Люди з неймовірними здібностями

 

 

Неймовірні можливості людського організму завжди були цікаві як вченим, так і звичайним людям. Щодня в засобах масової інформації згадуються дивовижні люди, наділені дивними здібностями, які дуже складно пояснити з раціональної точки зору. У світі існують безліч людей, які виділяються від інших тим, що володіють якимись дивовижними здібностями, якими їх нагородила природа. Хто ж вони такі? І звідки у них з'явилися ці загадкові здібності?

На перший погляд, вони виглядають як звичайні люди. Однак це аж ніяк не так - одні з них можуть добровільно протягом багатьох місяців піддавати себе тортурам, а інші можуть спокійно увійти в клітку зі зміями, треті здатні не спати роками, і при цьому молодіти, четверті можуть спалити дотла все, що попадеться їм на шляху. У деяких з них з очей замість сліз падають коштовні камені.

Так, дівчина на ім'я Ханума з Північної Африки заслужила звання «діамантової». Ханума з дитинства ніколи не плакала. Вперше це сталося, коли почала чистити цибулю. Її батьки в буквальному сенсі втратили дар мови, коли побачили, що з очей дочки замість сліз сипалися тверді кристали. Рідні дівчинки перший час тримали все в секреті, так як через свої забобони вважали, що нею опанував диявол. Батько Хануми був ювеліром і, дослідивши кристали, виявив, що вони були напрочуд прозорими і походили на алмази. Він став піддавати кристали огрануванню і робити з них прикраси, які користувалися величезним попитом. Одного разу один з клієнтів віддав незвичайний «камінчик» на експертизу. У результаті з'ясувалося, що він мав органічне походження. Вчені з усього світу зацікавилися незвичайною дівчинкою, однак вони так і не змогли розкрити таємницю її дивовижних сліз.

Голландець Вім Хоф також відрізняється своєю незвичайною здатністю - він абсолютно не відчуває холоду. Його організм навіть в найекстремальніших умовах не страждає від холоду. Він не раз лежав в льоду тривалий час, або в одних трусах підкорював гірські вершини. Медики провели ряд тестів, які показали, що його організм ніяким змінам не піддавався. Вчені не в силах це пояснити, але голландець абсолютно нормально себе почуває в умовах, які були б смертельними для будь-якої іншої людини.

Ще більш разючою є здатність 3-х річного хлопчика Ретта Ламба, який не вміє спати. Хлопчик ніколи не спить, він активний цілу добу. Безліч медичних перевірок не виявили в його організмі ніяких відхилень, хлопчик абсолютно здоровий. Тільки нещодавно проведені глибокі медичні дослідження змогли прояснити ситуацію. Нервова система хлопчика побудована по-особливому, і його мозок володіє якимись специфічними властивостями, які діють таким чином, що він не може заснути. Але найдивнішим є не це, а те, що для здоров'я Ретта немає ніяких негативних наслідків через відсутність сну.

Деякі люди взагалі змінюють епідерміс, подібно рептиліям. Так, С.О.Баскірк з Міссурі, починаючи зі свого народження в 1851 році, міняв шкіру. Це відбувалося протягом п'яти років у літній час в один і той же день, а саме - 27 червня. Шкіра спочатку грубішала, а потім почала злазити цілими шматками. З ніг і рук вона сходила, прямо як панчохи або рукавички. Коли ж стара шкіра повністю сходила, утворювався новий шар епідермісу, рожевий і ніжний, як у немовляти. Містер Баскірк зібрав цілу колекцію сувенірів, до якої входили кілька «рук», що змахували на гумові білі рукавички. У всіх відношеннях Баскірк був здоровий, як і новозеландська літня жінка, яка щорічно змінює шкіру таким же чином.

Ганна Монара, страждаюча від астми, в 1934 році перетворилася в «люмінесцентну жінку». Щоночі від її грудей під час хвороби виходило блакитне світіння. Це тривало протягом декількох тижнів. Іноді світло бував червоним або зеленим, що підтвердили багато лікарів. Але, жоден з цих лікарів так і не зміг припустити з цього приводу хоч якесь розумне пояснення.

