Надія на повернення "двухглавого орла"

Дороги немає до храму, якщо його нема у душі і серці. Воскресіння замордованого  власним народом  (поза Мойсеєм)  Ісуса Христа у п"ятницю, вони квапились і не могли із відомих причин здійснити це у суботу та неділю на Паску (Песах по юдейськи), стало символом неправильних дій юдеїв проти сина власного Бога, який вивів їх із пустелі до землі обітованної. За розп"яття Христа вони до тепер розпорошені по світу, разом із символічним Агасфером, який відмовив Сину Божому у тимчасовому відпочинку біля своєї оселі по дорозі на Голгофу.

Треба відрізняти і не об"єднувати в одне ціле догми релігії та церкви з найвищими цінностями Віри у єдиного Бога всіх народів, не дивлячись як вони його називають. Не функція влади втручатись у справи,  навіть формально відділеної від держави церкви "двухглавого орла" (одна голова вище - держава, друга нижча - церква)  і проповідувати об"єднання конфесій. Якщо так, то у цьому контексті не  слід забувати про вкрадену у Київської Русі та зараз функціонуючу релігію у найгірших традиціях так  званого "русского міра" змішаного ідеологічно з окремими догмами  орди і, зокрема, частково на території колись загарбаної України.

Названа церква, що хоче правити разом з владою цілим світом, будучи навіть не п"ятою колоною, а вище, має в Україні дві третіх своїх парафій і при об"єднанні двох українських конфесій для них є загроза їх втрати із зрозумілими негативними катастрофічними наслідками, оскільки другим етапом може бути свідомий добровільний перехід громад до єдиної новоствореної помісної української церкви, звільняючись  від  Дамоклового  меча, ворога нашої незалежності в цілому - влади Московського патріархату. Такий висновок можна зробити спостерігаючи події у Криму та Донбасі, де здійснюється консолідована політика посилення ідеології не втрати впливу на певну частину громадськості України. Вони швидше віддадуть японцям Сахалін, а не церкву в Україні, що має перспективу відділення у разі створення єдиної Автокефальної.

Добре, що у свій час Верховна Рада, відкинула Закон про надання статусу юридичних осіб церквам, а то вони володіючи культовими спорудами, давно б правили  адміністративно громадами. Особливо Московська церква, маючи у власності будівлі і споруди на території України. Якби, наприклад, ця церква юридично (а не  тільки фактично, як зараз) володіла б у Києві чи Почаєві  названим майном, там уже б офіційно діяли російські республіки, поки що релігійні анклави.

При втраті майнової власності, українські громади, у разі бажання покинути Московський патріархат, мали б серйозні проблеми, оскільки їхні церковні споруди їм би уже не належали. Крім того, на руку ворогам це стало б причиною ще однієї конфронтації.

Позитив об"єднання українських православних конфесій очевидний і давно природно напрошується, зважаючи на національні інтереси і відсутність ідеологічних протирічь, як церков східного обряду. Винятками може бути незначна кількість громад, де в продовж років об"єктивно не вирішуються питання власності храмів для церков різних конфесій.

Інше питання, ініціатива об"єднання мала б іти знизу від релігійних громад, навіть приховано по негласній команді зверху, і від влади разом з церковними ієрархами, через священників, які безпосередньо спілкуються із віруючими, мають вплив на них і без яких цей процес, не може бути узаконений, так як вирішувати щодо себе може тільки кожна окрема громада.  Подальший зворотний процес  наверх  до найвищих перших осіб, влади та Константинополя уже чисто технічний.

У цій ситуації, коли у небесах витають вибори, здала витримка та появилось звернення про об"єднання конфесій православної церкви Київського Патріархату та Української Автокефальної церкви у єдину  помісну  українську. Звернення, як і призив запрошених для авторитету трьох попередніх Президентів, поки що залишились без реакції суспільства.

Треба рахуватись із народом і, зокрема його складовою, віруючими, у яких проходить процес осмислення, а може негативно впливає рейтинг влади із ініціативами у період крикливих реформ, що вилучають останні копійки за рахунок різних платежів, тарифів і цін, в основному у тих хто ходить на богослужіння і мають приймати рішення.

