Куди поїхати на травневі свята в 2018 році: 7 крутих ідей

Травневі свята (читайте додаткові вихідні) от-от розпочнуться! А ви досі не знаєте як їх гарно провести? Пропонуємо взяти кілька додаткових вихідних днів і влаштувати собі невеличку, але незабутню відпустку. Ми зібрали кілька цікавих варіантів для мандрівок: максимально бюджетні, але небанальні.

У 2018 році довгі вихідні у травні в Україні випадають на 28 квітня – 1 травня (із суботи по вівторок включно). Якраз чудова нагода для подорожі. Крім того, у травні також матимемо додатковий вихідний 9 травня, в середу, та 28 травня, в понеділок.

Краків

Вихідні у травні куди поїхати
Вся історична частина входить до спадщини ЮНЕСКО

Сусідня Польща – геть близько до західних областей України. А безвізовий режим робить ці мандрівки дуже простими. Усе, що вам треба – добратися до Кракова і насолоджуватися середньовічною красою міста.

Уся центральна частина міста занесена до спадщини ЮНЕСКО. Це вже говорить про те, що тут є що побачити! Неймовірний Вавельський замок з його охоронцем-драконом. Прекрасна Вісла, на берегах якої можна влаштувати пікніки. Безліч кнайп з місцевим пивом та смачнючою кухнею. А ще ціни, які для українців не смертельні.

Читайте також: Ryanair оголосив розпродаж квитків лоукоста зі знижкою 20% на всі українські напрямки

Чому сюди їхати саме на травневі? Це недалеко, безліч дешевих костелів, вистачить кількох днів, щоб все оглянути. А великим бонусом буде те, що зі Львова до Кракова зараз можна доїхати дуже дешево. Всього 9,5 євро у комфортабельному автобусі. Таку знижку дає LeoExpress з квітня по червень.

Мережа готелів AccorHotels пропонує дуже низькі ціни на проживання у якісних готелях Ibis Budget у різних містах Польщі. Можна знайти варіанти за 9 євро за двомісний номер.

Кишинів

Куди поїхати на травневі
Бюджетний варіант мандрівки на травневі свята

Столиця Молдови гостинно чекає туристів. Чудовий бюджетний варіант закордонного відпочинку на кілька днів. Місто розташоване на березі річки, що додає йому особливого шарму.

Ви зможете оглянути місто, випити чудового молдовського вина і відпочити на славу за гроші, доступні для українців.

Читайте також: Українцям обіцяють потяг до Риги за 59 євро

Приємним бонусом є бюджетне добирання. З Одеси до Кишинева можна доїхати прямим дизельним потягом. Поїзд сучасний, оснащений кондиціонером, відеоспостереженням та Wi-Fi. Тривалість поїздки – менше 4 годин. Ціна нижча, ніж автобусом. Хоча й автобусом з Одеси доїхати не так вже й дорого. А перед мандрівкою в Молдову можна насолодитися українською Одесою і навіть скупатися у морі. Адже у травні вже стартує сезон.

Туреччина

Травневі вихідні як провести
Туреччина дуже різна і прекрасна

Мрієте про пляжний відпочинок і справжнє "нічогонеробіння"? Тоді ваш варіант – гарячі тури в Туреччину. Відпочинок за принципом "усе включено" дає можливість розслабитися на повну. До того ж ви зможете помандрувати країною. Для цього можна скористатися екскурсіями, а можна й самостійно поїхати в омріяні місця. У Туреччині є що глянути поза готелем!

Тиждень відпочинку на середземноморському узбережжі Туреччини обійдеться від 200 доларів. Літаки літають з багатьох українських міст. Хоча зауважимо: якщо шукатимете тур через Київ: вибір переважно більший, а ціни дещо нижчі. Але в такому випадку доведеться подбати про квитки у столицю, з якими на вихідні переважно проблеми…

Читайте також: Казкові замки та природа: фото Словенії підкорили мережу

Погода у травні в Туреччині чудова, вода і повітря вже теплі, але ще немає літньої спеки. Цей період ідеальний для відпочинку з дітьми, літнім людям, туристам, які важко переносять спеку.

Обирайте курорти поблизу гір, тоді ви зможете одночасно насолодитися і красою моря, і гір.

Туніс

Травневі вихідні
Екзотичний Туніс стає все доступнішим

Екзотичний Туніс, який набирає все більшої популярності серед відпочивальників, також манить приємними знижками у травні. Ця країна дещо дорожча для відпочинку, ніж традиційні для українців Туреччина і Єгипет. Але, якщо ви хочете потрапити власне сюди, в травні це можна зробити дешевше.

Пакетні тури стартують від 350 доларів за тиждень. Травень – чудовий місяць для відпочинку в Тунісі, адже спекотне африканське літо не надто комфортне для українців.

ОАЕ

Травневі свята
ОАЕ здивує сучасною архітектурою

Тепер з ОАЕ у нас безвізовий режим. Відпочивати тут навесні значно приємніше, аніж влітку. Ви можете пошукати гарячий тур у туристичних агенціях. Або ж самостійно спланувати поїздку.

Арабський лоукостер AirArabia пропонує переліт до Шарджі (15 км до Дубаю) з Києва за 124 євро. Такі ціни діють з квітня по жовтень. Тож травневі потрапляють під цю категорію.

Читайте також: Мечеті, хмарочоси та підводні атракціони: 5 причин відвідати Об'єднані Арабські Емірати

Якщо пляжний відпочинок не для вас, шукайте дешеві квитки з Еміратів у різні азіатські країни. Наприклад, автобусом можна добратися в Оман (візу можна отримати онлайн). В самих Еміратах теж є на що глянути! Неймовірно багата країна з прекрасними сучасними будівлями та екзотична для нас природа.

Туризм – одна з основних промислів цієї держави. Тож до туристів тут ставляться прекрасно. Окрім ідеального сервісу на пляжах, вас чекають розважальні центри та неймовірний шопінг.

Круїз вашої мрії

Вихідні у травні
Лише уявіть ці краєвиди!

Цей варіант – на кінець травня (18 травня) і аж ніяк не назвеш бюджетним. Проте ціна вдвічі, а то й втричі нижча, аніж переважно коштують такі мандри. Отже розповідаємо по порядку.

Круїзна компанія Costa пропонує круїз по норвезьких фіордах. Вартість: 565 євро з харчуванням (при розміщенні у двомісній каюті).

Круїз стартує у німецькому місті Варнемюнде і триває 15 днів. Оскільки круїз починається 18 травня, є час знайти, чим добратися до Німеччини.

Зауважимо, круїз продається на французькій версії сайту Costa.

Єреван

Вихідні у травні куди поїхати дешево
Одне з найстаріших міст у світі

Мрієте про фантастичну столицю Вірменії? Є шанс у травні доволі дешево перелетіти туди прямо з Києва. Зручно, що не треба буде витрачати час на стиковки у різних містах. Тож цілком можна спланувати поїздку на кілька днів.

В української авіакомпанії МАУ є кілька варіантів рейсів Київ-Єреван за 128 євро. Перша дата – 10 травня. Є й інші варіанти впродовж місяця.

Якщо коротко про Єреван, то це одне з найдавніших міст, яке збереглося до наших днів. Дата заснування – 782 р. до н.е.! Частина міста розташована на вулканічному плато на північ, вздовж річки. Це неймовірне поєднання краси природи і архітектури.

сайт 24


16.04.2018 2873
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1882
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1820
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1817
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5366 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2115 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1480

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

686

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

743

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

936

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

971
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1721
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3635
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10214
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26089
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10141 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7679
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

863
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1363
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

349
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1238
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

836
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1042