Мер Коломиї буде витрачати гроші з бюджету на те, що йому пропонують безкоштовно (ДОКУМЕНТ)

Влада в нас постійно жаліється, що їй не вистачає грошей. Тому, каже вона, і дороги погані, в лікарніях не лікують і не годують, а в школах батьки роблять ремонти в класах, де вчаться їх діти... Але в Коломиї, виходячи з поведінки мера міста - все зразково! Всі видатки профінансовані - "грошей вже немає куди дівати". Тому мер вирішив створити комунальну газету (за кошти міського бюджету), попри те, що редакція місцевого тижневика "Коломийські ВІСТИ" пропонує свої послуги БЕЗКОШТОВНО!!!

 

Сьогодні АН "Фіртка" отримала два цікавих документи: лист від колективу газети "Коломийські ВІСТИ" та лист фактично про відмову надання інформації для її безкоштовного розміщення в "Коломийських ВІСТЯХ", підписаний міським головою Коломиї І. Слюзарем, які ми подаємо нижче:

 

 

 

 

№ 1006 від 10 червня 2011 р.

 

Колегам-журналістам

 

 

Міський голова Коломиї відмовився співпрацювати із місцевим ЗМІ

 

З метою забезпечення прозорості та відкритості Коломийської міської влади, ґрунтуючись на принципах гласності, демократії, свободи слова та публічності, наша редакція неодноразово зверталася до міського голови Коломиї п. І.Слюзара з готовністю на безоплатній основі, у т.ч. щоб зекономити обмежені кошти міського бюджету, друкувати інформацію про діяльність міської влади.

 

08 червня 2011 року ми вкотре надіслали на ім’я міського голови листа із проектом договору, підписаного з нашої сторони, про те, що готові безкоштовно надавати у кожному номері нашого тижневика місце та першочергово розміщувати на сторінках кожного чергового номера газети «Коломийські ВІСТИ» отримані від влади оголошення із переліком порядку денного про проведення засідань виконавчого комітету міської ради, сесій Коломийської міської ради, погоджувальних рад, нарад, засідань депутатських комісій, інформацію про прийом громадян міським головою та його заступниками і секретарем Коломийської міської ради, проведення «гарячих» телефонних ліній, звіти посадовців, оголошення про конкурси, у т.ч. тендери на закупівлю, та аукціони, громадські слухання, анонсування урочистих заходів і подій, тексти ухвалених звернень тощо.  

 

Вражені були оперативністю розгляду нашої пропозиції, так як відповідь не забарилась і вже 09 червня 2011 року ми отримали листа, згідно якого голова повідомив: «вважаємо недоцільним укладення такого договору на висвітлення нашої діяльності…». Голова, відповідаючи у множині, нажаль, не уточнив, чи у нього роздвоєння особистості чи все ж якось колегіально за одну добу наша пропозиція та проект договору були розглянуті (виконкомом, сесією, профільною комісією?). Окрім того, міський голова міста обласного підпорядкування (тобто міста із особливим статусом) зазначив, що міська рада уклала договори (як нам відомо – на платній основі) із редакцією газети Коломийської районної ради та Коломийської районної державної адміністрації «Вільний голос» та місцевою телерадіокомпанією, яка не має друкованого видання. Виходячи із цього, нам не зовсім зрозуміло, як на даний час міські жителі, які не лише дивляться та слухають, але й читають інформацію, мають дізнаватися про те, що робить їхня влада. Не зрозуміло нам також чому з міського бюджету слід витрачати на це кошти, якщо є можливість економити.

 

У листі-відповіді також зазначено, що на даний час триває робота по створенню власного комунального друкованого видання. Ми вітаємо таке бажання міського голови створити своє комунальне видання, тим більше, що не так давно, у минулій каденції, міська влада вийшла із засновників редакції газети «Коломийський вісник», яка профункціонувала більше 20 років, чим, фактично, знищила дану газету. Розвиток преси, нехай і комунальної, вітаємо, незважаючи навіть на те, що, як показує досвід, діяльність редактора та колективу, а разом з тим і редакційна політика, напряму залежать від волі очільника громади і наявності фінансування з бюджетів.

 

Втім, нам так і не зрозуміло, що заважає міському голові надавати інформацію про діяльність міської влади для оприлюднення у інші ЗМІ, у т.ч. і наш тижневик, тим більше на безоплатній основі. Інакше як упереджене ставлення до нас та небажання міського голови Коломиї Ігоря Слюзаря проводити свою діяльність прозоро, гласно та відкрито ми таку відповідь розглядати не можемо.

