Інтелектуальні розваги для франківців

 

/data/blog/82048/2f2f2b20388e70d73e45ba860f52d357.jpg

 

Час від часу кожному з нас набридає відпрацьована схема відпочинку вдома, в знайомих кафе, звичних пабах і галасливих нічних клубах.

 

Дедалі частіше хочеться чогось незвіданого, захопливого, змістовного, не надто дорогого і, бажано, корисного.

 

«VERSAL» пропонує зібрати компанію друзів і вирушити назустріч абсолютно новим, нестандартним, інтелектуальним, драйвово-енергійним розвагам, про які ви раніше, можливо, й не чули.

 

Cash flow Тип: бізнес-гра

Дрес-код: необмежений

Вартість:100-150 грн

Тривалість: приблизно 3 год

Місце: «Клуб ділових людей»

 

Своєрідна психологічна настільна бізнес-гра з елементами тренінгу, що має на меті спрямувати мислення учасників для розвитку свого фінансового інтелекту. Дозволяє діагностувати власну бізнес-поведінку, переймаючи досвід успішних бізнесменів, засвоюючи основні принципи інвестування та капіталовкладення на шляху до фінансової свободи.

Аналогом гри Cash flow є «Вікеномія», адаптована до економічних принципів країн СНД.

 

«Україна» Тип: настільна карткова гра

Дрес-код: необмежений

Місце: «Україну» можна придбати в інтернет-магазинах

Вартість: близько 600 грн

 

Тривалість: 1,5-2 год Фото: Настільні ігри Настільні ігри Гра складається з питань і відповідей у 6 різних категоріях, які відкриють вам нові факти з історії України, проведуть екскурс в культурну спадщину, підкажуть наукові та географічні дані і спортивні досягнення.

Переможе той, хто першим збере пазл з карток всіх категорій. Для справжніх українців це зовсім не складно! До комплектації гри входить ігрове поле, 400 карток з 2400 питань і відповідей. 6 фішок, 6 пазлів із зображенням карти України, розрізаних на 6 шматочків, ігровий кубик.

 

Квест в реальності Тип: командна гра

Дрес-код: casual

Квести в Івано-Франківську: «Камера Аль Капоне», «Таємниця Лувру», «Світи Жуля Веран», «У гостях у медіума»

Тривалість: 1год

Вартість: у будні дні — 250 грн; у вихідні — 350 грн

 

Квести в реальності Вибратися із кімнати за 60 хв — така основа мета гри. Для цього потрібно розгадувати головоломки, досліджувати таємниці, правильно застосовувати підказки, використовувати доступні речі і в результаті — здобути ключі й відкривати двері.

Якщо ж відведеного часу замало, двері все одно відкриються. Квести в реальності — це пригода для компанії від 2 до 4 осіб. Для проходження квесту знадобляться логічне мислення, винахідливість, уважність до деталей.

 

Мафія Тип: словесно-рольова гра

Дрес-код: костюми та сукні у стилі 30-х років Вартість:від 30 грн за гру з особи Тривалість: від 15 до 60 хв Місце: VIP-зали елітних ресторанів Івано-Франківська Фото: Мафія в Івано-Франківську Мафія в Івано-Франківську Психологічна командна рольова гра, в основі якої сюжет детективного характеру.

Однією з найцікавіших переваг гри є вміння розпізнати брехню, шанс розвивати інтуїтивні й аналітичні здібності. Сюжет Мафії полягає в тому, що знесилені від мафіозного свавілля мешканці міста приймають рішення відправити за грати всіх членів мафії, яка у відповідь розпочинає власну війну. Мафія — це не лише гострі психологічні змагання, виражені у боротьбі за виживання, а й своєрідне шоу, вистава, що вимагає від учасників театральності й артистичності.

 

Гра Го

Тип: абстрактна настільна гра

Дрес-код: необмежений

Вартість: від 0 до 20 грн.

Тривалість: залежить від фінального рішення учасників

Місце: ресторан-театр «Кабукі», вільне кафе «Stantsiya»

 

Стародавня китайська настільна гра для двох, що з’явилася близько 2 тис. років тому. Грають у Го, ставлячи по черзі чорні та білі камені на дошку з решіткою горизонтальних і вертикальних ліній.

Мета гри — захопити каменями свого кольору якомога більшу територію на дошці, не дозволяючи супротивнику оточити свої камені. Важливим елементом гри є погодження обох гравців щодо закінчення гри. Лише після цього підраховують очки.

 

Покер і преферанс

Тип: картярська гра

Дрес-код: smart casual

Вартість: вступний внесок від 20 грн з особи

Тривалість: не більше 2-х годин

Місце: покерний клуб «Poker House», «Viper»

 

Розвиває: пам’ять і реакцію Фото: Покер в Івано-Франківську Покер в Івано-Франківську Покер — гра карткових комбінацій, кожна з яких має особливе значення. Саме від таких комбінацій і залежить перемога.

У преферансі ж, на відміну від покеру, переможець отримує грошову винагороду за високу майстерність і достойну гру, незалежно від щасливого випадку.

 

Шахи, нарди, шашки та доміно

Тип: настільні ігри

Дрес-код: відсутній

Вартість: як правило, ігри безкоштовні

Тривалість: необмежена Місце: ресторан-театр «Кабукі», покої для гощень «Світлиця мулярова»

 

Розвиває: логічне мислення та концентрацію уваги Фото: Настільні ігри в Івано-Франківську Настільні ігри в Івано-Франківську Такі ігри потребують неабиякої сконцентрованості, чіткого планування власних дій і розрахунків.

Їх часто використовують як модель для різноманітних досліджень у психології, педагогіці та інформатиці. Також вони є надважливими компонентами розробки штучного інтелекту.


20.07.2015 3002 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1060
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2444
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2069
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2109
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6413 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2405 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

272

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1095

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1132

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1337
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

218
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

551
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2011
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26453
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

511
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10414 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7952
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

495
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

356
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

510
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

582
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1527