Найреальніший і відомий випадок екзорцизму. Аннеліза Міхель 1976 рік

 

/data/blog/42765/448b38bccf70fe581e55fb9ecc90d667.jpg

 

Найреальніший і відомий випадок екзорцизму . Аннеліза Міхель 1976 .

Аннеліза Міхель ( Anneliese Michel ) , 21 вересня 1952 - 1 липня 1976). Відома тим , що за мотивами її житті були створені фільми Шість демонів Емілі Роуз ( англ. Exorcism of Emily Rose ) і Requiem . Страждала нервовими захворюваннями з 16 років до самої смерті в 1976 році , причиною якої (принаймні , непрямої ) вважається ритуал по вигнанню диявола. Її батьки і два священики , які проводили ритуал , були пізніше звинувачені в ненавмисному вбивстві. Вигнання проводилося пастором Арнольдом Ренцо під ідейним керівництвом єпископа Йозефа Штангля . Ритуал закінчився смертю дівчини. « Очистять від сатанинської сили душа Аннелізе , - сказав пастор убитим горем батькам покійної , - піднеслася до престолу Всевишнього ... » Дуже багато людей вважають , що вона справді була одержима дияволом.



Народилася в 1952 році в невеликому селі в Баварії. Її батьки були дуже релігійні , що відбилося на її вихованні . У 1968 році у неї почалися сильні епілептичні припадки. Лікування в психіатричній клініці не дало ніякого позитивного ефекту , більше того , там у Аннелізе почалася депресія. Крім того , священні предмети, на зразок розп'яття , і церкви почали викликати у неї сильну відразу . Вона почала вважати , що є одержимою дияволом , неефективність медичної допомоги тільки зміцнювала цю впевненість . Їй призначали все нові препарати , але безуспішно.



У 1969 р. сімнадцятирічній німкені Аннелізе Міхель лікар поставив діагноз " епілепсія " , хоча електроенцефалограма нічого не показала . Лише після смерті Аннелізе в 1976 р. сплив ряд дивацтв , і то завдяки не менше дивним судовому процесу . Незважаючи на те , що розтин також показало відсутність ознак епілепсії в мозку і смерть від зневоднення і виснаження , винними продовжували бути двоє священиків і батьки Аннелізе , яких не допустили до ексгумації . Що ж змушувало Аннеліз трощити священні реліквії , крутити головою вправо -вліво з швидкістю змінюваних кадрів і є павуків , мух і вугілля?



Шість демонів Аннеліз Міхаель : найвідоміший випадок екзорцизму :

Це в деякій мірі стосується історії, що трапилася з молодою німецькою дівчиною на ім'я Аннеліз Міхаель . Народилася вона в 1952 році і , судячи з усього , була звичайнісіньким дитиною , але з одним винятком . Наскільки відомо , вона була надзвичайно релігійна - віра в Бога була єдиною річчю , яку вона ніколи не піддавала сумніву.

У 1969 році почалося подорож сімнадцятирічної Аннеліз , з якого вона так і не змогла повернутися . Майже за одну ніч вся її безневинна життя перетворилося на абсолютний жах.

В один прекрасний день , з абсолютно незрозумілої причини тіло дівчинки почало трясти . Аннеліз намагалася з усіх сил , однак зупинити тряску вона не могла. Незабаром вона потрапила в клініку , де лікарі діагностували епілептичний припадок , від якого її і почали лікувати.

Однак щось або хтось підказувало дівчинці , що діагноз не був вірний . Під час молитов їй почали бачитися дивні фігури , схожі на демонів і бісів ; їй снилися кошмари , і дивні злі голоси постійно щось нашіптували їй . Аннеліз нікому не розповідала про це, оскільки вважала це божим випробуванням .

Після двох років безперервних « випробувань» , Аннеліз порахувала , що вона стала одержимою . Тоді вона звернулася до свого психіатра і розповіла про голоси , які намагалися контролювати її дії. Лікар визнав дівчинку шизофренічкою і приписав антипсихотичні препарати.

Однак препарати дівчинці не допомагали , їй ставало тільки гірше. Вже не сподіваючись на допомогу медицини , Аннеліз почала благати своїх батьків про допомогу. Вона хотіла , щоб з неї вигнали демонів. Разом з батьками вона намагалася знайти людину, здатну провести ритуал екзорцизму , однак перед ними постійно закривали двері ...

Зрештою , їм все ж таки вдалося знайти пастора - Ернста Альта - який був готовий виконати обряд , якщо його церква дасть своє схвалення . Схвалення не було дано: дівчині порадили знайти спокій за допомогою зміцнення віри і праведного життя . Аннеліз знала , що її віра вже була непохитною , а праведне життя - абсолютно повною.

До 1974 року Аннеліз перестала бути схожим на щасливу , милу дівчину , яку всі любили. Тепер вона була віддалена від усього людського і постійно перебувала на межі емоційного вибуху . Вона нападала на членів сім'ї та друзів без жодного приводу , ображаючи їх , насилаючи прокляття і навіть кусаючи .

Нарешті , переконавшись , що Аннеліз була одержима не одним , а відразу декількома демонами , церква дала дозвіл на виконання Римського ритуалу. Однак процес вигнання пішов не дуже добре. Знадобилося три людини , щоб утримувати її на ліжку , але й цього не вистачило - її довелося прикувати .