 

          Колектив редакції тижневика «Коломийські ВІСТИ»

 

               Головний редактор        І.С. Михалків

 

 

 

 



10.06.2011 2625 24
Коментарі (24)

Падла 2011.06.10, 13:30
Який же "мер" та й без власного (за гроші громади) бойового листка-))
Мєрін 2011.06.10, 13:36
Та ето нє "мєр", а цілий "мєрін"!!!
тутешній 2011.06.10, 18:39
А чого накинулися на мера? А він якраз повністю правий. Я б краще поцікавився, що це за журналісти, яким для того, щоб публікувати інформацію про роботу влади, потрібен договір? Ідіть, шукайте, питайте і друкуйте! Для цього ви, панове журналісти, і працюєте, а не для того, аби скиглити.
Коломийка 2011.06.10, 18:57
А чи згідні коломияни оплачувати рекламну газетку для мера за гроші громади? Адже створити з нуля нову газету - завдання супердороге, - приміщення, обладнання, запрлати, папір, друк... Десь тисяч триста-чотириста на перший рік - щонайменше. Це ми такі багаті? Чи мер має нас за дурних?
dodikтут 2011.06.10, 21:06
Ту всім. - чи знаєте Ви ,скільки відсотків коломиян читають газету ініціатора пропозиції ? Інші ЗМІ - потенційно сприятливіші для розитку комунікації ?!. Дивно,що очікують від міського голови газета К.В.якщо попередня їх діяльнисть не зарекомендувала себе ,як відносно позитивне джерело . Ту коломийка:-чи знаєте дійсно ви таких спеціалістів ,котрим було б не шкода заплатити такі гроші ?
Андрій 2011.06.10, 23:56
Погоджуюсь з думкою, що все що вони хотіли отримати через договір можна отримати і так. Може редакція хотіла спростити собі життя. Іше питання доцільність створення комунальної газети, бо практика доводить, що комунальні ЗМІ це пропаганда міської влади і нічого більше. про якийсь прибуток там не йдеться. Тобто гроші на піар влади. а гроші з наших кищень.
Агась 2011.06.11, 09:26
Ту dodikтут - позитивне це як? попіарити мера? Ні, такого не буде, раз він нечесна людина, то К.В. про це будуть писати, які би договори і з ким не укладалися, бо він, мер - Базікало. А ви знаєте, скільки відсотків яку газету читають? Ба, звідки? Та і скільки би не читало, для чого тринькати гроші з бюджету, якщо є пропозиція на безкоштовне висвітлення? Ту Андрій - так, а чому би собі не спростити життя і не отримувати організовано інформацію? Для чого тратити час, коли клєрк може на електронку надсилати? Тим більше, є цілий відділ. Де ж оптимізація праці? Але, переконую Вас, тупо інформцію ненадають, мотивуючи тим, що немає з К.В. угоди на висвітлення, тому така угода і виникла.
з коломиї 2011.06.11, 09:32
мда. а мер коломиї аблажався. у район платить гроші щоб міські жителі не знали як він деребанить земельку і приміщення. навіщо йому друкуватися у міських газетах? менше знають краще сплють...
Влодко 2011.06.11, 09:45
А й дійсно, чому мер відповів у множині. За добу думаю не мож зважити усі "за" і "проти". Хоч і не знавець, але думаю, що якийсь орган мав би це рішення приймати. там комісія по бюджету чи по засобах масової інформації. А так, одноосібно. .. Пийде інвестор, скаже "вливаю в економіку гроші", а мер відпише - "вважаю за недоцільне". до чого дійша так звана наша демократія?
франик 2011.06.11, 09:50
а що, в Коломиї є ще місцеві видання, крім КВ?
kol 2011.06.12, 09:25
це все кіна, коломийські вісти всю дорогу срали в тарілку меру, і зараз продовжують. Цим "журналістам" завідомо будо відомо, що ніякої співпраці не буде. А папері про відказ стали приводом знов підісрати репутацію на рівні обласного читfча
kol 2011.06.12, 09:31
to(Агась): Агасю, а ти питав "чесного спонсора" КВ, якими "чесними" грошима він оплачує твою діяльність?
Агась 2011.06.13, 09:23
А мер їв з тої тарілки? А в нього ще є репутація? А якщо серйозно - чому не інформують коломиян, про те, що діється у Коломиї? Аукціони, тендери, конкурси, громадські слухання і т.д. При чому тут ретупація мера і обмеження інформації для коломиян? Може тому, що так легше землю і майно продавати. Не цікаво, скільки за останній час земельних ділянок вставлено на аукціон і саме з центральної історичної частини міста? А друкують у районці, щоб не було масового спротиву громади. А про чесного спонсора КВ мож щось детальніше? Бо питання, як на мене, без відповіді, аби, як ти вмієш казати "підмочити репутацію". P.S. Не ображай журналістів, беручи їх у лапки і називаючи "так званими". Сам ти що зробив для міста?
Агась 2011.06.13, 09:28
І ще раз: а папері про відказ так повинні прийматися, чи КВ самі собі їх написали? прийнято за одну добу одноосібно? Людина очолює громаду, а веде себе на рівні "ти мнє больше не дружок, и не сядеш в мой горшок". Як на мене, амбіції мерові треба собі засунути у задню кишеню, та так глибоко, щоб їх до наступних виборів ніхто не бачив, а думати, що для громади робити і як бюджет еконномити. І що значить "срали"? Є хоч один позов чи спростування? Чи може не "срали", а правду казали і будуть казати. Як чувак, найбільший будівельник, за рік задекларував АЖ 24 тис. гривень як сукупний отриманий дохід від діяльності. І таке інше. А потім питаємо: а чо нема у бюджеті грошей?
