Моя думка вартувала бути почутою. Франківський журналіст дав інтерв'ю російському каналу "Росія 24" (відео)

 

Івано-франківський журналіст дав інтерв'ю російському каналу

 

 

Івано-Франківський журналіст Руслан Коцаба дав інтерв'ю російському каналу "Росія 24".

 

 

 

Про мотиви такого кроку він розповів "Фіртці" в ексклюзивному коментарі.

 

"По-перше: я дійсно підтверджую, що скайп-включення було не в прямому ефірі і було в кількох місцях замітно монтоване, але не настільки критично, щоби спотворити мої думки. Я, журналіст Руслан Коцаба, дійсно рекомендую моїм критиканам переглянути це п'ятихвилинне відео і вже після того спробувати мені заперечити, чи я десь там сказав неправду.

Мотивація моя є простою: я є журналістом, тобто виступаю містком між тими, що хочуть щось сказати і тими, які хочуть щось почути. Тому погодився на включення до прямого ефіру (хоч то і не був прямий ефір!) російського телеканалу, бо вважаю, що думка моя вартувала бути почутою хоча б з того принципу, що я був там, де українські журналісти не були і бачив те, чого вони не бачили. Більше того, мені не подобається ситуація, коли не можу через небажання когось коментувати, - вчасно донести обидві точки зору, як цього вимагають загально прийняті журналістські стандарти. То чому б не дати можливість російським глядачам почути не тільки офіційну і багато в чому брехливу лінію центральних ЗМІ України? Що я тут вчинив такого непатріотичного?

Російською мовою говорив, бо я її знаю на пристойному рівні, і цього не соромлюся. "Підводку" ведучого не чув, бо, повторюся, спілкувався через Скайп.

Звісно, я передчував негативну реакцію місцевих горе-патріотів, які десятиліттями декларують, попутньо розкрадаючи Галичину, що буцімто прагнуть вмирати за Україну. Я ж, на відміну від них, прагну жити для Держави і робитиму все для того, щоби за мою Україну вмирали вороги! Тому такий получився "когнітивний дисонанс"... Зауважу, що після третього відрядження у мене з'явилося незбориме негативне ставлення до тих політиків, які агресивно закликають до братовбивства українців Заходу і Сходу. Рекомендую виборцям, практикуючим християнам прислухатися до моєї поради - прискіпливіше ставитися до цих сатанистів-популістів і не голосувати за них у жодному разі!

Моя популярність у СНД (як позитивна, так і негативна) мене не гнітить і не турбує, бо я ЗАВЖДИ був публічним і відкритим, і ЗАВЖДИ робив те, що вважав правильним і доцільним, навіть якщо мовчазна більшість мене і не розуміла. Згодом все-одно розуміли, так буде і цього разу, - коли правду казатимуть не тільки відчайдухи-одиниці, а неодмінно казатиме більшість колег-журналістів, які побували чи ще побувають в зоні бойових дій, то все нормалізується, от побачите. Я ніколи не підлаштовувався, щоби лишень сподобатися оточуючим, бо я дійсно не прагну якоїсь політичної кар'єри. Адже політик змушений постійно брехати і "залицятися до лохторату"... А я не хочу піддобрюватися брехнею. Більше того, я ЗАВЖДИ намагався рагулям (а їх у Франківську є предостатньо, нажаль) підсказати, щоби вони еволюціонізували у кращий, людяніший бік. І підказую їм у доступній для їхнього світосприйняття формі. І широкий загал мусить їм, рагулям, в цьому теж допомагати. Більше того - кожен з нас повинен постійно вичавлювати із себе рагуля! І от тоді буде європейська Україна, європейський Франківськ, європейські депутати міськради і навіть європейський мер із європейськими дорогами...

