Огляд матчів 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів (додано відео)

 

Мілан, Бенфіка, Барселона, Апоель... саме ці команди стали чвертфіналістами ЛЧ.

 

 

Арсенал - Мілан 3:0 (0:4)


Перший матч у мілані залишив "Арсеналу" дуже мало шансів пройти в 1/4 Ліги Чемпіонів. За всю історію лише кілька команд, і то ще в минулому столітті відігравали такий гандикап. здавалось би 4:0 це мертвий варіант для підопічних Венгера. Якось оцінювати гру обох команд дуже важко. Здавалось би результат матчу засвідчує грандіозний камбек "Арсеналу", але парадокс полягає в тому, що "каноніри" за всю гру створили мінімум моментів, і голи забили не зовсім логічні.

 

Взагалі важко було зрозуміти, що відбувалось з командами в той вечір. Команди раз-пораз допускали просто дитячі помилки. Футболісти не показували нічого по-справжньому футбольного. Якщо відверто, то "Арсенал" явно не дівяв у своєму стилі. Зазвичай команда багато створює, але не все забиває, а в тому матчі, "гармаші" напевне менше створили, ніж забили. з перших хвилин гри "гармаші" взяли м'яч під контроль, але кіпера міланців не турбували. І тут, як грім серед ясного неба захисник лондонців Косєльні після подачі кутового відкриває рахунок в матчі. В середині тайму скориставшись грубою помилкою оборонців "россонері" перевагу "канонірів" подвоїв Томаш Росіцкі.

 

Здавалось би цей м'яч мав би розбудити команду Алегрі, але натомість міланці продовжували діяити в тому ж нудному ключі. В кінці тайму Робін ван Персі ударом з пенальті зробив рахунок 3:0. В цей момент загдались всі гріхи  "Мілану" у матчі з "Ліверпулем", у матчі з "Депортиво". В перерві матчу мало, хто сумнівався в тому, що на другий тайм лондонці вийдуть ще більш заряджені. Натомість, обидві команди перетворили другий тайм у "мильну оперу". Склалось враження, що в роздягальні гравці щось не те випили, адже вони робили просто безглузді помилки. Атаки не мали ніякого змісту. "Арсеналу" потрібно було забити лише один гол, але команда за весь другий тайм створила лише один момент. Щодо "мілану", то команда схоже в атаці прийшла до тями, але оборона продовжувала діяти в тому ж безглуздому ритмі. Матч так і завершився розгромною перемогою для "канонірів", але втіхи їм від цього мало, далі йдуть італійці.

 

 

 

Бенфіка - Зеніт 2:0 (2:3)


Матч в Португалії мав розставити всі крапки над "і" в цьому протистоянні. Для "Зеніта" це був найважливіший матч в усій історії. З перших же хвилин матчу ліссабонці помчали забивати гол у ворота Малафєєва. Спочатку в португальців нічого не виходило, й перший удар в матчі стався лише на 20-ій хвилині. Ліссабонці контрулювали м'яч, але моментів біля воріт кіпера "пітерців" й надалі було негусто. Час від часу атака "блакитних" огризалась, але не дуже серйозно.

 

Того вечора сам на себе не був схожий лідер атак "Зеніта" Кержаков. І от вже вдодані хвилин до першого тайму "червоним" вдалось вразити ворота Малафєєва. Після цілого ряду передач влучний удар вдався Максі Перейрі. За всіма правилами саме підопічні Спалетті мали б вийти на другий тайм більш активними, бо саме їм потрібно було забивати. Але "пітерці" й надалі беззубо діяли в атаці, а підсилити гру було ніким. Вийшов на поле Бухаров, але він нічого не зумів протидіяти оборонцям "Бенфіки". Як же не вистачало команді травмованого Данні. "Бенфіка" продовжувала діяти спокійно та грамотно. В обороні португальці діяли чітко та зібрано, і раз-пораз організовували цікаві та обдумливі атаки. Десь з хвилини 70-ої підопічні Спалетті схоже знайши ключ до захисту "Бенфіки", але на завершальному етапі продовжували діяти беззубо.