Коломиянин 2011.06.13, 21:55
Всі Агасі і їм подібні - заздрісні та обіжені люди (по своїх причинах)! Газету К,В - люди не читають .Пройдіться Агасю по місцях де продають газети,та спитайте продавщиць. У Коломиї недавно було соц.опитування, - питали, і про те звідки ви черпаєте інформацію про новини місцевого значення,і про інше ... А чого не читають - бо мабуть знають ,що це неадекватне видавництво ,з неадекватними працівниками ...Я так Думаю !!! Ту Агась - зразу помітно ,шо ви обіжений підліток ,котрого по певних причинах ,прогнали з пісочниці ... У кожного правда своя - і не варто доказувати ,та навязувати свої потреби іншим ...Дії помітніші чим слова )
Агась 2011.06.14, 09:08
Ту Коломиянин. Знаю у Коломиї одну групу людей, яка постійно свою думку видає за опитування людей. Не хочу з вами зараз сперечатися, у кожного своя правда. Ми не для того працюємо, щоб вам тут щось доводити. Мені прикро, що неадекватними людьми Ви називаєте заслуженого артиста України Миколу Савчука, членів НСЖУ Дмитра Карпяка та Василя Нагірного, молодих журналістів О.Островську, О.Романенчук, О.Рижук, О.Щербакову, Є.Гапича, І.Ганущака, кожен з яких має відповідні нагороди та певне визнання. Прикро і те, що Ви замовчуєте, що нещодавно К.В. були нагороджені відзнаками голови ОДА і РДА за роботу, яку роблять. Прикро, що незважаєте, що дописувачами є почесні люди, а саме Дмитро Гриньків, о.Зиновій Карась, Дмитро Пожоджук, Любомир Винник. Ви цих людей називаєте неадекватами і обмеженими? А щодо того, підліток я чи не підліток, можу особисто при зустрічі вам і доказати, і показати, що ви помиляєтеся... якщо є таке бажання. Сподіваюся, боятися не будете? Зрештою, ніхто нікого не заставляє читати газети, у т.ч. і вас. Але казати, що продавщиці кажуть, що не купують, не варто. Якраз я й моніторю цей процес. Купують рівно стільки ж, як і інші видання, і не лише місцеві.
Коломиянин 2011.06.14, 22:49
Кожна людина видатна та помітна за допомогою вчинка ,котрий вона вчинила .А також ,природньо всім людям ,поступати протилежно... Загети читають мало людей . Варто зауважити ,чи були останнім часом якісь вигідні пропозиції,щодо розвитку "міста" )? Чорний піар - не йде на користь людям ,котрі стають випадковими свідками . )))
падлючина 2011.06.15, 10:46
З мера вимагають лиш ті ,хто не готовий взяти на себе відповідальність за благополуччя Коломиї. Ви не діти ,а він не тато ! Хочете шось мати - працюйте ,ініціюйте !
Агась 2011.06.15, 11:31
Коломиянину і падлючині - Митя, обовязково тебе прислухаюся. Тобі мало форуму Коломия ВЕБ Порталу аби поливати тих, хто не лиже меру? Та заспокійся, зрештою. Пишучи коменти, міняй айпі, ок?
Випадковий 2011.06.15, 11:33
До падлючини - А вони що, не запропонували поекономити бюджетні кошти і задурно друкувати інфо міської ради? Чим погана пропозиція?
Коломиянин 2011.06.16, 08:49
)))))))))))))))))))))))))))))))))))) А я ніби не поняв про Агася (з тими самими ІР ) ! Краще б зустрілись і подумали про "порядок". Чим тут цейвочитись ! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Коломиянин 2011.06.16, 08:52
До випадкового: Что за вопроси ?Спочатку К.В.чмирить ,а потім просить про співпрацю ! Так не годиться !
Агась 2011.06.16, 09:17
К.В. не просить, а пропонує. А мер ще з виборів залупився на всіх опонентів, і їде своїм роваром... той-во, Лексусом.
Коломиянин 2011.06.16, 09:27
Так,як і дехто залупився ... От тре бавити цих масовиків затєйщиків ,добрими словами, на всяких форумах ,та сайтах ..... А мош і почати "НОВЕ" ?!!! От як до цього ставляться "масовики затєйщики",чи вони усвідомлюють таку потребу ?!
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1902
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1831
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1828
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5384 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2126 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1487

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

699

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

752

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

947

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

982
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1731
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3648
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10220
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26099
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10150 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7687
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

871
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1372
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

357
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1251
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

848
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1052