Івано-Франківськ стане одним з перших міст в Україні зі стійкою транспортною концепцією та інтегрованою транспортною моделлю

 

Івано-Франківськ стане одним з перших міст в Україні зі стійкою транспортною концепцією та інтегрованою транспортною моделлю,розробленими за підтримки іноземних фахівців.


Консорціум німецьких експертів у складі DREBERIS,PTV та GIZспільно з українським партнером Національним університетом «Львівська Політехніка» підтримуватиме Івано-Франківську міську раду у розробці стійкої транспортної концепції для. м.Івано-Франківськ. Для реалізації проекту містом вже створено відповідну робочу групу. Проект включатиме наступні компоненти: аналіз існуючого стану транспортної системи та транспортної інфраструктури у місті, розробка інтегрованої транспортної моделі, що дасть змогу аналізувати вплив заходів у сфері дорожньої інфраструктури,громадського міського транспорту,автомобільного транспорту, організації руху транспорту. Завдяки цьому можна буде, наприклад, прораховувати рентабельність та актуальність будівництва нових доріг чи зміни маршрутів громадського транспорту.

 

Також німецькі експерти спільно з українськими експертами та працівниками Івано-Франківської міської ради розроблять транспортну концепцію,яка включатиме оцінку заходів необхідних для розвитку транспортної системи м.Івано-Франківськ. В рамках цього завданнябуде визначено придатну для отримання фінансування проектну ідею та підготовлено документи для подання заявки в один із банків розвитку.

 

Важливою складовою проекту стане також розробка стратегії для покращення роботи з громадськістю.

 

В рамках проекту німецькими фахівцями надаватиметься також і консультативна підтримка із впровадження окремих заходів. Буде проведено ряд тренінгів та навчальну поїздку у Німеччину.

 

Результати проекту сформують хорошу основу для стійкого розвитку транспортної системи в місті та для визначення пріоритетних проектів в сфері транспорту в місті Івано-Франківськ.

 

Розробка транспортної стратегії для Івано-Франківська співфінансується Німецьким товариством міжнародного співробітництва та Німецьким Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку.Реалізація проекту триватиме 2 роки.

 

 

Читайте також:

Мер Івано-Франківська хоче "винести" з центру міста адмінустанови і офіси та розвивати велотранспорт

Віктор Анушкевичус: Маю мрію, аби моя рідна Україна була не менш розвиненою, ніж США


31.01.2013 1977 16
Коментарі (16)