У звичайної людини нервова система може генерувати, але не зберігати при цьому електрику. Деякі ж люди своїми здібностями нагадують електричних вугрів. Вони здатні накопичувати електрику, а потім при дотику до чогось скидати його. Бувають випадки, коли люди з народження володіють такою здатністю і лише на якийсь час зберігають її. Так, у журналі «Предікшн» в 1953 році була опублікована стаття про електричну дитинку, яка вдарила струмом лікарів-акушерів. Ця напруга була в ній цілу добу, вона була здатна навіть зарядити лейденську банку. Частіше ж електричні люди набагато пізніше розвивають в собі цю здатність. У 1988 році з робочим котельні з Китаю Ху Дібо стався дивний випадок. Одного разу він відчув дивні відчуття, а згодом помітив, що як тільки він доторкався до людей, відбувався настільки сильний розряд, що ті падали з ніг.

Також існують електричні люди, які до того володіють ще і магнетичними здібностями. Найбільш яскравий випадок стався з Френком Маккінстрі з Міссурі. Вранці його магнетизм був особливо сильним, що Маккінстрі змушений був по ранках швидко рухатися, так як, зупиняючись хоча б на секунду, він прилипав до землі. У нього не завжди виходило безперервно рухатися, і тоді відірвати ноги від землі йому допомагали його помічники.

Дуже часто, люди навіть не здогадуються, що у них є незвичайні здібності. Так, Еріка Цур Стірнберг з Німеччини виявила в собі магнетичні здібності після того, як побачила по телевізору передачу, присвячену магнетизму російської жінки. Еріка в якості жарту поклала собі на груди ложку, і виявила, що ложка там і залишилася. Продовжуючи, експеримент, вона на себе повісила майже все кухонне начиння.

На думку деяких учених, подібні незвичайні здібності закладені з народження в кожній людині. У ньому можуть розкритися ці дивні здібності в стресовій або критичній ситуації, коли людина переживає дуже сильне емоційне потрясіння. Найяскравішим прикладом цього може служити Ванга. Коли вона, будучи ще маленькою дівчинкою, потрапила в жахливу бурю, їй відкрилися її здатності до зцілення і телепатії. Тоді вона втратила зір, але знайшла більш цінний дар. Прикладом може служити і один з великих ясновидців усіх часів Вольф Мессінг. Мало кому відомо, що ці здібності стали доступні йому лише після того, як він ледь не помер від голоду в 11 років. Він довгий час пробув у стані клінічної смерті, але його врятували.

Вчені стверджують, що такі прецеденти відбуваються через те, що при емоційних потрясіннях або кризових ситуаціях, реагує якась частина лівої півкулі, яка і відкриває людині ті здібності, які він не міг самостійно контролювати. Відомо дуже багато випадків, коли люди в критичний момент робили просто неймовірні речі. Наприклад, одного разу студент з Рязані побив трьох людей, які напали на нього, рейкою вагою близько тонни. Молодий чоловік під час слідчого експерименту так і не зміг підняти її, проте очевидці стверджували, що він розмахував їй як звичайної паличкою.

Багато людей після клінічної смерті починали читати думки, розмовляти на мовах, про які навіть не чули до цього. Такий випадок стався з дівчиною на ім'я Олена Лагода. Вона після клінічної смерті стала розмовляти на 25 мовах. Також унікальний випадок стався з одним льотчиком на Крайній Півночі. Перебуваючи поруч зі своїм літаком в повному зимовому обладнанні, він відчув позаду себе рух. Обернувшись, він побачив величезного білого ведмедя, який стояв прямо перед ним. Через секунду льотчик знаходився вже на крилі літака - він з місця стрибнув на 2 метри у висоту. У 1965 році Рифа Мухарянова вдарила кульова блискавка, і лише дивом він залишився живий. Через якийсь час він став бачити незвичайні сни, які почали збуватися. У Рифа прокинулися екстрасенсорні здібності. Коли він повністю одужав, його хороший друг тяжко захворів, лікарі не могли нічого зробити. Тоді Риф скористався своїми новими здібностями і вилікував його.

Так чи є в кожній людині такі незвичайні здібності, або це дано лише обраним природою людям? І що таке ці здібності - прокляття чи дар? На сьогоднішній день, відповіді на це питання немає. Вчені з усього світу роблять спроби пролити світло на цю таємницю, однак розумного пояснення вони поки дати не можуть, пише сайт ТАЙНИ.


12.12.2013 14492 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1990
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1874
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1873
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5554 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2165 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1524

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

759

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

822

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1024

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1015
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1789
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3696
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10273
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26163
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10199 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7725
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

913
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

240
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

275
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

398
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1297
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

899