Хтось із мудрих свого часу сказав: "Все, що нас не вбиває - робить сильнішим!". Мета моя шляхетна, роблю свою ризиковану роботу якісно, тому впевнений, що пінна хвиля бруду щодо мене вщухне так само раптово, як і з'явилася. Зауважте, що я, критикуючи гіпер-радикальну т.зв. "Диванну Сотню", не назвав жодного разу жодного імені чи прізвища. Але якщо у соціальних мережах хтось обурюється, спроектувши це визначення на власну персону, то хіба я тому винен? Удар тримати я вмію, спровокувати мене важко, а лайно, кажучи простою мовою, від металу відпадає само, висохнувши під променями Правди. Від нього навіть смороду не залишиться. Все буде добре! Слава Україні!".

 

Нагадаємо, Руслан став єдиним українським журналістом, який зміг акредитуватися у так званої Луганської народної республіки.

 

Саме відзняті матеріали у зоні ЛНР виявилися найскандальнішими, адже на відео Коцаба відкрито заявляє про помилки вітчизняних військових та мирні жертви через їх дії.

 

Це викликало чималий резонанс серед прикарпатців, особливо колег-журналістів.

 

Повідомлялося навіть і про напад на Руслана Коцабу в Івано-Франківську.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Прикарпатті почалася травля журналіста, який показав іншу правду війни

Ексклюзивний фоторепортаж прикарпатського журналіста зі Слов'янська

«Прєдатєль» Руслан Коцаба розповів про своє перебування в зоні АТО на Луганщині: Наша «диванна сотня» – це просто «звіздєц»!

Назад в Середньовіччя? Олег Олексюк викликав Руслана Коцабу на дуель

Підсумки тижня від "Фіртки". Руслан Коцаба по мирних ополченців, про свою російську мову, "диванну сотню" і вулицю Шевечнка (відео)

Прикарпатський журналіст повернувся із Луганська і розповів, що там відбувається (відео)

Прикарпатський журналіст Руслан Коцаба знову поїхав в Луганськ (відеощоденник)

Інша реальність українського Сходу

Ексклюзив Фіртки: Прикарпатський журналіст розповів про своє перебування у зоні АТО


14.07.2014 383 3
Коментарі (3)

Олександр Скрипничук 2014.07.14, 11:53
Завжди казва що Коцаба популіст і навіть тормоз. Але в даному випадку я не можу з ним не погодитися і підтримати. Може пора вже роззути очі і не рвати на собі сорочку. Наші ЗМІ давно продані і ще більш брехливі як російські. Інформацію беру тільки з соціальних мереж і саме така інформація яку подав Коцаба є правильною. Журналіст не має робити висновків і висловлювати те що він хоче - його робота подавати достовірну інйормацію для любдей які самі роблять висновки. В даному випадку Коцаба правильно зробив, що подав інйформацію обох сторін, а не односторонню брехню. В цьому випадку він втратив публіку популістів і псевдонаціоналістів, але здобув повагу в очах думаючих та свідомих людей. Мене також дивує позиція населення, коли читаю коментарі - вводимо надзвичайний стан, бомбимо Росію - і що далі? А далі руїни і просто путир на місці держави. Путіна стримували тільки санкції Європи, але нажаль Європа нас лишила, а декілька тисяч добровольців не зможуть зупинити армію, яка буде наступати зі Сходу, з Криму і Придністровя. Навіть якщо вдасться мобілізувати 1 млн. населення, то чим їх озброїти проти градів та танків, якщо навіть грошей на бронежелети для Нацгвардії не має. А ті що кричать і критикують тут інших - вперед в добровольчі батальйони і на Москву.
Ivan Ivanov 2014.07.14, 12:00
КОЛИСЬ ЕРЕФІЯ НАЗИВАЛАСЯ ХАЗАРІЄЮ Й МИ ПЛАТИЛИ ЇЙ ДАНИНУ http://firtka.if.ua/?action=blogs&id=792 Зараз не час зупинятися - бо будемо платити знову...
Виталий василь 2014.07.14, 18:38
Та молодець той Коцаба, що там казати. Він в зоні АТО і це перекреслює всіляку критику місцевої диванної сотні.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1368
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2645
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2176
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2248
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6771 60
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2528 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

415

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1237

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1350

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1497
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

365
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

228
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

639
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

127
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26596
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

606
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10531 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

134
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

157
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

467
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

619
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

683