Спочатку здавалося , що ритуал працює. Повільно життя Аннелізе поверталося до норми. Вона повернулася в школу і почала регулярно відвідувати церковні служби .

Проте минуло не так багато часу , перш ніж всі зрозуміли , що коротка пауза - не більш ніж виверт, покликаний приспати пильність . Незабаром Аннеліз зрозуміла , що знаходиться в більш складному становищі , ніж будь-коли - до симптомів додалися раптові моменти повного паралічу.

Пастор знову почав проводити ритуал екзорцизму . Він продовжував протягом декількох місяців , день за днем ​​, ніч за ніччю . Всякий раз , при можливості , члени сім'ї Аннеліз і її друзі брали участь у ритуалі .

Аннеліз зовсім перестала їсти . Руки і ноги ослабли. Через постійні колінопреклонінь сухожилля в колінах порвалися , проте нічого не працювало.

До літа 1976 Аннеліз була при смерті. Вона була виснажена від нестачі їжі і страждала від пневмонії , що супроводжується високою температурою . Батьки допомагали їй ставати на коліна і молитися - сама вона вже була не в змозі. Нарешті , не в силах триматися , вона попросила про відпущення гріхів , розповіла про свої страхи , а потім померла.

Охоплені почуттям провини і скорботи з приводу загибелі їх улюбленої дочки , батьки відмовилися вірити в винесене обвинувачення : на думку судмедекспертів , Аннеліз загинула через зневоднення і недоїдання .

Як доказ передбачуваного безумства були пред'явлені кілька аудіокасет , записи яких були зроблені під час ритуалів вигнання . Найпопулярніша версія серед медиків полягала в шизофренії , однак ніхто так і не зміг пояснити , чому медикаменти , які Аннеліз приймала протягом декількох років , не діяли.

Через відсутність прецедентів , судовий розгляд не було настільки ретельно , яким воно могло б бути. Обоє батьків Аннеліз і пастор були визнаними винними у вбивстві з недбалості і засуджені до шести місяців тюремного ув'язнення.

Німецька комісія пізніше офіційно заявила , що Аннеліз НЕ була одержимою . Проте їх думка навряд чи могло зрівнятися з думкою тих , хто знав дівчину: думкою її сім'ї , пастора , близьких людей. Могила Аннеліз - це те місце , куди досі приходять , щоб помолитися за душу дівчину , яка наважилася боротися з дияволом.

Багато питань про Аннеліз і її передбачуваної одержимості залишаються без відповіді досі . Одне з питань пов'язаний з фільмом « Той, що виганяє диявола». Багато скептиків до цих пір вважають , що дівчина попросту наслідувала фільму .

Батьки Аннеліз і її друзі стверджували , що до часу виходу фільму - в 1974 році - вона була занадто хвора, щоб ходити по кінотеатрам . Однак, не дивлячись на цей факт , багато хто продовжує стверджувати , що голоси на аудіокасетах дуже схожі на фрази і голоси з фільму. Ці люди , здається , забувають , що симптоми Аннеліз почалися практично за п'ять років до виходу фільму.

Інші ж підняли питання про те , чому батьки дівчини не змогли силою годувати її . Показання , дані на суді , стверджували , що якщо дівчину протягом тижня до смерті вдалося б погодувати хоча б раз , вона б не померла.

Є ще одне популярне твердження - на випадок з Аннеліз могли вплинути деякі інші фактори , не виявлені в ході судового розгляду. Наприклад , ходили чутки , що мати Аннеліз народила позашлюбну дитину за чотири роки до народження Аннелізе . Дівчинка на ім'я Марфа померла у віці восьми років , що змусило багатьох вважати , це покаранням за гріх .

Щоб переконатися , що та ж доля не спіткає Аннеліз , її мати стала вести праведне життя . Багато хто вважає , що це мало великий вплив на релігійну відданість самої дівчини . Вона розвішані по стінах своєї кімнати ікони святих , завжди зберігала поруч святу воду і регулярно молилася.

Деякі з її друзів зізналися , що Аннеліз здавалася одержимою ідеєю спокутування не тільки своїх гріхів , а й гріхів своїх батьків. Будь-яку свою невдачу Аннеліз мала властивість надзвичайно перебільшувати. Це , у свою чергу , могло призвести до самонавіювання одержимості демонами .

Отже , остаточно відповіді на питання одержимості Аннеліз Міхаель досі немає . Що вже говорити про конкретний випадок , якщо більшість церков ще не визначилася, чи існує взагалі одержимість ? Однак навіть за умови існування одержимості варто зважити всі за і проти . Безумовно , може здатися , що дівчина не була одержимою . Однак репутації брехуна у неї не було , так що варто вважати, що вона говорила правду , коли називала себе одержимою .


01.11.2013 6777 1
Коментарі (1)

мимокрокодил 2013.11.15, 11:32
Автор, признайся, промтом перекладав статтю? "Що ж змушувало Аннеліз трощити священні реліквії , крутити головою вправо -вліво з швидкістю змінюваних кадрів і є павуків , мух і вугілля?"
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1279
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2572
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2138
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2203
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6616 58
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2481 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

374

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1187

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1312

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1445
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

310
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

181
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

609
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

84
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26543
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

573
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10490 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

84
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

114
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

428
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

574
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

645