"Обіцянка-цяцянка": ТОП-7 невиконаних обіцянок міського голови Івано-Франківська

 

 /data/blog/120487/89d76c9227b0e2542015e9a9603b0c00.jpg

 

Сьогодні, 20 листопада, міський голова Івано-Франківська звітуватиме перед громадою про свою річну діяльність на посаді. Фіртка представляє свій звіт - "ТОП-7 невиконаних обіцянок міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа".

 

 

Руслан Марцінків пообіцяв оприлюднити майнові декларації депутатів

 

Обіцянка пролунала в прямому ефірі під час мерського звіту за 100 днів роботи. Декларації мали з’явитися на сайті міськради до 15 квітня 2016 року.

 

Проте й досі цю інформацію у повному обсязі не оприлюднено. Станом на 20 листопада 2016 року на сайті Івано-Франкавської міської ради оприлюднено 28 декларацій депутатів. Загальна кількість депутатів Івано-Франкавської міської ради 42 особи.

 

 

Руслан Марцінків пообіцяв призначати фахівців на засадах відкритого конкурсу

 

2 жовтня 2015 року кандидат на посаду міського голови Івано-Франківська від політичної партії «Свобода» Руслан Марцінків у передвиборній програмі пообіцяв, що фахівців на посади місцевих службовців будуть призначати виключно на засадах відкритого конкурсу.

 

22 січня 2016 року Руслан Марцінків в одному з інтерв'ю у відповідь на запитання щодо кадрової політики зазначив, що новим архітектором міста стане Дмитро Нижник, Департамент молодіжної політики та спорту очолить Віталій Матешко, а Департамент комунальних ресурсів – Ігор Гриненько.

 

На початку березня громадські діячі Івано-Франківська дали оцінку роботи мера за 100 днів на посаді. Експерт Інституту політичної освіти Тарас Случик та громадський активіст Андрій Корнієнко висловили спільну думку, що керівники департаментів, структурних підрозділів та ключових комунальних підприємств призначені особисто мером без відкритих та прозорих конкурсів.

 

Так, займатися земельними питаннями, будівництвом та архітектурою міський голова запросив екс-очільника Тернопільської обласної ради Олексія Кайду.

 

Патронатну службу міського голови очолила «свободівка» з Чернігівщини Вікторія Дротянко. Начальником департаменту освіти і науки призначено екс-голову Ніжинської РДА, «свободівця» Ігоря Смаля.

 

На посаду головного економіста відділу доходів фінансового управління міськвиконкому призначено екс-нардепа від «Свободи» Руслана Зелика, а начальником управління інвестиційної політики Марцінків призначив партійця з «Батьківщини» Ігоря Попадюка. Дректором міського парку стала "свободівка" Руслана Василюк, а КП "Електроавтотрансом" керує такж "свободівець" Віталій Голутяк.

 

Таким чином, добираючи команду, Марцінків проігнорував механізм відкритих конкурсів, як спосіб залучення незаангажованих фахівців.

 

/data/blog/120487/6a8f9f901db0c2d2dda103190c2e9dae.jpg

 

 

Руслан Марцінків запевнив, що у місті з'являться 13 Wi-Fi зон з вільним доступом до інтернету в 2016 році.

 

3 серпня 2016 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що планує до кінця 2016 року облаштувати у місті 13 Wi-Fi зон з вільним доступом до інтернету.

 

Точки доступу з'являться на Вічевому майдані, Площі Ринок, «Стометрівці», Майдані Шептицького, Площі Міцкевича, у Парку культури та відпочинку імені Т.Г.Шевченка, поблизу головного входу на міське озеро та на «Острові кохання», а також у парках по вулицях Молодіжній та Військових Ветеранів, у скверах на Валовій, Сахарова, «Княгинин» та «Первоцвіт».

 

Наразі жодної із вищевказаних точок доступу в місті немає.

 

 

Руслан Марцінків пообіцяв облаштувати сортувальну лінію для ТПВ на полігоні

 

26 травня 2016 року мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв облаштувати сортувальну лінію для твердих побутових відходів (ТПВ) на полігоні у селі Рибному.

 

З початку його створення вже захоронено приблизно 2 млн. тон твердих побутових відходів. Щодоби на полігон привозять 220 тон твердих побутових відходів і лише минулого року КП “Полігон” вдалося відсортувати 750 тон.

