Куди поїхати на травневі свята на море: найкращі бюджетні пропозиції

Травневі свята – чудова можливість розслабитися після затяжної зими та холодної погоди. Окрім традиційного відпочинку на природі з шашликами чи маленької подорожі по Україні, сміливо можна відкривати пляжний сезон та вирушати на море.

Цьогоріч на українців чекає аж 5 вихідних днів, тому це чудова можливість поїхати за кордон, позасмагати та повалятися на пляжі під шум прибою і хвиль, пише Фіртка з посиланням на сайт 24.

У травні українці матимуть 9 вихідних та 22 робочих дні. У цей місяць випадає два додаткові офіційні вихідні – 1 та 9 травня. Проте, до них можна додати чотири останні дні квітня, які також будуть неробочими.

У неділю 28 квітня християни святкуватимуть Великдень, вихідний якого переноситься на понеділок, 29 квітня. Вівторок, 30 квітня, також буде вихідним, проте його доведеться відпрацювати у суботу, 11 травня.

Травневі вихідні 2019 в Україні: 

27 квітня – субота
28 квітня – неділя (Великдень)
29 квітня – понеділок (переноситься вихідний за Великдень)
30 квітня – вівторок (відпрацьовується у суботу, 11 травня)
1 травня – День праці (середа)
9 травня – День Перемоги (четвер)


Вихідні у травні 2019 року

Аби провести ці вихідні під теплим сонечком на березі моря, варто наперед спланувати весь відпочинок – обрати країну та маршрут, подбати про квитки на літак, забронювати готель та скласти список місць, де обов'язково треба побувати.

Журналісти 24 каналу підготували для вас найцікавіші та найвигідніші пропозиції, куди поїхати відпочити на травневі свята на море за кордон у 2019 році.

Єгипет

Гарячий Єгипет – ідеальна країна для відкриття курортного сезону в травні. Пляжі тут омиваються теплими водами одразу двох морів: на півночі туристи купаються в Середземному морі, а на сході – в Червоному. Погода в Єгипті у травні дуже комфортна для відпочинку – вже немає холодних вітрів, але ще не почалася літня спека. Загалом температура повітря становить +30 градусів, а вода у морях прогрівається до +25+27 градусів.


Готелі у Єгипті

Єгипет манить туристів надзвичайною красою коралових рифів у Червоному морі. Любителі дайвінгу можуть роздивитися унікальний підводний світ з величезною кількістю видів кольорових рибок, сотнями видів коралів та милуватися всіма відтінками смарагдового і яскраво-синього кольору морів.


Коралові рифи в Єгипті

Любителям веселощів та розваг також буде цікаво відпочивати в цій країні. Туристам пропонують дайвінг, снорклінг, катання на бананах, аквапарки, пінні вечірки, сафарі-тури, поїздки на квадроциклах чи верблюдах по пустелі, відвідування поселень бедуїнів, а також дискотеки і активне нічне життя у Хургаді і Шарм-ель-Шейху.

У Єгипті можна пізнати історію найдревніших цивілізацій, які існували на нашій планеті. Тут проводять екскурсії до пам’яток древньої архітектури – пірамід Гізи і Сфінкса, Єгипетського національного музею, на фабрику з виробництва папірусу. 


Єгипетські піраміди

Приблизний бюджет: 9-13 тисяч гривень на одну людину.

Кіпр

Для відпочинку на морі в травні серед європейських локацій підходить тільки Кіпр. На початку місяця на острові відкривається пляжний сезон, а вода у морі тепла. Температура повітря піднімається до +25+27 градусів тепла, проте біля узбережжя буває трішки холодніше. Вода в Середземному морі прогрівається до комфортних +21+23 градусів, що ідеально підходить для купання.


Море на Кіпрі

Ще одна перевага відпочинку на Кіпрі на початку травня – традиційні заходи до свята квітів Анфестірія. У всіх містах проводяться яскраві карнавали та величезні квіткові ярмарки, на яких представлені тисячі різних рослин. Найяскравіше свято відзначають в Лімасолі, Ларнаці і Пафосі.

Крім пляжного відпочинку, на Кіпрі проводять різні екскурсії. Для активного відпочинку чудово підійде місто Лімасол. Це великий економічний, культурний і фінансовий центр, де працюють аквапарки, луна-парк та зоосад. Також туристи зможуть побачити тут руїни стародавнього міста Кіпру – Куріона, різні музеї. А ось для молоді найкращий відпочинок буде у Айя-Напі. Ввечері місто перетворюється на гламурний центр з гучними дискотеками й тусовками.


Нічне життя Айя-Напі

Приблизний бюджет: 12-16 тисяч гривень на одну людину.