1 2013.01.31, 20:55
А чи буде передбачено проектом німецьких фахівців підтримання нормальногостану доріг?
Обана! 2013.01.31, 22:32
А чого то ми маємо мати оту концепцію ЯК НІМЕЦЬ ПОКАЖЕ *(геть по Шевченку!)? А що, самі не в стані собі її реалізувати, продумавши наперед???
Віктор 2013.02.01, 01:18
Дуже сподіваюсь, що запропонований план поліпшення і створення транспортної концепції не повторить приклад міста Левів. Після іноземних консультацій по центру міста їздять величезні автобуси замість звичних "маршруток". Особливо цікаво, що певне їх і купили у німців, але ті на них протурили щонайменше 85% транспортного ресурсу... І для мене, і для всіх гостей кумедно дивитись, як умілі водії лихачі на вузьких дорогах вивертають ці траспортні труни.
Автоперевізник 2013.02.01, 08:56
Скільки вже було цих концепцій з впорядкування руху один Бог знає. Напевно зрозуміло всім що розроблена концепція то ще не є зміна руху та запровадження нової транспортної схеми руху. У м. Івано- Франківську від концепції до її реального впровадження як від землі до неба. Для того щоб впровадити будь яку концепцію чи модель руху потрібно мати в бюджеті відповідні кошти. Якщо німецькі фахівці і розроблять комплексну концепцію руху, а вони її будуть робити так як для себе із врахуванням затрат на її впровадження по своїх мірках, то її впровадження обійдеться місту на мою думку в межах 50-80 млн. гривень, а може і більше. А тепер питання! У міському бюджеті такі кошти є? Відповідь НЕМАЄ! Так що це чергова тріскотня. І ще одна причина що з того нічого не буде. Проект розрахований на 2 роки до 2015 року. У 2015 році вибори до місцевих рад. До влади прийдуть нові обличчя і їм не потрібен буде цей проект. Що вони з нього візьмуть. Вонипочнуть все по новому. Нові концепції нові ідеї і так далі. Так що оптимізм оптимізмом, а життя покаже реальну ситуацію. Як кажуть в народі "Дай Бог щоб наше теля та й вовка зєїло". Так і з концепцією.
Chieftl до Дятла 2013.02.01, 13:29
"Кожна кухарка може керувати державою"? :) Таксист нам розкаже як організувати маршрути, зупинки, рухомий склад і графіки громадського транспорту? Таксист щось знає про огранізацію тротуарів? Про парковки? Чи може про велодоріжки? Як це все вмістити не в чистому полі, а в історичній забудові? Він скаже як розвантажити Пасічну без великих капіталовкладень? P.S. Всі завжди плачуться, що погано роблять, але ніхто нічого сам запропонувати не хоче. До речі, можна в студію розробки франківських проектувальників? ;)
Дятел 2013.02.01, 09:38
Ідіоти! Вам любий таксист, який з рік поїздив, розкаже як організувати рух в Франеку. Крім того, є купа всяких науковців в Франківську, Львові, Києві, які працюють за копійки. Так ні, їм ще треба "ряд тренінгів та навчальну поїздку у Німеччину"! Ви будете за це покарані.
11 2013.02.01, 10:05
Колись в місті їздило 100 габаритних автобусів. І всьо було нормально. Саме велика кількість маршруток і створює пробки. А ще те, що водії стають на зупинках і чекають поки набється народу під завязку. А взагалі перевагу треба надати комунальному транспорту, тоді буде більше котролю і порядку.
водій 2013.02.01, 10:55
А спитайте будь ласка хто із депутатів міської ради лобіює цей проект і бере участь у цьому проекті. А тепер питання :за які такі красиві очі дані депутати лобіюють цей проект? Відповідь правильна-за відкат! Погоджуюся з автоперевізником. У 2015 році нові вибори, теперішні депутати-лоббісти візьмуть відкат,бо треба щось заробити бо на наступних виборах ще питання чи пройдуть у міську раду.І все замре на етапі розробки роекту.
Chieftl до 11 2013.02.01, 13:33
Не забувайте, що коли по місту їздили 100 автобусів, то приватних автівок було в 2-3 рази менше ніж зараз. Маршрутки на автобуси звичайно слід заміняти на завантажених маршрутах, але все-таки зараз 250 маршруток займають не набагато більше місця ніж 100 автобусів. Водіїв, які поїдуть тільки коли пижик вже тріщить по швам треба жорстко штрафувати.
Chieftl до автоперевізника 2013.02.01, 13:39
"впровадження обійдеться місту в межах 50-80 млн. гривень" - у вас досить конкретна цифра. Цікаво, що ви тут включили? Між іншим, я не знайшов в Україні багаторівневих розв'язок дешевших за 200 млн. грн, а в Києві є і за 700-800 млн.
Дятел до Chieftl 2013.02.01, 14:11
Ти напевно думаєш, що це все треба якось розраховувати у великому інституті? Ні! Просто треба хотіти і менше красти.
Chieftl до Дятла 2013.02.01, 14:35
Саме так і вважаю. Міський департамент транспорту явно таке не потягне. Німці, до речі, будуть працювати за свої гроші, а не бюджетні. А те що звичайний таксист... можна побачити якусь схему від нього? :) Бажано комплексну і з приблизними цінами на реалізацію. Конктретні пропозиції, як примусити чиновників менше красти, завжди готовий послухати :) Бо теж дістало.
Дятел до Chieftl 2013.02.01, 15:29
Не має жодного значення як змінюватиметься інтенсивінсть та слад транспорту. Для забезпечення комфортного пересування людей в межах міста треба врахувати три головні фактори: 1. пропускну здатність вулиць історичної забудови; 2. насиченість громадським транспортом; 3. заперечення пересування індивідуальним транспортом там, де це краще робити громадським. Це все банально.
Дятел до Chieftl 2013.02.01, 14:51
Ніфіга німці нахаляву нам не зроблять. Міський департамент транспорту не має відношення до цього. У нас є інститут на Галицькій - він усе може зробити, беручи за основу генеральний план розвитку міста. Чиновників, що крадуть вбивати гривнею.
Chieftl 2013.02.01, 14:51
Мало не забув: в схемі треба врахувати, що кількість легкового транспорту збільшиться ще у 1,5-2 рази найближчі 10-15 років. ;)
Щукар 2013.02.01, 15:47
Поки влада буде давати дозвіл на будівництво будинків попри самі вулиці, де й пішоходу стати ніде - нічого не вийде з тих всіх проектів.Транспорт потребує широких вулиць. Ось гляньте - якщо з Бельведерської повернути вліво на Новгородську - то на цьому повороті зелений паркан,а за ним сховане будівництво,,коли паркан знімуть буде ясно,що він ховав - будівля практично впритик до вулиці.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1176
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2505
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2102
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2155
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6510 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2442 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

326

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1133

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1268

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1385
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

262
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

577
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2052
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26502
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

542
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10449 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7999
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

526
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

389
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

536
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

612
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1564