Олександр Бубен: Мер втомився, йому пора

 

/data/blog/71784/50268f67b277afed62d01568c9b8eae7.jpg

 

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус відверто лоббіює інтереси "Івано-Франківськтеплокомуненерго", вливаючи у нього з міського бюджету мільйони гривень.

 

Таку думку висловив депутат Івано-Франківської міської ради, голова комісії з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму Олександр Бубен, пише Фіртка.

 

"В ідеалі люди обирають міського голову, для того, щоб він представляв їхні інтереси та робив добро для громади. Наш мер обрав власний унікальний шлях, фактично ставши мером тільки двох третин мешканців міста – тих, кого обслуговує ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Збиткове, проблемне, але таке «рідне» у плані доступу до фінансових потоків та дотацій для Віктора Анушкевичуса комунальне підприємство. Мер відверто лобіює інтереси теплокомуненерго, вливаючи у нього з міського бюджету мільйони гривень: 800 тис. у 2012, 1 млн. грн. - у 2013, 4 млн. - у 2014 –му. Він підтримує отримання цим збитковим підприємством валютного кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, в такий кризовий для нас час, обіцяючи при цьому «підкласти плече», тобто міський бюджет, і не уточнюючи яким чином місто повертатиме ці борги", - переконаний депутат.

 

За його словами, мер не робить абсолютно нічого для того, щоб зробити його прибутковим, а послугу теплопостачання – якісною та конкурентоздатною.

 

"Адже за весь час свого «правління», він так і не зупинив від’єднання окремих споживачів від центрального теплопостачання, ні населення, ні підприємств-установ, а навпаки, своєю бездіяльністю тільки сприяв цим процесам. Це призвело до розбалансування системи і прямо вплинуло на якість послуг та, відповідно, призвело до зменшення доходів підприємств надавачів послуг, - говорить Бубен. - За дві свої каденції він палець об палець не вдарив, для того, щоб стимулювати приєднання новобудов до централізованого опалення, так, як це зробили у сусідньому Львові. А це б дало змогу тепловим компаніям, не тільки «рідному» комунальному, а й «пасинку» СТЕК, розвиватися, вкладати кошти в реконструкцію мереж та підвищити якість комунальних послуг".

 

Депупат вважає, що Віктор Анушкевичус жодним чином не посприяв у наведенні ладу з розваленими внутрішньобудинковими тепломережами, більша частина з яких нині на балансі комунального «ЄРЦ» (колишніх ЖЕО) та з розподільчими мережами теплокомуненерго, які перебувають у поганому стані. Адже більшість проблем та аварій під час опалювального сезону стається саме у внутрішньобудинкових мережах – всередині будинку, на другому місці за аварійністю – розподільчі мережі теплокомуненерго, на третьому – магістральні, власниками, яких є СТЕК і теплокомуненерго.

 

"За ці роки Віктор Андрюсович тільки формально декларував підтримку розвитку централізованого опалення, немовби зумисне, заганяючи його в ще більшу кризу. Для того, щоб відвертати увагу від проблем комунального підприємства, він знайшов собі ідеальну жертву – приватну компанію ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», перетворюючи кожну тижневу оперативну нараду на грецьку драму, де поганим героєм незмінно виступає приватна СТЕК. На жаль, крім ораторських талантів, міський голова більше не може і не хоче, ні допомагати, ні дивувати наше місто. Замість того, щоб домовлятися та працювати спільно – він конфліктує. Замість того, щоб мислити стратегічно – приймає локальні неефективні рішення, - каже Олександр Бубен. -   Спостерігаючи за його емоційними, недалекоглядними діями, я роблю висновок, що мер втомився, він свідомо перестав діяти, як голова чудового міста Івано-Франківськ. Він просто дотягує до кінця терміну".

 

Депутат сподівається, що наступний мер буде кардинально відрізнятися, що він буде сповненим сил та амбіцій. Що він схоче замінити красиві бесіди на конкретні дії.

 

"Хочу вірити, що у майбутньому ми побачимо адекватну стратегію розвитку нашого міста і стратегію розвитку теплопостачання у нашому місті. Що на ринку комунальних послуг зв’явиться реальна конкуренція і що мешканці зможуть вибирати не кращих з гірших, а тих, чия послуга буде найякіснішою. Що Івано-Франківськ стане таким, яким ми хочемо його бачити – комфортним і енергоефективним. Але це вже будуть виклики до нового мера, якому, на жаль, доведеться розгрібати плоди багаторічної бездіяльності попередника", - підсумовує Олександр Бубен.


12.03.2015 584 3
Коментарі (3)

Ivan Ivanov 2015.03.12, 23:56
Таки піде на мера. Най би сказав, скільки комунікацій відремонтовано чи оновлено. Газ і холодну воду ганяти по трубах - збитки невеликі, а от гарячу через пів-міста - скільки зимою снігу розтоплено де теплотраси проходять? Індивідуальне опалення для людей краще, але той не встидається за своє вголос, бо грошики повз кишеню пропливають. Брудна буде передвиборча гонитва, безсоромна, брехлива...
Ivan Ivanov 2015.03.12, 23:58
І чого цей депутат раніше мовчав? Все добре було?
Ivan Ivanov 2015.03.13, 00:07
"Стратегічний підхід" переважноі частки украінського великого бізнесу полягає в тому, аби привласнити створене за совітів и качати з колись народного у приватні кишені, вкладаючи мінімум та виймаючи максимум. Особливо це проявилося у металургіі, яку не модернізували, тому швидко стала збитковою, адже світ не стоіть на місті. Розподільчі мережі та трансформаторні підстанціі також переважно будувались за державний кошт. Тому вся наука - як вхопити, висмоктати і викинути. Ще треба згадати, які пани є власниками того ...енерго
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10679 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1778
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1672
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2690
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4522
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3175

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

254

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

989

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1395

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1283
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1654
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1448
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1177
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

541
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

616
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1819
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1942 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20312
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

292
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

645 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

683
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1023