Маршрутки в Івано-Франківську не дотримуються графіку і сходять з маршруту завчасно

 

Про Івано-Франківські маршрутки можна складати легенди. Неввічливі водії, страйки перевізників, їхнє перманентне протистояння з пенсіонерами вже стали своєрідною епопеєю нашого щодення.

 

На фоні усього цього загубилася ще одна особливість місцевих маршрутних таксі – регулярність руху, а скоріше за все її відсутність.

 

До редакції "Фіртки" протягом довгого часу надходять скарги на "халяву" водіїв маршруток.

 

Не будемо говорити про всі маршрути, а візьмемо до уваги, тільки один, за нашими даними – найпроблемніший. У його напрямку курсують автобуси № 70, № 80.

 

Саме цих два рейси сполучають з Івано-Франківськом село Крихівці. З впевненістю можна сказати, що ця місцина, у зв’язку із постійною забудовою, в найближчий час може ввійти до числа мікрорайонів міста.Тому, постійне зростання кількості жителів потребує забезпечення вчасного й якісного доїзду мешканців. Проте, маршрутки як їздили - традиційно хаотично, так і продовжують дотримуватися свого «графіку».

 

І якщо у вигідний час автобуси рухаються більш-менш періодично, то у так звані «непопулярні» години: 6.00 – 7.00, 19.00 – 21.00 починаються проблеми.

 

У розкладі руху, розміщеному в салоні автобусів, можна точно прочитати час їхнього виїзду на маршрут – 6.10, 6.20…(у кожного свій графік) й час останнього рейсу – 21.50, 22.10...

 

Схожа інформація міститься й на інформаційному щиті, що розташований на зупинці «АС-3», що більш відома в народі як зупинка «Сільпо». . .

 

«Смішно й не відповідає дійсності, - каже постійна пасажирка пані Ольга, – зранку, особливо у вихідні дні, доводиться чекати автобуса до 7.00, а ввечері й поготів.

 

Якщо вийдеш на зупинку до 20.00, то ще може й пощастить дістатися міста, або ж у зворотньому напрямку.

 

Пізніше – це вже твої проблеми – хочеш йди пішки, а хочеш – бери таксі». От і доводиться крихівчанам добиратися у вечірні години автобусами міжміського сполучення, які їздять трохи довше – до 21.00. Цікаво, що ж було б із водіями, які зійшли раніше з маршруту, закордоном? Як мінімум – звільнення з роботи.

 

В нас же, все нормально. Головне – здати план, а про потреби пасажирів ніхто й не задумується. Ну, в цій ситуації водіїв ще можна хоч якось зрозуміти. Не виконаєш денний план – матимеш проблеми з шефом.

 

А от перевізники дійсно забули про умови надання послуг перевезення пасажирів, під якими вони підписувалися свого часу...


27.09.2012 7839 16
Коментарі (16)

