Івано-Франківськ має намір залучити додатковий кредит у сумі 1 млн грн від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) на підвищення енергоефективності будинків шкіл і дитячих садів.



Як повідомив в четвер на засіданні Івано-франківського міськвиконкому начальник управління економічного і інтеграційного розвитку Богдан Білик, в 2010 році при розробці проектно-кошторисної документації на індивідуальні теплові пункти фірма-розробник припустилася помилки, що призвело до браку коштів для завершення інвестиційного проекту, що місто вже реалізує за кредитні кошти НЕФКО.

 

Тому, пояснив начальник управління, потрібно або відмовлятися від повного виконання бізнес-плану інвестиційного проекту, або залучати додаткові кошти, пише ГазетаUA.



В рамках проекту, зазначив Б. Билік, в школах і дитсадках в цьому році вже замінили 60% вікон і дверей на енергозберігаючі конструкції.



Остаточне рішення про додатковий кредит в 1 млн грн від НЕФКО затвердить Івано-Франківська міськрада. Щоб залучити ці кошти, міський бюджет повинен виділити співфінансування 1 млн грн.

 


Як повідомлялося раніше, в кінці 2011 року банк "Львів" надав кредит Івано-Франківська в 3 млн грн за рахунок коштів НЕФКО під 3% річних на реалізацію інвестиційного проекту з енергоефективності будинків 5 шкіл і дитсадків. Ще 600 тис. грн на співфінансування проекту виділив міський бюджет Івано-Франківська.



За ці кошти місто має намір замінити в будівлях зовнішні двері і вікна на енергозберігаючі конструкції, відновити теплоізоляцію трубопроводів, провести заходи щодо санації інженерних мереж, встановити індивідуальні теплові пункти і т.п.