Керівником Івано-Франківського Управління СБУ може стати організатор побиття активістів Майдану

СБУ на Івано-Франківщині може очолити «фахівець по тітушках» та «майстер» з організації фальсифікацій та провокацій проти громадських активістів.

Наближаються президентські вибори і влада починає розсилати «на місця» своїх «кризових комісарів». Тих, хто має ламати через коліно місцеві громади, забезпечувати перемогу дискредитованих політиків та їхніх партій там, де вже ніхто їх не підтримує. Розсилають таких собі «інквізиторів», спеціалістів по залякуваннях та провокаціях.

Але тепер мало хто хоче бруднити руки. Тим більше, захищаючи явно безперспективну, корупційну й контрреволюційну владу.

Тому – не від хорошого життя – влада витягує з свого «кадрового смітника» персонажів, які, здавалося б, вже назавжди мають там залишитися.

Ще з грудня минулого року ходили чутки, що Івано-Франківське обласне Управління СБУ має очолити нова людина. Чутки поступово перетворилися на впевненість. Знаючі люди у Києві казали: «Пришлють таку людину, яка здатна загнати тих галичан в стійло».

І ось дочекалися. За інформацією «джерел, що заслуговують на довіру», в Адміністрації президента пройшов співбесіду на посаду керівника обласного Управління СБУ на Івано-франківщині не хто-небудь, а добре знайомий франківчанам Тарас Вігірінський.

На Івано-Франківщині цього діяча пам’ятають.  Він працював  начальником сектору відділу «К» обласного Управління СБУ під час Майдану. Працював аж до того вечора 18 лютого 2014 року, коли його, разом з іншими «проффесіоналами Януковича», протестанти підпалом не викурили з будівлі місцевого Управління СБУ. 

Вігірінський залишив по собі, м’яко кажучі, недобру пам’ять. Серед іншого, громадські активісти стверджують, що саме Вігірінський є організатором звірячого побиття та поранення холодною зброєю одного з ініціаторів та лідерів місцевого студентського Євромайдану Максима Кицюка 30 листопада 2013 року.  (До слова, розслідування кримінальної справи по факту побиття активіста вже шостий рік, на переконання потерпілого, свідомо блокується у високих кабінетах). Вважають, що Тарас Вігірінський організовував підбір та відправлення на Київ «тітушок» з числа місцевого криміналітету.

Громадський актив Івано-Франківщини був дуже сильно здивований, коли після подій Майдану Тарас Вігірінський раптом отримав підвищення в Івано-Франківському Управлінні СБУ – він став вже заступником начальника віддулу «К»! Але тоді контрреволюція в країні ще не набрала сили і одіозний спецслужбовець просидів в кріслі замначальника Управління трохи більше доби. Громадськість не дозволила знущання над пам’яттю загиблих на Майдані і змусила владу відступити.

Тоді, у відповіді на звернення активістів, Валентин Наливайченко, який був Головою СБУ, запевнив, що Вігірінський звільнений з лав СБУ.

Люди повірили, повірили в справедливість, і «забули» про майстра провокацій та фальсифікацій пана Вігірінського… А дарма.

Насправді «звільнений» не лише продовжив свою роботу в спецслужбі, а й  зробив в останні роки карколомну кар’єру завдяки «правильним» зв’язкам – спочатку він опиняється на посаді заступника начальника відділу «К» в Запорізькій області.  Пізніше переїжджає до Кіровограда і там стає вже начальником відділу «К». Зараз «фахівець з побиття громадських активістів» Тарас Вігірінський є заступником начальника Управління СБУ стратегічної Львіської області.

Але і це не кінець. За інформацією «джерел, які заслуговують на довіру», Тарас Вігірінський нещодавно пройшов в Адміністрації президента співбесіду для призначення на посаду керівника обласного Управління СБУ на Івано-Франківщині...

Певне, що діюча влада почала гостро відчувати потребу в такого штибу «цінних кадрах», цінність яких часто-густо вимірюється рівнем безпринципності, та  готовністю забувати про совість і присягу за першим наказом керівництва.

Столичним покровителем Вігірінського називають теперішнього голову Адміністрації президента Ігоря Райніна.

Цікаво, що керівник відділу «К» часів Майдану Андрій Носач (в підпорядкуванні якого був тоді начальник сектору відділу «К» Тарас Вігірінський), і якого місцеві активісти, як і Вігірінського, вважають «російською агентурою» в лавах СБУ, зараз «трудиться» на посаді Голови Управління СБУ прикордонної (чи то прифронтової) Харківської області! Тієї самої, з якої походить корінням й Ігор Райнін.

Тепер, як ми бачимо, не 14-ий рік. Контрреволюційні сили в Україні зміцніли і відчувають за собою адміністративний ресурс та олігархічні гроші. Вони впевнені, що вчергове пограбованим і обдуреним людям вже байдуже, хто сидітиме в реставрованій після штурму і пожежі будівлі Управління СБУ на Сахарова в Івано-Франківську.

Очевидно, що тим силам конче потрібний вправний та досвідчений «інквізитор», здатний не допустити інших сценаріїв виборів, аніж той, який затверджений на Банковій. Потрібний спеціаліст з пошуку компромату, тиску та залякувань. Потрібна людина з команди сумнозвісного сбушного начальника часів Януковча – Андрія Кміти, бурхливу діяльність котрого добре пам’ятають не лише активісти, але й бізнесмени нашого краю.

Ми бачимо нині, що корумпована влада сама себе загнала до глухого кута. Довіра втрачена, пропаганда вже не працює. Але загнаний пацюк – найнебезпечніший. Він буде кусатися, і не лише щоби залишитися біля корита, а відтягнути час відповідальності за вдіяне. Те, що до Франківщини посилають цинічного, позбавленого честі та гідності костолома і провокатора – свідчення цього. Цікаво, як на такий «план» відповість громада Івано-Франківщини?

Олег Бойко, АНТИКОР


20.04.2018 5198 1
Коментарі (1)

Юрій 2018.04.25, 13:08

Замовна стаття, яка скачана з інтернет-видання ОРД.

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6419 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10876 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12144 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5793
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3721
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2953

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

474

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

750

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

740

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1048
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

361
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

449
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

533
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4076
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11608
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6640
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1142
12.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18036
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

396
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

682
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

804
29.02.2024

Вибори в Україні мають бути справді вільним вибором українців.

754