Туреччина

Ще один популярний бюджетний напрямок для українців – сонячна Туреччина. Купальний сезон тут розпочинається з кінця квітня, тому сміливо можна планувати подорож на травневі вихідні. Країна приваблює туристів сприятливим кліматом, теплим морем та доступними цінами.


Курорт Мармарис в Туреччині

Найкращий пляжний відпочинок – в Анталії або Кемері. Пляжі розташовані неподалік гір, тому природа зачаровує своєю красою. Тут багато ресторанів і кафе, чисті і красиві пляжі, вулиці засаджені пальмами і квітами, багато шопінг-центрів та розважальних закладів. Ще один мальовничий курорт – Мармарис. Він розташований на півострові, що розділяє Егейське і Середземне моря. Погода на курортах не спекотна, але підходить для купання. Температура повітря вдень піднімається до +25 градусів тепла, а море прогрівається до +15+18 градусів.

Туристи їдуть в Туреччину не лише, аби позасмагати на сонці, а й для того, щоб поринути в історію, адже тут неймовірна кількість стародавніх міст. Стамбул – справжня перлина цілої Європи. У ньому так багато визначних і колоритних місць, що їх важко побачити навіть за кілька днів. У Стамбулі варто відвідати знаменитий Софійський собор, Блакитну мечеть, мечеть Сулейманіє, фортецю Румеліхісар та відомий у цілому світі Єгипетський ринок.


Вид на Стамбул

Приблизний бюджет: 7-10 тисяч гривень на одну людину.

Об'єднані Арабські Емірати

Відпочинок в ОАЕ – унікальна можливість відчути себе в сучасній східній казці, наповненій вишуканістю і багатством. Країна з шикарними готелями, чудесами інженерії, неймовірними хмарочосами манить до себе туристів з усього світу. Вона розташована на невеликій території південно-західної Азії серед пустелі та обмивається Оманською і Перською затоками.


Пляжі Об'єднаних Арабських Еміратів

Максимально комфортно насолодитися арабською екзотикою можна саме в травні, коли немає спеки, а температура повітря тут не перевищує +30 градусів тепла. 

Пляжі в Еміратах – невимовно красиві, з дрібним білим піском. Найпопулярніші курорти – Дубай, столиця Абу-Дабі, Шарджа. Вони розташовані на стороні Перської затоки, вода в якій нагрівається до +28-29 градусів. Туристи мають можливість погуляти вулицями сучасних міст, поніжитися на пляжі, влаштувати екстремальні катання на джипах чи верблюдах у пустелі тощо.


Дубай

У Дубаї можна не тільки релаксувати на пляжі, а й подивитися на фантастичні пам'ятки та сходити на шопінг у найбільший торговий центр світу Дубай Молл. Саме тут збудували найвищий хмарочос у світі Бурдж-Халіфа, з оглядового майданчика якого відкривається приголомшливий краєвид на цілу округу. Поруч з ним струменіє всесвітньовідомий музичний фонтан, розташований величезний аквапарк та квітковий сад. Місто – центр активного життя молоді з безліччю клубів, ресторанів та атракціонів. 

Для більш спокійного та тихого відпочинку ОАЕ пропонує емірат Шарджу з прекрасними парками, фонтанами і spa-зонами. Особливо полюбляють у ньому відпочинок діти, адже тут є  величезний парк розваг з аквапарком, зоопарком і гігантським акваріумом. 


Вид на Шарджу

Приблизний бюджет: 15-19 тисяч гривень на одну людину.

Індонезія

Індонезія – надзвичайно колоритна країна, що розташована в південно-східній Азії і є найбільшим в світі архіпелагом з 18 тисячами островів. Вона вражає красивими місцями, унікальними пам'ятками, загадковими джунглями, теплим океаном та безкраїми пляжами. У травні в Індонезії спадає спека, і це відмінний час для відпочинку.


Мальовнича Індонезія

Найбільші острови Індонезії – Нова Гвінея, Калімантан, Суматра, Сулавесі і Ява. Проте, найпопулярніший її курорт – острів Балі. Він неймовірно мальовничий з м'яким кліматом, чудовими пляжами та безліччю готелів та вілл. Цей острів – справжній рай для любителів пляжного відпочинку, гучного нічного життя, екскурсій та водних видів спорту. Займаючись дайвінгом, ви будете просто в захваті від чистої бірюзової води і красивих підводних пейзажів. А ще тут багато парків, де можна познайомитися з екзотичними птахами та покататися на слонах.

Температура повітря і води Індійського океану в травні зазвичай приблизно однакова і досягає +28+30 градусів тепла, тому гарний відпочинок та засмага вам гарантовані.


25.03.2019 2276
Коментарі ()

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1134
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2483
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2089
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2139
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6463 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2422 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

295

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1119

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1148

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1362
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

244
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

564
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2033
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26482
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

529
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10432 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7974
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

510
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

373
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

523
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

597
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1547