 

За всю гру санкт-петербурзький клуб не організував жодного небезпечного моменту. Всі перепитії в протистоянні підсумував другий гол "Бенфіки", який провів єдиний португалець в команді Олівейра. Ось на цьому й закінчився єврокубковий сезон для "пітерців". Закінчився на мінорній ноті. Є ще над чим працювати Спалетті та його команді.

 

 

 

Барселона - Баєр 7:1 (3:1)

 

Оце справді той матч, в якому не було ніякої інтриги. "Баєр" приїхав в Іспанію в ролі туриста. В старті Гвардіола, доволі несподівано, виставив основний склад. З перших же хвилин гри каталонці показали "фармацевтам", хто в домі господар. Мессі на пару з Фабрегасом крутили каруселі у штрафному майданчику "аптекарів". На 25 хвилині Мессі відкрив рахунок в матчі. "Гранатові" продовжували знущатись над обороною німців, терирозуючи їх атаками. В такій грі каталонцям було скучно, адже "фармацевти" не чинили ніякого опору. На 42 хвилині Мессі остаточно вбиває команду Дутта. Ліонель забив в притаманному собі стилі. На другий тайм вболівальники очікували хоча б щось побачити у грі "аптекарів". Натомість вже з перших хвилин другого тайму каталонці продовжували "душити" німців. І на 49 хвилині Мессі оформив хет-трик. "Баєр" остаточно посипався. Двічі Тельо та знову ж Мессі довів рахунок до 6:0. Це просто неймовірно.

 

А ця команда п'ята в Німеччині, що тут ще скажеш. Надалі чогось серйозного в матчі не було. Вся гра нагадувала дійство в цирку. "Аптекарі", як би їм не було прикро виглядали, як клоуни. У цій грі найбільше було шкода Баллака, який явно не заслуговував такого жаху не фініші своєї кар'єри. На 85 хвилині Мессі забив п'ятий гол в матчі. "Аптекарів" вистачило на гол престижу, який на рахунку Белларабі. 7:1, що тут скажеш. Крах німецького футболу.

 

 

 

АПОЕЛЬ* - Ліон 1:0 (0:1)

 

Саме кіпрське протистояння  було найбільш інтригуючим. В першому матчі французи здобули хитку перемогу 1:0, тож матч на Кіпрі обіцяв бути "жарким" для "ткачів". Вже з перших хвилин "жовто-сині" помчали відновлювати паритет в протистоянні. Вже на 9 хвилині АПОЕЛЬ відкриває рахунок в матчі. Влучний удар на рахунку Мандуки. Після цього кіпріоти почали грати обережніше, але час від часу серйозно загрожували воротам Льоріса. Щодо французів, то вони теж не відсипались в першому таймі. Їхні атаки були обдуманими та небезпечними. Але перші 45-ть хвилин завершились з рахунком 1:0. На початку другого тайму нічого особливого не змінилось.

 

Команди продовжували діяти обережно в обороні, але частенько організовували хороші атаки біля воріт суперника. Я б навіть віддав  перевагу кіпріотам. Вони створювали дуже хороші та обдумані атаки, і лише помилки нападників не дозволяли їм подвоїти рахунок. Чим ближче до кінця другого тайму, тим більше команди притискались до своїх воріт, лише час від часу спалахували моменти біля тих чи інших воріт. Гра прогнозовано перейшла в додатквоий час. Але так і нічого не помінялось, команди продовжували грати без моментів. Гра перейшла в стадію лотереї, післяматчевих одинадцятиметрових. Кіпріоти пенальті пробили просто блискуче, а от у французів помилився Бастос та Ляказзет. Несподівана та вистраждана перемога кіпріотів.

 

 

Ярема Чуйко, спеціально для "Фіртки"

 


08.03.2012 2045 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2009
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1879
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1878
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5573 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2170 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1532

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

771

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

835

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1044

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1022
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1794
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3701
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10288
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26175
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10211 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7739
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

920
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

256
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

284
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

403
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1305
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

903