Куди поїхати в жовтні: фестивалі України 2019

Жовтень – сидіти вдома не на часі. В Україні в цьому місяці проходять різноманітні фестивалі, які варто відвідати. Пропонуємо вибрати напрямок вже зараз.


В Одесі в національному академічному театрі опери та балету пройде міжнародний фестиваль «Золоті скрипки Одеси». Заплановано декілька концертів, під час яких гості свята почують гру відомих скрипалів з України, Європи, США і Канади. Музиканти виконають віртуозні скрипкові інтерпретації, прозвучать оперні арії та партії із знаменитих мюзиклів. Любителям класичної музики і скрипки тут точно сподобається. А після концерту можна прогулятися тихими і пам'ятними вулицями Одеси.

Оренда квартир подобово в Одесі


Дністровські гостини (Одеська область, 4-5 жовтня)

У селищі Маяки Біляївського р-ну Одеської області вперше відбудеться гастрономічний фестиваль «Дністрові гостини». Його головною тематикою стануть рибні страви, а 5 жовтня спробують встановити Національний рекорд України в номінації «Найбільша кількість рецептур юшки». Фестиваль пройде серед унікальних природних та водних ландшафтів – відмінне місце для тихого і спокійного відпочинку.

Оренда квартир подобово в Одеській області


Old car land (Київ, 4-6 жовтня)

У Києві в Музеї авіації пройде найбільший технічний фестиваль цього року «Old car land». На величезній локації крім представлених музейних експонатів авіаційної техніки зберуться сотні раритетних автомобілів. Також на фестивалі будуть представлені будівельні та залізничні агрегати, військова техніка та інші спецмашини. Шанувальники велосипедів, мопедів і мотоциклів теж знайдуть тут багато цікавого. Крім рідкісних збережених і ексклюзивних екземплярів авіаційної і автомобільної техніки, гості фестивалю зможуть поспостерігати за ралі, дрифтовим шоу, гонкою дітей на педальних машинах і костюмованою експозицією.

Олд лэнд Кар Киев

Kyiv Food and Wine Festival (Київ, 5-6 жовтня)

У Києві на ВДНГ пройде гастрономічний фестиваль «Kyiv Food and Wine Festival». Тут зберуться кращі українські виноробні – від невеликих сімейних до великих промислових. Крім різноманітних вин гості фестивалю зможуть вибрати щось прийнятне з 300 сортів сирів, взяти участь в устричному змаганні і дізнатися нове на лекціях і дегустаціях від кращих винних експертів.

Оренда квартир подобово в Києві

Киев фуд и вайн

День міста Умань (Черкаська область, 5 жовтня)

У першу суботу жовтня в Умані традиційно святкується День міста. В цей день влаштовуються майстер-класи, виставки, виступи фольклорних колективів, концерт і святковий феєрверк. Відвідування Дня міста можна поєднати з візитом відомого дендропарку «Софіївка». На початку жовтня природа тут почне втрачати своє зелене забарвлення і можна неспішно прогулюватися лісистими ландшафтами.

Оренда квартир подобово в Черкаській області


Солодкий жовтень (Дніпро, 5 жовтня)

У Дніпрі в саду Музею українського живопису пройде фестиваль «Солодкий жовтень». Захід сподобається всім любителям кави та шоколаду. Буде організовано ярмарок, дегустації та майстер-класи, з'їдуться учасники з різних регіонів України. Затишна невимушена атмосфера фестивалю, приємні аромати і якісна музика забезпечать гарний настрій всім гостям. А у вільний час можна зайти в Музей українського живопису і насолодитися різноманітністю художніх творів.

Оренда квартир подобово в Дніпрі


Ден города Черновцов

День міста Чернівці (Чернівці, 5-6 жовтня)

У перші вихідні жовтня Чернівці відзначають День міста. У ці дні пройдуть ярмарки, виставки, пісенні конкурси і виступи фольклорних колективів. Точна програма урочистостей ще остаточно не затверджена, але і без неї будь-якому туристові є на що подивитися в Чернівцях. Цей центр української Буковини з численними пам'ятками архітектури вважається одним із найбільш мальовничих міст нашої країни. Варто відвідати музично-драматичний театр ім. Кобилянської, обласну філармонію, Центральну і Театральну площі, резиденцію митрополитів.

Оренда квартир подобово в Чернівцях


Wine Fest Frumushika-Nova (Одеська область, 12 жовтня)

У Центрі ентографічного, сільського зеленого туризму та сімейного відпочинку «Фрумушика-Нова» втретє відбудеться винний фестиваль Wine Fest Frumushika-Nova». На заході зберуться авторські виноробні і великі винні компанії Одеської області, будуть представлені страви національної кухні Української Бессарабії. Також на фестивалі пройде ярмарок виробів народного промислу, майстер-класи та конкурси. Локація фестивалю розташована в Тарутинському районі Одеської області, в 6,5 км від сіл Старосілля і Весела Долина. У цьому місці приголомшлива природа і національні подвір'я – кожен знайде щось цікаве.

Крафтовий дворик (Вінниця, 12-25 жовтня)

У Вінниці на Європейській площі відбудеться Свято сиру, вина і меду «Крафтовий дворик». Протягом двох тижнів жителі та гості міста зможуть спробувати і придбати кулінарні шедеври ручної роботи, виготовлені за старовинними і сімейними рецептами. Ну а якщо в якийсь момент з'явиться пересиченість від гастрономічних витребеньок, то завжди можна влаштувати пішу прогулянку відомими пам'ятками Вінниці.

Оренда квартир подобово в Вінниці

Праздник сыра и вина

Свято сиру і вина (Львів, 18-20 жовтня)

У Львові перед Палацом Потоцьких відбудеться Свято сиру і вина. Ще чотири століття тому кліматичні умови цих місць дозволяли вирощувати багато винограду винних сортів. Тому фестиваль проходить для підтримки винних традицій регіону та ознайомлення гостей з винами різних виробників. Буде організовано ярмарок малих і великих сироварень, а кухарі порадують різними сирними стравами. На Святі сиру і вина будуть організовані майстер-класи, дегустації, інтерактивні інсталяції, конкурси та акробатичні виступи.

Оренда квартир подобово у Львові


Interpipe TechFest 2019 (Дніпро, 19-20 жовтня)

У Дніпрі пройде інженерно-технологічний фестиваль «Interpipe TechFest 2019». Тут сподобається всім любителям науки, техніки і сучасних технологій. На фестивалі будуть представлені діючі та експериментальні зразки української та світової промисловості, продемонстровані способи автоматизації виробництва і технологічні тонкощі видобутку нафти і газу. Для любителів роботів пройдуть унікальні наукові та технічні шоу, а у лекторії розкажуть про актуальні проблеми в науці, інженерії та освіті. Після знайомства з останніми технологічними новинками можна прогулятися Дніпровською набережною, Монастирським островом і іншими міськими визначними пам'ятками.

Гогольфест в Виннице

Air Гогольfest (Вінниця, 18-20 жовтня)

У Вінниці на території заводу «Кристал» пройде мультидисциплінарний фестиваль «Air Гогольfest». Традиційно будуть представлені візуальне, музичне, театральне та освітнє культурне спрямування. Гості фестивалю побачать постановки незалежних театрів, перфоманси, виставки та виступи – нові і оригінальні погляди на творчість. Також організатори працюють над музичною і нічною програмами, але точний склад учасників ще не визначений.


27.09.2019 5438
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

674
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1941 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1134 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

555
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6905 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11399 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

338

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1084

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1117

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1112
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

70
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

286
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1085
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

755
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2951
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4446
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18444
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

75
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

325
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

354
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

666