Івано-Франківська міська рада: з виборцями і для виборців

Вже півроку діє новий склад Івано-Франківської міської ради. Хотів би декількома реченнями проаналізувати роботу нового депутатського корпусу і певні відмінності в роботі з попередниками.


1. Дисципліна

Пригадайте, як депутати минулої каденції по 2-3 години збиралися на сесію міськради. Як часто до кінця сесії депутати розбігалися, особливо після обідньої перерви. Як часто проблема, яку треба було вирішувати, заговорювалася і перетворювалася на довготривалі місячні сесії.
Сьогодні цього немає. Сесія розпочинається о 10.00, а закінчується інколи о 19-20-й годині, незважаючи на те, що бувають і перерви на обід, і важкі дискусії. За цей короткий час проведено 10 сесійних засідань, а це 16 прийнятих програм, 186 рішень, понад 1500 господарських питань для м.Івано-Франківська.

 

2. Конструктив та прагнення навести порядок

Незважаючи на те, що дуже часто в сесійній залі відбуваються дискусії між мером та депутатами, більшість з яких – представники ВО «Свобода», сесія все ж таки постійно приймає господарські рішення для Івано-Франківська. Депутати хочуть вникнути у господарський процес міста, визначити шляхи вирішення проблем, які накопичилися роками, особливо це стосується комуналки. Дискусії виникають часто ще й тому, що  законодавчо передбачено, що рішення про перерахування коштів, про призначення на посади керівників управлінь, відділів, комунальних підприємств приймає в одноособовому порядку міський голова, а його рішення є не завжди правильними та зваженими.

Оперативно прийнято бюджет міста на 2011 рік, бюджет розвитку, програму реформування УЖКГ, діє сформований виконавчий комітет, замінено проблемного директора КП «Водоекотехпром», присланого аж із збанкрутілого Бердянського водоканалу. Відбуваються публічні звіти керівників тих чи інших виконавчих підрозділів.

 

3. Відповідальність перед виборцями

Однозначно, депутати нашої каденції працюють з виборцями і для виборців. Відбуваються постійні депутатські прийоми. Тільки «свободівці» провели 47 депутатських прийомів, 438 мешканців Івано-Франківська звернулись до своїх депутатів. Всі питання, які стосуються того чи іншого виборчого округу перш за все вивчаються депутатом з виходом на місце. Бувало, що питання, які суперечили інтересам громади, знімалися тим чи іншим депутатом з розгляду виконкому та сесії.

А 24 толоки, які провели свободівські депутати у кожному мікрорайоні нашого міста з залученням симпатиків, засвідчили, що обранці прагнуть власним прикладом зберегти газдівські традиції галичан. Зрештою, в переповненому залі Народного дому №1 відбувся публічний звіт депутатів ВО «Свобода» за участю депутатів інших фракцій міськради.

 

4. Відстоювання української національної ідеї

Кожного місяця Верховна Рада зменшує повноваження місцевого самоврядування. То забрано 20 млн. грн. з міського бюджету внаслідок введення нового Податкового кодексу, то обмежено можливість рад впливати на фінансування ремонту доріг, то земельне законодавство змінює повноваження органів місцевого саморядування щодо виділення землі мешканцям міста. Фактично влада Партії регіонів хоче покласти українців на коліна через зменшення повноважень місцевих рад, особливо це стосується Західної України, де більшість має ВО «Свобода».

Тому ми змушені постійно приймати звернення до Президента України, до Верховної Ради чи з приводу відміни статусу героя України  провідникам ОУН Степану Бандері та Роману Шухевичу, чи з приводу утиску малого та середнього бізнесу, чи проти державної політики у сфері продажу алкоголю. Дійшло до того, що антиукраїнська влада змушує вивішувати червоні прапори на державних установах, а також легалізовує одностатеві шлюби, що суперечить християнським та національним цінностям. І хай не думають комуністи та представники Партії регіонів, що вони змусять нас виконувати волю Москви в українському Івано-Франківську. В травні, на противагу центральній владі, ми відсвяткуємо наше свято – День Героїв, річницю створення української дивізії "Галичина", 22 травня, на 150-ту річницю перепоховання Т.Г. Шевченка, встановимо пам’ятник скульптора Лео Моля.

