І теж про Свободу

 

 

Певні злі язики – проте неостанні –  твердять, що участь політичної партії «Свобода» в останніх шумних вінницьких подіях найбільшою мірою пов’язана з тим, що проти неї розпочинаються кримінальні переслідування.

Точніше, тільки проти екс-прокурора Махніцького, колишнього міністра аграрної політики Швайки і ще одного екс-міністра, екології, Андрія Мохника. Нібито за цим стоїть не тільки холодна рука правосуддя, а й загребуща і люто мстива  рука дуже відомого олігарха, з яким ВО Свобода серйозно побила горшки не так вже й давно.

Тим самим діячі політсили, яка, скоріш за все, не зовсім законно не потрапила до нової Верховної Ради, в не зовсім законний спосіб грають на випередження: звинуватити правоохоронні органи і всю чинну українську владу в політичному переслідуванні, щоби заручитися «алібі».

Якщо це справді так, то чи розуміє Івано-Франківськ та область, який чесний, порядний і незаплямований бодай маленькою аморфною сірою цяточкою на чорному піджаку чоловік екс-віце-прем’єр-міністр  Олександр Сич, що у цей горезвісний список взяв та й не потрапив ?

Франеку – прозрій: ліквідатор ЖЕКів і креатор  ЄРЦ – достойник воістину.  Сича на мера ! Негайно. Якщо і є десь  цілковито чесні і прозорі, мов гірський зимний кришталь Черемоша , свободівці (вони-то всі чесні, але не всі цілковито), ті, які залишилися поза парламентом, то шукайте їх ніде інакше, як у Франківську. Бігме

Та поза тим,  чи розуміє керівництво Свободи, що створюючи от такий ажіотаж-розгардіяш, як-ото у Вінниці, вони тим самим послаблюють державність України ? Що грають на руку Москви ? Що то не лише у фейсбуках люди трублять про них, як про п’яту колону Москви, скоріше, несвідому, ніж свідому на зразок комуністів та колишніх оригіналів ? І що набагато нижчий відсоток голосування за них на останніх дострокових виборах, ніж вони сподівалися, це не лише заслуга змови еліт ?

Може пора брати приклад із Ільєнка, Левченка, які дійсно і абсолютно заслужено пройшли до парламенту і куди більш патріотичні і національно свідомі зараз у своїх виявах, ніж розгнівані флюїди латентних сепаратистів ?

Може слід заплющити очі і на власні амбіції у потемнілих від досади очах в тому числі,  глибоко видихнути, і повільно, з любов’ю полічити до п’яти, а то й менше ? Наступні вибори  пройдуть, дай Боже, у єдиній вільній і спокійній країні. І чеснішій. Вашими, панове свободівці, творчими силами теж у вільній, спокійній і єдиній. І чеснішій.

Надіє жевріє, що у Свободи вистачить розуму і честі протестувати в рамках закону і здорового глузду, як і всім іншим, хто об’єктивно не задоволений цією суперечливою владою. А суперечливій владі у свою чергу вистачить глузду та інстинкту самозбереження не суперечити через край Конституції та моралі в напружений час.

Бо направду, застосовувати репресії до Швайки та компанії, до людей, членів, хай там як, а Майданної партії,  тоді, коли скільки гебешного сміття та риготи вільготно куражиться на волі і за старими схемками продовжує допікати всій країні, це непростима несправедливість і зневага до законів релятивності у чотирьохмірному світі. Відкриймо п’ятий без колони, так і виривається з душі сказати. 

А Свобода, віримо до сердечної душі, не зійшла на пси вщент і не зійде,  як того від неї чекають і потирають вже з іскорками лапенята кремлюхи, і які самі уже на грані того, аби посипатися, демони, за динамікою доміно.

 


09.12.2014 Яв Назар 1539 1
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

685
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1969 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1141 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

563
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6910 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11409 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

345

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1098

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1122

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1116
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

85
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

294
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1096
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

764
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2960
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4455
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18449
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

92
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

330
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

361
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

670