В душі Віра у Бога нажаль зараз невід"ємна від названих економічних складових при надії, що він поможе вижити і позбутись фарисеїв,що обкрадають "свій" народ, знаходячись при владі після кривавого Майдану.

Вдумайтесь,  за минулий рік тільки одна, нікому не потрібна, зайва  посередницька  державна структура, що не добуває і не транспортує газ "НАК Нафтогаз" України із Ваших кишень, на рівному місці, без будь-якої діяльності одержала  44 млрд. грн. прибутку за рахунок  завищених у кілька разів тарифів на газ українського видобутку. Для інформації, зараз її кільком окремим керівним працівникам виплатили  46 млн. доларів премії за нібито відвойовані у Росії кошти, що не поступили і мабуть ніколи не надійдуть до бюджету України. Якщо кошти на вибори, то все зрозуміло.

Це тільки один епізод Вашого грабування, а їх куди не кинеш оком, причому цинічні з боку влади і навіть не приховані. Щоб Нас далі обкрадати і частково із цих коштів давати субсидії одним за рахунок інших та  була комуністична рівність,  залежність  від  диктату  влади, планується до кінця року підвищити тарифи (ціни) на газ ще на 70 відсотків.

Це в умовах війни, коли вмирають кращі представники нації, Вам пропонують затягувати паски, самі одержуючи мільйонні доходи, згадуючи про Бога. Пам"ятаємо, крім того, пишні банкети, весілля, відпочинки  на островах в океанах, інші публічні заходи, як щасливий піар своєї діяльності, коли у багатьох людей смуток у душі і сльози на очах.

У всі часи недолі впродовж багатьох історичних часів українці практично не мали іншої сторони барикад. Біда була на всіх одна, як і щирість співчуття, допомога один одному, без фарисейства. Тепер щасливі декларанти ( на фоні війни, як сказано вище) без совісті і встиду навпаки із гонором, щасливі, хвалячись показують свої накрадені статки, особливо царські палаци, за цим мабуть плаче кримінал, хоч він також під їхнім дахом.

Але при таких контрастах, виявляється, час від часу об"єктивно є загроза втрати влади, можливо багатства, відповідальності за земні гріхи та, у зв"язку з цим, необхідність нещирих  звернень до людей, від думки і волі яких ще дещо залежить.

Названі причини та інші пояснюють повільне визрівання думки про об"єднання конфесій, що логічно відійшло на другий план. Разом з тим українці, мудрі і зважені християни, відкинуть бруд і піну та зважаючи на зовнішні загрози втрати державності приймуть позитивне рішення.

Прогнозуючи майбутній спротив Московського патріархату, його різноплановий тиск на Константинополь і можливі провокації та власне довготривалий процес прийняття таких рішень у найвищих структурах церкви, бажано об"єднати обидві конфесії, як перший етап до канонізації автокефалії в Україні. До звернення у Патріархат Константинополя необхідний факт наявності функціонування єдиної автокефальної церкви української по всьому світу. Це також дасть можливість позитивно впливати на цей процес багатьом українцям, які знаходяться за межами етнічної Батьківщини, будучи православними і прогресивними.

І знову епілог, як звернення до політиків, крадіїв народних коштів і влади. Може у вас защемить у серці, Подивіться дитячий фестиваль "Соловейко  України", що проводиться Фондом Леоніда Кучми.  "Інший світ, чисті душі із золотими голосами прекрасних українських дітей серед болота у яке перетворили незалежну Україну політики і злодії при владі, замість закономірних непідсудних дій на користь народу і розвитку національної держави. Не забувайте, життя одне, його ніхто не переміг  та нічого не взяв із собою."


04.06.2018 Костишин Антон 3380 2
Коментарі (2)

Василь 2018.10.05, 11:15

сила

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

602
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1790 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1103 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

531
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6878 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11333 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

309

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1044

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1092

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1084
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

252
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1057
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

824
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

704
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

646
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2920
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4417
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18415
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

283
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

331
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

641
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

743