Сьогодні депутати міської ради прагнуть навести лад в господарці міста Івано-Франківська, а також відстояти український зміст у час, коли йде наступ на все українське. Ми сподіваємося на вашу підтримку наших дій та спільну роботу.

 

Руслан МАРЦІНКІВ, секретар міської ради, ВО «Свобода»

 

"Західний кур'єр" за 28 квітня 2011 року


03.05.2011 Руслан Марцінків 1700 17
Коментарі (17)

Rsrs 2011.05.03, 13:55
Свобода піариться... От що в них добре виходить, то звернення до президента писати. А от з дорогами - проблеми. Але тепер хоч ясно з кого питати за ті дороги. Зі статті видно, що відповідальність бере на себе "Свобода".
Пес 2011.05.03, 14:01
Врятуй нас Боже від тої Свободи, а від москалів ми самі врятуємося....
Ігор 2011.05.03, 14:31
Що вміє робити Свобода?Вигукувати різні гасла та проводити мітинги розміром 10 чоловік.Подивіться на тих хто сидить в міській раді з 30 25 випадкові люди студенти,пенсіонери!!!ЖАХ!!!
Даун 2011.05.03, 16:40
Дауни
фініш 2011.05.03, 16:49
Та ні фіга ви друзі не зробили - порвали два баяна і 10 вишиванок на мітингах і спсували стоси паперів на звернення до яника, з яких йому навіть поржати в падло. Краще би дійсно зайнялися чимось для міста - дорогами, жеками і тд. А тут шось перемог не видко. Ануша грозилися відставити за провальну роботу, і що? Робота так і лишилася провальною, а ви тихонько сопите в дві дірки. Чи вже в долі? Скільки підкинув? Чи просто розвів як лохів? А піпл пробуєте толоками своїми годувати. На фіг ваші толоки і прийоми, краще організуйте нормальне прибирання жеками і не треба буде ніяких толок з партійними прапорами.
ПЭТЯ 2011.05.03, 18:53
ужос кого ми обралиииииии
пішохід 2011.05.03, 19:50
дороги дійсно погані особливо набережна, дудєва та багато інших у примисловій зоні, та й центральні могли б бути кращими, але ще є час до зими то може ще щось і відремонтують, головне що є бажання
Олесь 2011.05.03, 22:45
А ще закидали всі служби депутатськими запитами. Треба було написати скільки запитів на кожну сдужбу. А служби-це люди, які працюють на роботі і матюкаються, бо коли мають займатися тими запитами.
Франко 2011.05.04, 10:51
нагадує організований дитячий гітлерюгенд. Справжній фюрер в тіні Ромчик Онуфріїв, а партайгеноссе Русланчик. Дорвалися до коритця
Фелікс 2011.05.04, 10:57
Відповідальність Свободи - це прийти до влади, поставити своїх кандидатів на всіх директорів ЖЕКів, начальників управлінь міськвиконкому і щоденно гарувати! Критикувати і писати запити всі вміють. От депутат - свободівець Капустяк їх 100 за один місяць настрочив і що з того? Думаю, піар Свободи так само плаксиво закінчиться, як солов"їна пісня одного з кандидатів на міського голову. Свобода - це когорта ідейних націоналістів, забудівників, дітей, амбітних і нереалізованих в житті людей. Шкода, що до виборів далеко, але змін не буде - вони за пів року цілком показали своє справжнє лице. Просто, ТРИНДУНИ
zahar 2011.05.04, 11:45
В нашому місті з великим резонансом і невдоволенням мешканців, призупинили на невизначений час діяльність молочної кухні. Звичайно це зробила санепідслужба і її голова М. Недоступ, скажете ви. Звичайно є вина міського голови, який за шість років не побачив проблему з ремонтом на молочній кухні. Погоджуюсь. А у мене питання до «Свободи», яка має свого секретаря міської ради, більшість депутатів в міські раді, представник якої керує бюджетною комісією. Чому ж не вирішуєте питання? Чому ще не вирішили питання?!! Невже тому що ці маленькі діти не ходять з вами на мітинг і це не ваш електорат. Чи тому, що для вас в молочній кухні немає національної і націоналістичної ідеї, а відповідно і боротьби за неї?.. «Свобода», хочоте щось довести – доведіть! Є проблема – вирішуйте.
zaharУУУУУУУУУУУ та всім інши 2011.05.04, 12:50
