Міський голова Калуша Ігор Насалик підпрацьовує фітнес-тренером (фото)

 

Безкоштовну групу схуднення міський голова запланував аж усередині травня. Трохи запізно, якщо врахувати, що порядні калуські модниці розпочали марафон зі зниження ваги ще з початку березня.

 

Проте, програма, яку запропонував Ігор Насалик, — така насичена, що результат має не забаритися, і вже за місяць калушанки, які займаються у групі, мають не впізнати своїх колись пишних форм. Головне — витримати перших кілька занять і — не втекти із групи.

 

Заклик худнути міський голова кинув із понеділка у мережах “Facebook” та “Одоклассники”, розмістивши там оголошення про набір у групу. Група має займатися спортом і правильно харчуватися. Заняття і розробка програми харчування — безкоштовна. На заклик миттєво зреагували більше 20-и калушанок різного віку і зовнішніх параметрів. Принаймні, схуднути треба було не кожній, хто прийшов на призначену у соцмережах годину у басейн “Посейдон”.

 

Серед присутніх — виключно жінки. Пізніше одна із присутніх калушанок виявила бажання прихопити наступного разу з собою чоловіка. Міський голова — не заперечував. Адже, за задумом, у групі можна займатися і чоловікам, і жінкам. Бо — створена не стільки задля поліпшення зовнішності, скільки — для здоров’я.

 

— Головне — не стільки зовнішність, скільки — здоров’я. А здоров’я — це величезна праця, — з таких слів міський голова розпочав презентацію програми схуднення своїм новим підопічним. — У результаті ви, по-перше, поліпшите здоров’я, а, по-друге, станете скульпторами власних тіл. Ви зможете самостійно моделювати свій силует, самим вирішувати, що і де підправити. Головне, щоб ви розуміли, що заняття — це величезна праця. Перших кілька тижнів буде фізично складно. Потім усе — нормалізується. Проте, головне — поставитися до всього серйозно, інакше — результату не буде. Якщо із чотирьох запланованих занять ходитимете тільки на одне, відразу кажу: ліпше не марнуйте час — результату не буде.

 

На подвір’ї перед басейном “Посейдон” Ігоря Насалика обступили охочі до фізичних навантажень і правильного харчування та щасливі від спілкування із мером калушанки. Уважно слухали, дивувалися, жартували і кивали головами.

 

— А ви навіть конспектуєте? — подивувалася “Вікнам” панянка поряд.
 Проте, сам Ігор Насалик публічності, схоже, не радів, і навіть — відмовив телевізійників від наміру записати виступ на камеру.

 

Програма, яку запропонував мер, — не для слабкодухих. Чотири тренування на тиждень відбуватимуться у передвечірній час. Учасниці групи відвідуватимуть заняття зі спін-байку (спінінг, гучно презентований міським головою у березні минулого року. — Авт.), плавання, ігрових видів спорту і фітнесу. На початок учасницям дозволено харчуватися у звичному режимі. Проте, вже за кілька тижнів кожна з них отримає програму харчування, де, фактично, погодинно буде розписано, що і скільки їсти.

 

— Це буде меню без жодних харчових добавок. Виключно — здорова їжа. Із меню буде вилучено шкідливу їжу, прості вуглеводи, проте, акцент буде зроблений на білках і корисних жирах. Також — на простих вуглеводах, які, повільно розщеплюючись, дають багато енергії, однак, не спричиняють жирових відкладень. Ви не відчуватимете голоду, адже їсти можна буде і ввечері. При цьому, варто знати, що і коли можна їсти. Те, що можна вранці чи в обід, не можна вживати увечері. Схему мого харчування розробляв тренер, який є чемпіоном світу із фітнесу. Тож, він любить повторювати: “Ігоре, ти “наїдав” живіт роками, невже ти думаєш, що зможеш його скинути за кілька тижнів?”, — розчулився Ігор Насалик. — Тому схуднення — це величезна праця. Перший результат побачите днів за 30-35. Зникнуть “пояси”, зовсім по-іншому виглядатимуть ноги. Уже за два тижні у залі буде встановлена вага з занесеними персональними даними кожного члена групи. Так ми проводитимемо моніторинг. Можна буде кожній учасниці зробити фото “до” й “опісля” нашої програми. Загалом, програма розрахована на рік.

