Як цікаво провести свята у Франківську. ТОП заходів, які варто відвідати

До Нового року залишилося менше тижня, але ще є час, щоб визначитись, куди поїхати на свята. Якщо Ви вирішите провести їх в Івано-Франківську, пропонуємо Вам перелік найцікавіших подій, які варто відвідати.

 

30 грудня в Івано-Франківську відбудеться «Santa run 2017».  Усіх охочих запрошують на костюмований забіг.

«Прийшов час приготувати ваші червоні піжами та розчесати білі бороди для Santa run 2017! Минулого року 108 Сант зі всього світу завітали до України пробігтися разом з рандей та поговорити про всіх хороших та поганих діток, до яких вони мають завітати в цьому році. Не пропустіть шансу завітати до нас 30 грудня і закінчити рандей рік костюмованим забігом, морем позитивних емоцій та новогрічного настрою. Діти, собачки, та ельфи, як завжди запрошені. Приз за кращий костюм Санти”, – йдеться на ФБ-сторінці події.

Участь  безкоштовна.  Обов’язкова реєстрація за посиланням – https://runday.org/register/

Розминка починається о 9.30 на Чорновола, 107 а.

Якщо Ви в душі більше художник, ніж спортсмен – тоді Вам на Акварельний сніданок.

«Малювання — крута штука, бо якщо немає снігу, щоб зліпити сніговика, — його можна намалювати. І не просто намалювати, а ще й поділитися ним з близькими. Щоб прийняти участь у заході особливих навичок непотрібно. Згадайте себе в в дитинстві, коли ми просто брали до рук пензля і вивільняли творчу енергію. Результатом воркшопу стане листівка з акварельною ілюстрацією. Також ви зможете забрати з собою пензель, як хорошу згадку про те, що почати творити можна вже тут і зараз. Фарби та додаткові інструменти за організаторами. В додаток пропонуємо вам чашку запашної кави або бокал ігристого на вибір», – інформують організатори.

Малюватимуть різдвяний настрій 30 грудня о 10:00 год. в ресторані “Delikacia”, Незалежності 20, Івано-Франківськ. Вартість: 399 грн. Реєстрація http://bit.ly/2A8Kg4E

Після творчого сніданку франківців та гостей міста запрошують на Новорічний велопарад 30 грудня о 14:30 год.

«Мати з собою: справний велосипед, ліхтар, задні блималки. Вітаються велосипедисти в святкових вбраннях, новорічній атрибутиці, з прикрашеними велосипедами, та, найголовніше, взяти з собою – хороший настрій і бажання поділитися ним з оточуючими.  Покатушка на 8-12 км, чай-кава і фото фігурантів справи на пам’ять», – повідомляють організатори.

Збір учасників біля центральної ялинки на Вічевому майдані.

Маршрут ТУТ.

Кіноманів та любителів гри в «Мафію» запрошують на Кіновечірку.

«Спробуйте себе у ролі улюбленого кіногероя! В програмі святкування – фуршетний стіл, кальян, танці досхочу і звичайно ігри в “Мафію”! Дрес код – Герой кінофільму», – запрошують організатори.

Вечірка пройде 30 грудня о 19:00 год. в нічному клубі “Plaza”, Північний бульвар 2А, Івано-Франківськ. Придбати квиток можна за тел 095 906 0321 (Оля Довбня) або на картку ПриватБанку 5168 7423 5509 4909 (Володимир Юрчак). Вартість: 250 грн.

Якщо в новорічну ніч Вам не сидітиметься вдома, можна о 23.30 год. 31 грудня відвідати шоу-програму «Новорічна ніч 2018» на Вічевому майдані та зустріти Новий 2018 рік поблизу головної ялинки Івано-Франківська.

8 січня в Івано-Франківську стартує масштабний різдвяний фестиваль – «Коляда на Майзлях». Триватиме він на різних локаціях міста до 14 січня.

«Цей фестиваль вже набув статусу міжнародного, адже на нього приїде дуже багато колективів як з цілої України, так із-за кордону, – розповідає Лілія Кабат, спеціаліст Департаменту культури Івано-Франківської міськради. – Приїдуть учасники з Литви, Румунії, Польщі, Білорусії, а також з усієї України і, навіть, зі Сходу – з Донецької області. Всіх мешканці Івано-Франківська запрошуємо відвідати цей фестиваль».

9 січня о 16:00 год. відбудеться урочисте відкриття фестивалю «Різдво у Франківську», який триватиме по 11 січня.

Крім того, з 9 по 19 січня у мікрорайонах міста проходитиме родинне свято «Колядуймо гуртом». Творчі колективи міста та дитячі музичні школи даруватимуть мешканцям колядки та щедрівки.