Санітарний лкіар заборонив, журналісти відразу розтрубили, а ХТОСЬ ЗВЕРНУВСЯ З ЗАПИТОМ ЧИ ЛИСТОМ ДО СВОБОДІВЦІВ????? Батьки відразу побігли до журналістів, а вірніше журналісти організували, бо більшості батьків розуму на таке не вистачить, навіть до мера не апелювали. ОЦЕ І Є ПІАР на пустому місці, тепер погані своюбодівці, які "ненавидять маленьких дітей", винні у всіх бідах. Чи ви отут тихо сидячи під столом, як правило обділені чимось, думаєте привернути увагу до чогось??? Язиком плескати це не діло, пишіть листа і в офіс до Свободи, СЛАБО???- однозначно СЛАБО!!! тихі сцикіливі строчилки, тішить що ці коментарі ви самі і читаєте, а це вкупі півтора чоловіки. П.С. Я не свободівець, але усі хто постійно "обсирає" нічим не кращі за них, мало того запропонувати нічого не можуть і не вміють. Скільки мешканців вийшло на толоку, щоб прибрати своє власне місто? Нікчемні скиглярі та нероби, ніяка партія не наведе порядку там де народ під себе робить, це клініка причому невиліковна.
Фелікс 2011.05.04, 14:10
Ідеологію Свободи ніхто не критикує, а тільки конкретні вчинки (швидше бездіяльність приховану масою паперів - це окремі з Свободи, які відбули безліч тренінгів добре вміють) її депутатського корпусу. Люди, які обиралися у депутати мали точно знати чого вони туди ідуть і яких результатів хочуть досягнути. Якщо вони тільки рвалися для здобуття мандата - гріш їм ціна. Вони не повинні тільки чекати, що люди їм скажуть, а випереджувати всі проблемні місця у житті міста. Всі мої родичі уже давно позбулися від ілюзій щодо Свободи
Феліксу 2011.05.04, 14:27
То як по твоєму можна упередити припис санітарного лікаря. Ви що з глузду з"їхали??? Є припис, є виконання, тепер рішення за сесією міськради. Що ви як на базарі, їй Богу. Дивує позиція " чув дзвін..." і давай викрикати. Звичайно, коли дитяча кухня запрацює - цього ніхто не помітить, на той час будть нові "дзвоники" не по адресу, але дуже зручні для крику.
В.А. 2011.05.04, 15:00
Як упередити припис? та не виникла проблема за один день. Просто приміщення вже не раз хотіли пустити на продаж. А відомо, що чим гірший стан - тим дешевше. Я дуже добре знаю цю проблему, але не хочу влазити в цю полеміку. Простих людей потрібно захищати, роботу кухні потрібно в найкорощий термін відновити і на сесію потрібно підготувати питання і прийняти рішення. І взагалі молочна кухня - це не політика, це господарка.
А.В. 2011.05.04, 15:57
Правильно це не політика - це господарка, тобто це питання мера та виконкому, тобто його команди. Та навіть якщо меру чешуться руки зробити, щось з цим приміщенням недобре - то рішення буде приймати міська рада і свободівці однозначно не дозволять продавати чи щось там. Без паніки шановні. Сусмно читати такі ось коментарі, кого б не вибирали люди вони потім того і закопають, при чому не добираючи висловів і т.д.
Всім 2011.05.04, 17:25
А свободівці з усього видно захвилювались. Це вже не ходити і триндіти, тут конкретну роботу показати треба. А показати нема що. І подібно що і не буде. Шкода. Ще одну ідею засрали жадібні маленькі людці.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

649
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1893 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1123 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

546
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6898 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11380 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

326

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1062

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1107

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1102
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

271
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1073
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

843
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

737
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2944
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4432
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18435
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

306
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

346
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

658
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

764