Лайфхаки для мандрівників: як зробити свою подорож комфортною

 

/data/blog/125614/b22a25904d68021ab1b7fed29bf1a8a0.jpg?resize=900%2C461

 

Подорожі – це завжди дослідження чогось нового та незвіданого. Люди вирушають у дорогу з бажанням отримати досвід, перезавантажитися, відпочити, побути з рідними і зустріти цікавих незнайомців. І хочеться, аби мандрівку не затьмарювали непорозуміння, чи невдачі.

 

Тому пропонуємо вам лайфхаки, які допоможуть зробити подорож продуктивнішою, веселішою та комфортнішою.

 

Лайфхаки перед від’їздом

    Перш ніж бронювати готель, спробуйте пошукати та зарезервувати квартиру або кімнату. Такі сайти, як  AirBnB допоможуть вам підібрати щось за смаком, а також забронювати житло безпосередньо у власника. Часто умови та ціна бувають значно привабливішими, ніж в готелях.

    Скачайте перед поїздкою карту міста чи країни, в яку їдете (Google карти або Maps.me). Також краще попередньо знайти інформацію, як дістатися до центру з аеропорту чи вокзалу. Далеко не всюди є гарна навігація та інформаційні таблички. Тому ви будете почувати себе значно впевненіше, якщо знатимете куди вам іти і який транспорт використовувати.

    Скручуйте одяг, а не складайте його. Це допоможе вам помістити більше речей у валізу чи рюкзак. Разом з одягом ви можете скрутити шкарпетки та білизну, і в результаті оптимально викоритати весь вільний простір.

    Відскануйте свої документи (паспорт, водійські права чи посвідчення) та збережіть на телефоні, а ще краще в електронній пошті чи “хмарному” сервісі. Це допоможе вам завжди мати копію на випадок втрати документів. А якщо і телефону не буде, то копії можна буде отримати з iCloud чи GoogleDrive на будь-якому пристрої.

    Перед поїздкою варто також зателефонувати у ваш банк та зняти обмеження на використання картки за кордоном, або встановлені ліміти. Повірте, краще зробити це завчасно, ніж нервувати, коли не зможете оплатити квиток на автобус від аеропорту.

    Якщо у вас є зареєстрований багаж, то радимо робити на ньому позначку “крихке”. Цей маленький прийом забезпечить акуратне переміщення вашої валізи. Також багаж покладуть зверху, а тому він першим потрапить на стрічку.

 

Лайфхаки в дорозі

    Беріть із собою пляшку для води. Залежно від політики авіакомпаній, воду можуть пропонувати не часто. Коли ж у вас є власна пляшка, маєте можливість попросити у бортпровідників наповнити її, а потім пити коли заманеться.

    Не варто недооцінювати пакетики та додаткові пакування для особистих речей. Це дозволить вам зберегти їх неушкодженими (а не розлити шампунь на електронну книжку), і також швидше пройти контроль безпеки.

    Якщо ваш рейс довший, ніж 6,5 годин, варто витратити трохи часу перед дорогою та скачати собі цікаві книги, серіали, або фільми, чи зберегти статті, на які завжди не вистачає часу, в Pocket. Звісно, варто також перевірити, чи немає раптом на борту інтернету. Так ви зможете з користю провести час.

    За 20 хв до посадки варто відвідати WC. Після виходу із літака у вас не буде потреби боротися за доступ до туалету, і ви швидше зможете пройти контроль та забрати власний багаж.

 

Лайфхаки після прибуття

    Намагайтеся не обмінювати гроші в аеропорту, а ще краще використовуйте кредитну картку для розрахунків. В обмінниках зазвичай не дуже вигідний курс, та й ще стягується додаткова комісія. Значно практичніше викоритовувавати картку, або навіть зняти гроші у валюті країни в банкоматі.

    Переконайтеся, що ви завантажили Foursquare, Yelp або TripAdvisor. Ці путівники по місту викоритовують як туристи, так і місцеві. Тому це одні з найкращих додатків, які допоможуть знайти де поїсти, куди піти та що подивитися.

    Постарайтеся зайти в супермаркет після приїзду. Краще купити воду та снеки там, ніж переплачувати в готелі.

    Коли ви подорожуєте на декілька днів, або змінюєте готелі протягом мандрівки, то краще не розпаковувати валізу, чи рюкзак повністю. Вам навряд чи вдасться перетворити готель на дім, розставивши акуратно взуття та різні дрібнички, але точно не захочеться потім складати це все назад. Та й шанси щось забути збільшуються.

 

Лайфхаки для дослідження нового міста

    Використовуйте путівники розумно. Ми радили Foursquare, Yelp або TripAdvisor, тому що там таки можна знайти місця, про які не знають усі. В більшості ж путівників ви знайдете найтуритичніші місця, навіть ті, які там значаться як “не відомі для кожного”.

    Також радимо вам спілкуватися з локальним населенням, або хоча б поговорити з власником квартири, яку ви оренували. Місцеві завжди зможуть вам порадити, де краще повечеряти, чи куди піти, і вони точно не назвуть вам найбанальніші точки із путівника.

    Намагайтеся викоритовувати місцеву мову, хоча б для привітання-прощання, подяки тощо. Це вказує на гарні манери, а іноді навіть може спрацювати на вашу корить.

    Готуйте список сувенірів, які хоче придбати, завчасно і дотримуйтеся його. Це вбереже вас від додаткових витрат та покупки дрібничок, які “а раптом потрібно буде комусь подарувати”.

    Намагайтеся їсти в локальних закладах. McDonalds ви знайдете і в себе вдома, а от нагода спробувати місцеву кухню випадає не часто. Це також дозволить вам дізнатися більше про країну.

    Намагайся наслідувати місцевих жителів. Якщо вони рекомендують ходити у довгих сукнях, чи прикривати плечі, то таки краще прислухатися і вберегти себе від неприємностей.

 

Лайфхаки при поверненні додому

    Якщо ви часто подорожуєте, то краще тримати свої кометичні дрібнички для мандрівки упакованими. Це допоже вам мати все напоготові, а не щоразу збирати необхідні засоби. Також ви будете впевнені, що нічого не забули, і не доведеться купувати потрібні речі по приїзді.

    Розпаковуйте речі після повернення, навіть якщо дуже втомилися. Потім ви будете собі дуже вдячні, та й це вбереже ваші речі від неприємного запаху.

Сподіваємося, що наші наче й прості, але іноді дуже суттєві, лайфхаки допоможуть вам отримати максимум задволення від подорожі. Адже досить часто гарна організація є запорукою успішної мандрівки та збережених нервів.

 

travelmate.com.ua


12.02.2017 7803 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

653
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1898 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1125 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

548
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6899 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11384 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

329

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1067

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1108

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1103
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

272
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1074
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

844
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

741
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2945
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4433
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18436
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

308
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

347
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

659
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

765