 

До групи поки що записалися 25 учасниць. Усім їм мають виготовити спеціальні перепустки. Однак, склад групи поки що — не остаточний, а, швидше за все, буде відкоригований.

 

Причому, заняття зі спінінгу проводитиме сам міський голова — за можливості. Якщо мер не зможе бути присутнім, то заняття буде проводити тренер Анастасія Лобойко, яка і роздавала учасницям поради перед першим тренуванням. Більшою мірою вони стосувалися того, як витримати навантаження.

 

— За годину перед тренуванням варто з’їсти легку їжу. А ось після — їсти не треба, хіба що — випити негазованої води. Під час перших тренувань можуть боліти ноги і сідниці. Може бути дискомфорт від того, що ви сидітимете на сідлі. Хоча, потім із цим проблем не буде. Опісля тренувань ми виконуватимемо кілька вправ на прес і розтяжки. Тобто, робитимемо усе, щоб якнайменше відчувати перевантаження. Хоча, якщо м’язи після тренування дуже болітимуть, варто удома прийняти теплу ванну чи душ, — порадила Анастасія Лобойко. — Кожен має контролювати себе і знати своє критичне навантаження. Тож, якщо відчуєте, що далі не під силу крутити педалі, — не зупиняйтеся відразу, а просто “скиньте” навантаження. Системні заняття спінінгом поставлять “на місце” серце, судини і суглоби.

 

Хоча, перед заняттям учасниць групи застерегли: тим, хто має проблеми із тиском, слід сходити на консультацію до лікаря. Не варто займатися спінінгом і тим, хто має проблеми із нирками. Однак, спробувати модного у Калуші спін-байку вдалося кожній учасниці групи. Щоправда — не всім відразу, оскільки тренажерів у залі — всього 19. Решта учасниць групи дивилися, як налаштовуються і тренуються колеги.

 

— Це так упродовж усіх 45 хвилин треба крутити педалі? — з острахом питали дівчата.
 Уже у четвер учасниць групи чекатимуть нові заняття. До 1-го червня є можливість сходити у басейн, оскільки потім він не буде функціонувати впродовж літа. А ось заняття з ігрових видів спорту проводитиме начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради Михайло Клим. Проте, сам Михайло Клим до таких навантажень для новачків ставиться досить обачно.

 

— Група зі схуднення і правильного харчування — ідея міського голови. Однак, моя особиста позиція полягає у тому, що навантаження — дещо завеликі. Чотири заняття на тиждень — забагато для людей, які не мають жодної підготовки. Буде видно, скільки із них і надалі буде відвідувати групу. Проте, є великий ризик, що багато учасниць просто не витримають таких великих навантажень, і покинуть заняття у групі. Уже на третій день після початку тренувань максимально проявляться наслідки перевантажень. На моє переконання, варто починати із дводенних тренувань на тиждень. Хоча, дуже добре є те, що тренування — різнопланові, — вважає Михайло Клим.

 

Проте, сам міський голова налаштований серйозно, і навіть має намір зрушити велосипеди з місця. У планах Ігоря Насалика — організовувати велосипедні мандрівки. Для цього, можливо, будуть закуплені велосипеди. Тож немає меж для схуднення, а, за наполегливих тренувань — і “мінус” тридцять кілограмів — не межа.

 

Уже на друге заняття у вівторок з’явилося 44 калушанки. За словами однієї із учасниць групи, різноманіття тренувань скоротили. Уже не можна буде відвідувати басейн, оскільки улітку він не функціонує. “Відпали” й ігрові види спорту, адже, як пояснили учасницям групи, залу, де мали відбуватися заняття, — ремонтують, а самі заняття ігровими видати спорту, ймовірно, розпочнуть із вересня. Не було на тренуваннях і самого Ігоря Насалика.

 

Що стосується харчування, то поки жодної схеми харчування запропоновано не було. Як зазначив на останній прес-конференції міський голова, схема буде запропонована пізніше і буде для всіх — однакова. 

 

Юлія Баліцька, Вікна


01.06.2012 1966 2
Коментарі (2)

555 2012.05.29, 22:28
А масаж молодим кобітам буде робити?
((.!!! 2012.06.05, 16:29
всі займаються політикою,а він анонізмом...
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1136
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2483
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2089
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2139
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6463 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2422 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

295

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1119

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1149

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1362
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

244
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

564
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2037
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26482
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

529
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10432 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7974
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

510
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

373
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

523
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

597
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1547