнацької академії клубу . За словами керівництва, це буде повноцінна академія, яка включатиме в себе всі вікові групи, починаючи з 4 років і закінчуючи другою командою. Академія включатиме в себе підготовку не лише футзалістів, а й футболістів. "Ми почнемо працювати з дітками, які хочуть займатись великим футболом, і супроводжуватимемо їх до 13-14 років, - розказує Олександр Бубен. - Після того вони матимуть можливість спробувати себе в аматорських та професійних клубах - починаючи з колективів нашої області і завершуючи Прем’єр-лігою".

 

За словами Бубена, таким чином клуб хоче допомогти батькам і дітям визначитись із вибором виду спорту. "Завжди є дилема - футбол чи футзал, і ми хотіли би, щоб це рішення приймалось обґрунтовано. Тож ми вирішили розвивати дітей паралельно, а потім уже давати батькам фахові рекомендації, де дитина краще зможе себе реалізувати", - розказує президент.

 

В "Ургані" зараз вивчають досвід різних клубів, які стикались зі спільною підготовкою футболістів та футзалістів, та опрацьовують оптимальну модель і методологію. Найближчим часом відповідальні за цей напрям роботи відвідають українські та закордонні клуби, цікаві для вивчення. Також у якості експерименту до занять наймолодшої групи вже залучають дівчаток.

 

Окрім того, "Ураган" наразі приділяє велику увагу покращенню матеріально-технічного забезпечення. Зокрема на Пасічній, в районі Німецького озера закінчується будівництво спортивних майданчиків, де будуть тренуватись як основна команда, так і вихованці академії.

 

Один з майданчиків матиме пісочне покриття, тож буде придатний і для інших видів спорту, зокрема - пляжного футболу і волейболу. В "Урагані" розраховують, що до подальшого розвитку цієї місцини долучаться й інші небайдужі люди. "Розбудова території біля Німецього озера на Пасічній потребує комплексного рішення, спрямованого на розвиток спортивної і рекреаційної складових, - зазначає Олександр Бубен. - Треба, щоб ця зона була таким собі магнітом, який притягував би туди мешканців міста".

 

За словами президента клубу, презентацію майданчиків проведуть 31 жовтня. "Серед запрошених ми хотіли би бачити міського голову, тому що в числі його майбутніх планів має бути відновлення цієї території, - наголошує Бубен. - Також хотіли би побачити когось із представників Федерації футболу України, тому що не вся територія освоєна. Зокрема там є велике футбольне поле, і у нас є ідеї, яким чином разом із приватними та державними можливостями або за допомогою європейських програм (наприклад, "Хет-трик" від УЄФА) відновити цю територію, зробити якісне штучне покриття. Там можна було би займатись і проводити різні змагання з великого футболу. Хотіли би бачити також представників федераційпляжного футболу і волейболу, щоб показати, що в нас є база, і Франківськ відкритий до розвитку цих видів спорту".

 

Також у планах на найближчий час - проведення традиційного Кубку НФК "Ураган" серед школярів. Олександр Бубен повідомив, що уже 3 листопада новий сезон стартує матчем за Суперкубок, а з 7 листопада почнеться груповий етап.

 

Разом із тим президент клубу висловив бажання, щоб у подальшому турнір проводився спільно із районними, міськими та обласними органами влади та профільними управліннями - як у фінансовому, так і організаційному аспектах. "Я як організатор зрозумів, що турнір набув певної популярності й масовості, і, найголовніше, має вироблені стандарти, яких ми дотримуємось, - говорить Бубен. - У нас у країні багато робиться за рахунок приватних ініціатив, але іноді вони перебирають на себе ті функції, які мала би виконувати держава". Президент "Урагану" зазначив, що сподівається на порозуміння із владою, і це забезпечить базу для подальшого існування турніру.

 

Олександр Бубен розказав, що Асоціація футзалу вже планує проведення схожих шкільних турнірів в Україні. "Асоціація працює над тим, щоб максимально залучити дітей до активності в зимовий період, коли вони не грають у футбол. Таким чином, ці види спорту не конфліктують, а доповнюють один одного", - наголосив президент.

 

Проте йшлося не лише про плани та надбання, а й про проблеми "Урагану". За словами Бубена, в клубі зараз не вистачає людини, яка би очолила маркетинговий напрямок роботи. "Ми бачимо, що на домашні ігри, на жаль, приходить не та кількість людей, як нам би хотілось. Звісно, причина полягає і в наших турнірних позиціях, але ми також недопрацьовуємо в плані просування наших подій", - визнає президент клубу. Але, за його словами, в "Урагані" знають що і як треба робити, щоб досягти поставленої мети. "Сподіваємося, що з часом наш клуб дійсно виправдовуватиме назву "народного", і що до нас долучиться якомога більше людей. Хтось - вболіваючи, хтось - на партнерських засадах. Поле для співпраці досить широке, а ідей ми генеруємо немало", - говорить Бубен.

 

Марія Чала


18.10.2015 916 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

824
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

633
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1709
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3052
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2473
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2454

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

61

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

641

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

613

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1475
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

222
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

581
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

442
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

226
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

307
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26942
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

762
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19598
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

324
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

328
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

655
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1103 1