Номінанти на Оскар-2013 (трейлери)

 

У номінації Кращий фільм за нагороду змагатимуться картини: "Звірі дикого Півдня" (режисер - Бен Зайтлін), "Мій хлопець – псих" (режисер - Девід О. Расселл), "Мета номер один" (режисер - Кетрін Бігелоу), "Лінкольн" (режисер – Стівен Спілберг), "Знедолені" (режисер – Том Хупер), "Життя Пі" (режисер – Енг Лі), "Любов" (режисер – Мікаель Ханеке), "Джанго звільнений" (режисер – Квентін Тарантіно), "Арго" (режисер – Бен Аффлек).

 

Нова історична епопея від Спілберга про епохальну для історії США постать Авраама Лінкольна привернула увагу критиків ще задовго до своєї прем'єри. У ролі знаменитого президента - відомий актор Деніел Дей-Льюіс. В Україні переглянути стрічку "Лінкольн" можна буде лише наприкінці січня.

 

 

За титул Кращий режисер змагатимуться режисери зі США, Тайваню та Австрії: Девід О. Расселл, Енг Лі (Тайвань), Стівен Спілберг, Міхаель Ханеке (Австрія), Бен Зайтлін.

 

Ще один фаворит цьогорічної премії Оскар - австрійський кінорежисер Міхаель Ханеке, який зі своєю стрічкою "Любов" зібрав цілу низку міжнародних нагород. Це зворушлива історія про кохання 80-річного подружжя, у дім яких вже стукає смерть, однак у їх серцях ще вирує життя, і звісно, любов.

 

 

У номінації Кращий актор представлені: Деніел Дей-Льюїс ("Лінкольн"), Бредлі Купер ("Мій хлопець – псих"), Хоакін Фенікс ("Майстер"), Дензел Вашингтон ("Рейс"), Хью Джекмен ("Знедолені").

 

За звання Кращої актриси позмагаються: Наомі Уоттс, Джессіка Честейн ("Мета номер один"), Дженніфер Лоуренс ("Мій хлопець – псих"), Еммануель Ріва ("Любов"), Куанзан Уоллес.

 

Кращий адаптований сценарій: "Звірі дикого Півдня", "Арго", "Лінкольн", "Мій хлопець - псих", "Життя Пі".

 

Фільм "Життя Пі" та його режисер Енг Лі - ще одні фаворити Оскара-2013. Це неймовірна й видовищна історія індійського підлітка Пісіна Пателя, скорочено Пі, сина директора зоопарку одного містечка в Індії. Під час плавання Тихим океаном судно з родиною Пі і деякими з їх тварин тоне. Живими залишаються лише Пі і кілька звірят, серед яких бенгальський тигр за кличкою Річард Паркер.

 

 

Кращий оригінальний сценарій: "Рейс", "Мета номер один", "Джанго звільнений", "Любов", "Королівство повного місяця".

 

Нова картина від Тарантіно "Джанго звільнений" розповідає історію ексцентричного мисливця за головами доктора Кінга Шульца, який заробляє на життя відстрілом найнебезпечніших злочинців Дикого заходу. Однак йому бракує надійного помічника, який зумів би розділити небезпечні будні мисливця. І тут Шульц зустрічає раба-утікача на ім'я Джанго, який розшукує власну дружину. Расизм і рабство дратують Шульца - він вирішує звільнити Джанго і навчити його своєму ремеслу.

 

 

Краща чоловіча роль другого плану: Крістоф Вальц, Філіп Сеймур Хоффман, Роберт де Ніро, Алан Аркін, Томмі Лі Джонс.

 

Краща жіноча роль другого плану: Саллі Філд, Енн Хетеуей, Джекі Уівер, Хелен Хант, Емі Адамс.

 

Найкращий іноземний фільм: "Любов" (Мікаель Ханеке, Австрія), "Ні" (Пабло Ларрейн; Чілі, Франція, США), "Відьма війни" (Кім Нгуйен; Канада), "Королівський роман" (Ніколай Арсел; Данія, Швеція, Чехія), "Кон-Тікі" (Хоакін Роннінг, Еспен Сандберг; Великобританія, Норвегія, Данія).

 

Стрічка "Ні" із зірковим Гаелем Гарсія Берналем у головній ролі переносить нас у 1988 рік, коли Аугусто Піночет оголошує референдум у Чилі. Через міжнародний тиск він віддає 15 хв ефірного часу опозиції, щоправда, вночі. В опозиціонерів надто мало ресурсів і часу, аби пояснити населенню Чилі, чому диктатору варто сказати "Ні". Тому вони запрошують на допомогу досвідченого рекламника Рене Савейду, який багато років прожив за кордоном.

 

 

Краща анімація: "Франкенвіні", "Пірати", "Ральф-руйнівник", "Паранорман", "Відважна".

 

Також кінокритики не оминули увагою ще одного талановитого режисера Тіма Бартона, який цього року зі стрічкою "Франкенвіні" позмагається у номінації "Кращий анімація".

 

 

Нагадаємо, що вручення найпрестижнішої кінопремії Оскар-2013 відбудеться 24 лютого.

 

ipress.ua


11.01.2013 1287 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

667
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1927 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1132 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

553
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11394 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

333

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1081

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1115

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1109
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

61
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

282
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1083
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

753
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2948
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4441
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18440
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

59
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

322
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

352
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

663