Пасажир 2012.09.27, 09:12
Така сама ситуація на маршрутіякий зєднює онкодиспансер та місто після 6 вечора маршрути №21 №84 дуже важко побачити а в вихідні дні можна і забути а про хамство до людей похилого віку та інвалідів вже надоїло говорити.Хлопці якщо взяли на себе зобовязування то виконуйте.
мешканець 2012.09.27, 09:17
А що, 52 чи 55 маршрути краще ходять??? І це не від водія залежить а від "ШЕФа" - економить , бо чого дурно палити пальне коли їде один - два пасажира і то по пільгах. А водій не може перечити роботодавцю! А у вихідні, взагалі ввечері проблемно добратись після роботи прямим в район позитрону, а ще після 20.00. Між іншим пільговики їздили б цілодобово, як на потягах )))
газда 2012.09.27, 10:28
Проблема заключается в том что очень трудно найти водителей которые за мизерную зарплату будут работать без обеда и без нормальной возможности сходить в туалет по16-18часов 30 дней в месяц
В8 2012.09.27, 11:08
Газді! Ти бидло москальське!
Не газда 2012.09.27, 13:26
В8, бидло напевно все таки ти, якщо не знаючи людини, тільки по мові її спілкування можеш таке стверджувати!
дачник 2012.09.27, 14:05
Через Хриплин не ходять приміські маршрути і після 20-00 вже не виїдеш, хіба до аеропорту чи до "Кишені" за повну вартість. І їздять переобладнаними мікроавтобусами, званими в народі "душогубки", які до конкурсу не допускаються, їх є 2 на маршруті №24. Може б транспортний відділ провів громадські слухання,вислухав скарги на роботу нинішніх перевізників і не допускав їх до майбутнього конкурсу? Заодно прозвітував що зроблено в плані контролю, як відреагували на скарги?
lol 2012.09.27, 14:39
Проблеми з усіма маршрутами!!! Є єдиний вихід - це муніципальний транспорт. І досить жорсткий підхід до перевезень! Адже не секрет, якщо виходить новий перевізник на ринок, то сторожили його гроблять,а міліція робить вигляд що все нормально. Пропоную!!! Щомісячно міняти маршрути у перевізників. Тоді і порядок буде. Практика бувшого СРСР тут буде доречна
Перевізник 2012.09.27, 15:47
Шановні мешканці та пасажири. Так як надаю дані послуги , хочу в деякій мірі прояснити ситуацію. Як не дивно але головна причина це нестача коштів і ресурсів. Так, можна казати, що вам перевізникам тільки одні гроші в голові. Але хамство водіїв, протистояння з пенсіонерами, недотриманню графіків та взагалі якість перевезень є прямими наслідками нерентабельності, або мінімальної рентабельності всіх маршрутів міста. Здається є певний дохід коштів, але на даний час він покриває тільки найосновніші витрати перевізника. Адже з моменту останнього підняття тарифу в 2009р. основна стаття витрат, вартість ДП зросла на 60% ( з 5,9 до 10 грн.), вартість запчастин та інші витрати в середньому  на 30%. Тому звичайно водій старається виїзжати в години пік та в інший час, коли є прийнятний пасажиропотік, щоб забезпечити покриття витрат на автобус, інші години при даному тарифі є прямим збитком для підприємця і тоді в кінці дня не вистачить не тільки на запчастини, але і на пальне. Як не прикро констатувати, але маємо те що маємо. І перевізники і водії є такі самі люди як і ви, вони вклали власні кошти і брали кредити, щоб забезпечити якісні перевезення міста і їх покращувати, але дана економічна ситуація змушує нас шукати компроміс і чи ми будемо працювати на ринку чи інші ситуацію це не змінить
грамотний 2012.09.27, 23:04
А справа тут ось в чому. У франківську купа дрібних перевізників. Вони мають 1-2 автобуси. І не всім їм попались високорентабельні маршрути. Але, якщо перевізників буде меньше, в даному випадку немає значення чи це будуть муніципальні перевізники чи ні, то це, по-перше, дозволить змінити модель роботи автотранспортних підприємств та підприємців міста. А по-друге, дозволить дотувати нерентабельні маршрути за рахунок високорентабельних.
Дідо, 108 років 2012.09.28, 03:18
До Перевізник. Нерентабельність? Пхе..!То чого тоді в Франківську конкурси по п'ять перевізників на маршрут? От значить де благодійники один поперед одного лізуть - не бабло косити, а допомагати нужденним! Не можеш надавати нормальні послуги місту то вали з "ринку" - вози на базар бараболю і буде тобі щастя! А як тримати людей за гімно, ображати інвалідів, їздити коди хочеш і робити, що хочеш, поводитись так ніби здорощення цін на пальне та розхідні матеріали стосуються тільки тебе одного, а у пасажирів зарплати ніби тільки зростають то - Давай до свіданія! Мало того, що возите пасажирів на переобладнаних вантажних авто 60-х років (Богдан, Еталон, Шаолінь і т.д. ) так ще й огризаєтесь! Податки заплати, мудрагелю! Щоб в бюджеті міста були гроші хоча б на ремонт доріг які ви щодня розбиваєте. А щодо екології взагалі мовчу... Від цих чьотирьохлітрових дизелів можна задихнутися у місті! На маршрутах повинні продаватися квитки. Пасажиромісткість автобуса не може бути 80 коли вона є 40. Гібрид куркулятора і пітної, смердючої прокладки між рулем та педалями з дзигаром між гнилими зубами і нехитрими мотивами блатняка у трьох звилинах не може бути візитівкою міста котре визнають найкращим для життя в Україні! Не можеш - не треба! Без тебе є кому працювати. А апелювати до власного рагулізму як наслідку стресу через невиплату кредитів - все одно, що заявити я мудак бо я лошара!
Перевізник 2012.09.28, 18:49
Спробую діду і на ваші запитання відповісти. Перш за все на рахунок конкурсу. Як мені відомо, на деякі маршрути він взагалі не відбувся, просто не було бажаючих ні від приватних, ні від державних структур. На рахунок нужденних, підприємці за власний кошт, безкоштовно з 10 до 16 год везуть всіх пенсіонерів, а цілий день 3 пільгові категорії без відшкодувань і дотацій з бюджету. За, вибачте мене, лайно пасажирів ніхто не має і  не бажає вступати в конфлікт, але за цілу зміну серед всіх пасажирів попадуться 2-3 недоумки такі, як ви, які виведуть водія із себе, тоді і йде коса на камінь. Також вже давним давно ніхто людей не возить на переобладнаних 50- річних автобусах. У 2007 році коли проводився конкурс, місто першим в Україні отримало повністю оновлений рухомий склад, на це частково і бралися кредити, де після фінансової кризи 2008 року і обвалу гривні, гостро постала і транспортна загроза для міста, банки вже починали забирати в підприємців автобуси, вартість яких становила $40 тис. Можна порахувати на скільки збільшилася вартість кредиту після падіння гривні на 60%. І податки теж збільшилися, але які вважаємо обов'язком справно платити. Далі ви говорите про екологію. Просто порахуйте скільки в місті легкових автівок їздить, це десь близько 10000., і автобусів близько 300. Тепер, один автобус може взяти 44пасажири в один бік, а автівка, максимум 5. Очевидно, що вихлопи на одного пасажира через легковий транспорт в рази перевершує через автобусний. У всьому розвинутому світі йде навпаки підтримка і пропаганда громадського транспорту замість легкового, а в нас навпаки. Звичайно, ще є багато проблем і недопрацювань, як і з нашої сторони так і з сторони влади, над цим проводиться багато роботи, але не треба дивитися на медаль тільки з одної сторони..
Ліліана Гораль 2018.03.20, 13:26

Чекаю біля Кроку 50 хв автобус 27 маршруту. Спізнилась на зустріч . Кому можна повідомити? З 12,35 год не було жодного автобуса

Богда 2020.01.27, 15:52

27.01.20 Сьогодні о 15:30 водій 35  притиснув заданими дверми руку школяреві 7-8 років номера автобуса 35 AT1328AA

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1266
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2560
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2130
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2192
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6590 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2472 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

366

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1173

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1303

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1436
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

301
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

164
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

600
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

66
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26532
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

566
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10480 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

63
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

89
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

422
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

569
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

636