Святкові заходи «Колядуймо гуртом» проходитимуть:

– 09 січня о 13:00 год. на вул. Симоненка, 3б;

– 09 січня о 15:00 год. Військове містечко, церква Вознесіння Господнього;

– 10 січня 15:00 год. на вул. Стуса, 17;

– 10 січня 16:00 год. на вул. Івасюка, 40-46;

– 14 січня 13:00 год. м-н «Каскад», біля ялинки;

– 21 січня 13.00 год. на вул. Мазепи, 179-183.

«Мешканцям Івано-Франківська припали до душі родинні заходи. «Колядувати гуртом» будуть різні мікрорайони міста: Пасічна, Каскад, Позитрон, Бам. Долучаються всі установи Департаменту культури – це бібліотеки, естетичні школи, музичні школи, які будуть колядувати в Івано-Франківську», – додала Лілія Кабат.

13 січня о 14.30 год. всіх гостей міста запрошують на Різдвяну ходу.

«Всіх запрошуємо долучитись до Різдвяної ходи. Будемо йти від пам’ятника Івана Франка до Вічевого майдану, – відзначила Лілія Кабат, спеціаліст Департаменту культури Івано-Франківської міськради. – Колядуватимемо знайомі всім колядки – «Нова радість стала», «Бог Предвічний народився», «Добрий вечір, тобі, пане господарю». Тому всі приходьте, – Івано-Франківськ буде колядувати разом».

 Заключний гала-концерт фестивалю «Коляда на Майзлях» відбудеться на Вічевому майдані 13 січня о 15.00 год. Родзинкою у проведенні новорічних заходів буде виступ гурту «Піккардійська Терція» 13 січня о 16:30 год. на Вічевому майдані.

Також 13 січня в Івано-Франківську пройде театралізована музична феєрія – Легенда святого Різдва.

«Заслужена артистка України Галина Баранкевич разом з командою готують для вас колядки і щедрівки, настрій створюватиме «жива шопка», а родзинкою цьогорічного концерту буде пісочна анімація від Оксани Мергут. Станьте свідками Різдвяної історії», – запрошують організатори.

Квитки в касі Драмтеатру. Вартість: 50 – 200 грн. Початок о 19:00 год.

14 січня до Івано-Франківська з різдвяним шоу «Україна колядує» завітає Ірина Федишин.

Концерт Ірини Федишин "Україна колядує"

«Співачка подарує глядачам ніжні та запальні українські мелодії в сучасній обробці та святкові різдвяні шоу номери. Окрім того, Ірина виконає хіти, які давно полюбились шанувальникам. Співачка та її команда підготували для шанувальників масштабні декорації, світлове шоу, а також колоритні костюми», – розповідають організатори.

Вартість квитків 170 – 450 грн. Початок концерту о 17:00 год. Квитки в касі Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка.

Також 14 січня о 18:00 год. в Івано-Франківську на Вічевому майдані обиратимуть найкращу Маланку. А 19 січня пройде загальноміське освячення води на площі Ринок.

16 січня до Івано-Франківська завітає Національний заслужений академічний український народний хор України імені Г.Г. Верьовки.

«Приходьте поодинці та парами, невеличкими гуртами чи шумними компаніями, сім’ями та родинами, запрошуйте сусідів і гостей із інших міст, адже це саме той концерт, де всі мають бути разом, де можна в унісон заколядувати, побажати один одному всіляких гараздів! Зануртесь у чудову неповторну атмосферу святкування Різдва та Нового року, яка буває в ці дні лише у Івано-Франківську! І нехай всі віншування збудуться і подарують кожній родині та всій Україні велику любов, щастя, достаток, злагоду та мир!», – запрошують організатори.

Квитки в касі Драмтеатру. Вартість: 100 – 300 грн. Початок о 19:00 год.

20 січня о 19:00 год. франківців та гостей міста запрошують на українські та американські колядки в джазових аранжуваннях – Щедрий Вечір з добрим JAZZом в Франківський Драмтеатр.

«Різдво дарує відчуття чистоти та єдності, відчуття домашнього затишку та дитинства. Цю атмосферу та настрій джаз-бенд Shockolad та Bria Blessing / Брія Блессінг разом з Львівським камерним оркестром “Академія” LVIV CHAMBER ORCHESTRA подарують слухачам на концерті “Щедрий Вечір з добрим jazzом”», – повідомляють організатори.

квитки за посиланням – https://goo.gl/nX31Dg

а також в касі Драмтеатру.

Завершальним акордом новорічних свят буде «Розколяда». Вона пройде 21 січня на Вічевому майдані. Початок о 16:00 год.

 

за матеріалами Версії


28.12.2017 3368 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1945
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1851
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1846
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5456 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2144 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1501

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

732

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

787

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

986

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

996
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1760
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3669
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10246
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26132
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10172 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7702
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

884
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

180
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

245
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

372
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1267
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

872