 

 

Руслан Марцінків пообіцяв запровадити електронний квиток у громадському транспорті

 

Ще 10 травня 2016 року мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв запровадити електронний квиток у громадському транспорті.

 

За словами головного транспортника Івано-Франківська Олега Ганчака, була створена комісія, яка займається цим питанням. Станом на сьогодні, члени комісії розглянули декілька пропозицій від різних фірм, які надають такі послуги.

 

"Зараз є питання стосовно джерел фінансування проекту та деякі інші фактори", - сказав він.

 

 

Руслан Марцінків пообіцяв побудувати міст на Пасічну

 

6 травня 2016 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв побудувати міст на Пасічну, покращити прилеглу інфраструктуру та розвантажити вже існуючий міст за час своєї каденції. Приблизна вартість будівництва спочатку мала складати 100 млн грн., потім вона зросла до 160. Наразі вона складає понад 260 млн грн.

 

/data/blog/120487/0d18f7d67a001081cff842985e9e16c4.jpg

 

Планується міст довжиною 318 метрів з двома смугами руху, додатково – 168-метровий шляхопровід (вул. Надрічна). Проект реалізовуватимуть на землях комунальної власності. Будівництво мали розпочати вже восени цього року.

 

Найцікавіше питання - це фінансування моста. Очільник Івано-Франківська переконував, що кошти на міст підуть з перевиконання міського бюджету, яке складає понад 200 млн. грн.  Потім про гроші з перевиконання забули і планували просити грошей з держбюджету.

 

Проте, за словами нардепа Матвієнка, у найближчі два роки на будівництво нового моста "Галицький" через Бистрицю Солотвинську у мікрорайон Пасічна з державного бюджету не виділять. Наразі на місці будівництва гордо майорить камінь.

 

/data/blog/120487/3102e9c97d17e3a80c493f174b920133.jpg

 

 

Руслан Марцінків пообіцяв, що в наступному році місто закупить нову мобільну спецтехніку для прибирання снігу

 

Марцінків вже рік, як міський голова Івано-Франківська, і мав час належним чином підготувати міське господарство до зими. Проте і до нього «сніжець підкрався непомітно».

 

 

 

Місто повністю провалило боротьбу із стихією. В соцмережах за боротьбу зі снігом самими обіцянками Руслана Марцінківа нагородили почесним титулом "Популіст дня".

 

/data/blog/120487/6dbfc089c08d799c77b690bbf6cc3396.jpg

 

Звісно, кілька своїх обіцянок мер все таки виконав - це і закупівля беушних австрійських тролейбусів за кошти Європейського банку, і масове брукування тротуарів, і реформування КП "ЄРЦ" зі збільшення статутного капіталу на десятки мільйонів гривень, і відкриття дитячого садочка у Пасічній, і відкриття глядового майданчика на міській Ратуші, який майже одразу ж і закрили на реконструкцію.
 
 
Сказати легше - аніж зробити. Буде новий рік і нові обіцянки. Проте одне можна сказати точно - роботи в міського голови непочатий край.


20.11.2016 1934 4
Коментарі (4)

Lubomyr D 2016.11.20, 16:15
Тепер я точно знаю, що Ваш ресурс - проплачений проти нашого мера!!! Так, в нього є теж багато недоліків і недопрацювань, але за один рік для містя зроблено більше, ніж анчоус зробив за два свої терміни. Про поставлених чиновників - правда, бо стикався з головним архітектором, а він - проти всього і явно натякає на хабар. Але Марцінківу треба вказати на помилки і підтримати його у виправленні цих помилок. а ви - краще б дивились під свій куплений ніс, ніж під чужий ліс!!!
Славко Задунайский 2016.11.21, 17:36
Ну Анушкевічус не мав своєї фірми по виготовленню бруківки тому й не займався за бюджетний рахунок цією справою.А коли будете платити податок на нерухомість,або як підприємець,яким понищили навіть найпристойнішу рекламу,то зрозумієте звідки гроші на ту бруківку,адже ці податки є найвищими серед міст України.
Mikola Kobrin 2016.11.21, 18:34
Анчоус і Марциняка - одна пара чобіт!
Андрій Довбуш 2016.12.01, 11:41
Та нічого! Скоро прийде Путін і все виправить. Усі забули, що до Придністров'я 200 км.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

660
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1914 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1128 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

551
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11392 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

332

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1071

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1113

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1107
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

276
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1079
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

847
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

746
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2947
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4439
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18438
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

317
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

351
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

662
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

767