Лазерна епіляція: франківська експертка розвіює міфи

Лазерна епіляція — популярна апаратна процедура, яка проводиться для видалення небажаного волосся на обличчі та тілі.

Процедура вважається найбільш ефективною серед методів епіляції, адже після проведення курсу більш ніж половина небажаного волосся припиняє свій ріст на постійній основі.

Лазерна епіляція є швидкою й комфортною та дозволяє видалити волосся на практично будь-якій ділянці, навіть важкодоступній.

Проте у жінок виникає багато міфів навколо процедури. Багато хто, наслухавшись різної інформації, відмовляються від сеансів видалення волосся таким способом, а то й взагалі бояться цієї процедури.

Про найпоширеніші міфи читачам Фіртки розповідає досвідчений лікар-спеціаліст у сфері лазерної епіляції Іванна Іванців.

Міф 1. Лазерна епіляція шкідлива для здоров'я та болюча

Глибина проникнення лазерного променя при епіляції складає 2-4 мм, він проходить лише на довжину волосяного фолікула, потім повністю розсіюється і не проникає глибше шкіри. Під впливом лазера руйнується виключно волосяна цибулина.

"Апаратом обробляють поголені ділянки тіла, де планується видалення небажаного волосся.  Під час процедури є відчуття поколювання, інтенсивність якого залежить від больового порогу людини, кількості й пігментації волосся, вибору рукоятки, зокрема на нашому апараті. Вакуумною (новинка останніх років) дійсно не боляче, створена для людей з низьким больовим порогом."

Щодо опромінення організму - його немає. Метод лазерної епіляції – це дія світлової енергії та тепла лише на пігмент меланін, що міститься у волоссі. Меланін нагрівається та руйнує волосяний фолікул. Лазерний промінь діє на рівні 2-4 мм від поверхні шкіри, глибше він не проникає.

Лазерна епіляція: плюси і мінуси, протипоказання, думка фахівців

Міф 2. Лазерна епіляція викликає вростання волосся

Після лазерної епіляції волосся ніколи не вростає! Навпаки вростаюче волосся є прямим показанням для даної процедури, оскільки лазер дуже ефективно розв'язує цю проблему.

Міф 3. Фотоепіляція ефективніша, ніж лазерна

Часто дівчата плутають фотоепіляцію та лазерну. Насправді, принцип дії у них різний.

"Фотоепіляція, або ще її називають квантовою, дає, на жаль, слабший результат в порівнянні з лазером, оскільки в основі має поліхроматичне світло (з різною довжиною хвилі). Монохроматичне світло лазера (з фіксованою довжиною хвилі) набагато ефективніше вирішить проблему небажаного волосся".

Міф 4. Видалити волосся можна за один раз

На жаль, не можемо видалити за один раз. Це зв'язано з фізіологією, є різні фази росту волосся, лазер видаляє волосинки в активній фазі, тому й необхідно це робити курсом.

Після курсу процедур (їх зазвичай потрібно 6-8, для жінок) 80% небажаного волосся припиняє свій ріст. Але лишаються білі волосини, сиві, без пігменту, з якими лазер безсилий (поки що немає технології видалення такого типу волосся).

"Через певний період після завершення курсу можуть рости поодинокі темні волосинки (15-20%), оскільки волосяних фолікулів насправді десятки тисяч, ось і виникає така погрішність. В цьому випадку рекомендуємо один раз на півроку-рік робити одну підтримуючу процедуру."

Слід  також пам'ятати, що в окремих випадках на результат впливає порушення гормонального фону і може знадобитись додатково його корекція у відповідного лікаря-фахівця.

Лазерна епіляція:питання й відповіді - PRAVDA.IF.UA: Новини твого ...

Міф 5. Лазерну епіляцію не можна робити влітку

Можна, але є певні обмеження (виняток окремі лазери, які не працюють з темною шкірою).

"Перед процедурою не можна інтенсивно засмагати два тижні. Свіжоутворений пігмент-меланін в шкірі є аналогічним  пігменту у волоссі, і лазер може зреагувати на шкіру, для якого меланін є мішенню. Тому важливо дотримуватись усіх рекомендацій спеціаліста лазерної епіляції щодо засмаги."

Міф 6. Лазерна епіляція — це дорого

Це досить відносно. Лазерна епіляція зазвичай робиться курсом в середньому 6-8 процедур (для жінок), 10-12 (для чоловіків) з інтервалом між процедурами 1,5-2 місяці, тобто сеанси повторюються рідко. А зважаючи на те, що це радикальний метод видалення волосся, більша частина якого не ростиме в майбутньому, лазерна епіляція стане вигідною інвестицією у свій час, комфорт, здоров'я шкіри та нерви.

Міф 7. Лазерну епіляцію не можна робити до вагітності

До наслідків, таких як безпліддя, лазер не призводить. Лазерний промінь не проникає до внутрішніх органів і не має впливу на репродуктивне здоров’я.

"Найбільше запитують чи можна робити лазерну епіляцію до вагітності. Можна, це комфортно, зручно, гігієнічно, і тим більше в подальшому для вагітної жінки значно спростить її життя."

Лазерна епіляція при вагітності: чи можна робити під час ...

Міф 8. Після лазера росте більше волосся

Навпаки, його ріст зменшується уже після першої процедури. Є момент, коли можливе незначне погіршення результату після другого або третього сеансу.

"Це явище ми називаємо синхронізацією або активізацією резервних волосин. Пояснюється це просто: організм хоче компенсувати втрачені волосинки, і це явище одноразове."


Кожна жінка хоче виглядати доглянутою і якщо деякі ділянки шкіри з волосяним покровом створюють незручності та не дають спокійно спати, краще зробити лазерну епіляцію й насолоджуватися усвідомленням своєї краси та привабливості.

Люся Грибик


26.06.2020 Люся Грибик 16605
Коментарі ()

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

797
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11327 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1957
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1846
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2846
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4733

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

487

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1136

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1649

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1401
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1790
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1607
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8853
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

695
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

771
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1960
15.05.2024

У селі Чортовець, що на Прикарпатті, чоловіки встановили рекорд України, виконуючи ритуально-обрядовий танець сербен.  

929
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

438
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

337 1
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

780 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

819