Христина Стебельська стверджує, що Олесь Доній піариться, маніпулює і роз’єднує галичан питанням мови

 

На телеканалі НТК відбувся прямий ефір, присвячений мовній ситуації на Прикарпатті.

 

Зокрема, гість студії головний редактор Першого національного Христина Стебельська висловила свою думку з приводу активної діяльності Комітету української мови у Коломиї: «Маніпулювати емоціями людей не варто, бо питання мови в Галичині - це не те питання, яким треба роз’єднувати. Питання мови - це солідаритет. Дві третини українців визнали українську мову державною. А дехто з політиків, а саме Олесь Доній , під прикриттям Комітету готує собі у Коломиї плацдарм, де і без того всі переконані у правдивості захисту української мови. До того ж, цей комітет не є  юридично узаконеним».

 

Христина Стебельська розповіла, що камери «Першого національного телеканалу» постійно були біля Українського Дому для того, аби показати, як розгортається громадський спротив, голодування, солідарність українців різних регіонів.

 

«Я побачила звичайну картину: наші депутати йдучи за ріг чіпають собі ці білі стрічки, на яких пише «Голодую», виходять між голодувальників саме в той час, коли з’являються телевізійники, перед усім народом України кажуть кілька гарних гасел і потім зникають,  - обурюється головний редактор Першого національного. - Коломияни не дадуть мені збрехати, що прості люди - бібліотекарі, вчителі, студенти - голодували там постійно. А народні депутати, які би мали бути лідерами того змагання, не створили ніякої підтримки для них. Тому мене дивують сьогоднішні акції Олеся Донія, коли під отим смаком мови починаються передвиборчі агітації, створюються комітети. Я не розумію: кого тут агітувати? Ми - переконані українці! Дуже добре би було, якби ті комітети агітували в центральній Україні, в східному регіоні, в Миколаєві, в Запоріжжі, в Криму. А так складається враження, що дехто із заїжджих акторів хоче легко ввійти в стіни Верховної Ради на патріотичному питанні, яке є дуже сентиментальним для галичан. Я проти дволичності, нечесних виборчих технологій та маніпуляції людиною заради досягнення своєї політичної успішності, - завершила свій виступ Христина Стебельська.  

 

 

Читайте також:

Прикарпатський «Русский Рух» наскаржився, що в Івано-Франківській області ображають російську мову


12.09.2012 2049 23
Коментарі (23)

Юрій 2012.09.12, 11:48
п.Христино,- до чого ці дурниці, що ви понаписували? Просто скажіть: - В Коломиї я підтримую регіонала Гдичинського, бо він мені заплатив(а може головний редактор 1-го підтримує регіонала з власних переконань!!!)
LM 2012.09.12, 12:51
Ну це повна маячня!!! Олесь Доній, був участником Революції на граніті (або Студентська революція на граніті) — кампанія протестного голодування української радянської молоді 1990 року з вимогами: недопущення підписання нового Союзного договору; перевиборів Верховної Ради УРСР на багатопартійній основі; проходження військової служби юнаками-українцями на території України; націоналізації майна Компартії України та ВЛКСМ; відставки голови Верховної Ради УРСР Кравчука Л. М та голови Ради Міністрів УРСР Масола В. А. Голодування студентів на площі Жовтневої революції (теперішній Майдан Незалежності) та масові акції протестів у Києві, провідну роль у яких відігравали студенти та учні технікумів і ПТУ, тривали з 2 жовтня до 17 жовтня 1990 року. Влада змушена була задовольнити майже всі вимоги протестувальників.
Все просто 2012.09.12, 12:54
п. Юрій, чому Ви вважаєте, що для того щоб підтримати цього кандидата потрібно платити??? не знаю як п.Христина, але я підтримую РЕГІОНАЛА Гдичинського! і не тому, що мені хтось заплатив, а тому, що на відміну від Донія робота його фонду почалася задовго до виборів і продовжуватиметься після них! А якщо Ви вважаєте, що якийсь концерт і такі гучні гасла це те, що потрібно коломиянам, то Ви глибоко помиляєтеся!! Коломиї потрібна людина, яка почує народ... неай не особисто, але через свій фонд він допомагає жителям нашого краю
Катерина 2012.09.12, 13:41
Перше: пані Стебельська, я жодного разу не бачила камер Вашого каналу (Першого національного) біля Українського дому протягом 16 днів акції голодування. Друге: не дивно, що саме ви так говорите про Донія, оскільки Ви ж довірена особа кандидата від партії влади пана Гдичинського. Третє: ви ж працюєте на провладному каналі під керівництвом Арфуша і Бенкендорфа, які всіляко підтанцьовують Партії регіонів. Четверте: Гдичинський працює в Кабміні Азарова і підігрує всім рішенням влади. В іншому випадку, якщо пан Гдичинський мав би власну позицію, а не танцював довкола грошей влади, то як гідний громадянин на знак протесту залишив би посаду після прийняття законопроекту "Ка-Ки"
Вікторія 2012.09.12, 14:18
Знаєте, якось спокійно ставлюся до виборів. Не скажу, що подобається чи Гдичинський, чи Доній. Але правда в цій статті таки є, бо бачила оголошення про те, що виступає голова оргкомітету Комітету захисту укр. мови, думаю, піду-но послухаю. І знову розчарування: одна політика...
Зет 2012.09.12, 14:24
Катерино, ото розсмішили:) Я так розумію, ви працюєте на Донія, очевидно ж, так не робіть собі чи йому лице, де кожен з учасників його недавнього концерту отримав чималеньку суму за те, що гнав на "конкурента".
Олег 2012.09.12, 14:46
Підтримую пані Христину! Відвідавши три мітинги Донія, які він влаштовує просто на вулицях Коломиї з авдиторією в двадцять чоловік, аж сміх розбирає як людина весь час проговорює один і тойсамий заучений текст, згадуючи при цьому 150 разів УКРАЇНСЬКА МОВА!!!
Катерина 2012.09.12, 14:50
Пане Зет, можете продовжувати сміятись далі. Раджу тільки віднайти для цього доречніший і логічніший привід, адже сміх без причини..ну Ві в курсі. По суті мого допису, як бачу, Вам сказати нічого. Стосовно ж Вашої обізнаності у проплатах за "гнав на конкурента" - так кажіть, хто, коли, кому, громада радо Вас вислухає. Повідомте також, будь ласка, скільки Вам особисто платять за такого роду дописи.
Марко 2012.09.12, 14:51
Мене вражає, як Олесь Доній задурив голови оцим співкомітетника. Люди зовсім не володіють інформацією. Наприклад павличко думає, що Гдичинський - це парашутист з Києва і там керує великом банком. Він говорить про це кожному, і ніхто людині не скаже рпавду, ну просто знущаються над старим))
Катерина 2012.09.12, 15:06
п.Марко, перестаньте блазнювати. Загальновідомо (Гугл Вам у поміч), що: - Гдичинський працює керівником апарату Міністра Мінюсту - працює в Києві - вийшов нещодавно з Партії регіонів для того, щоб балотуватись на мажоритарці самовисуванцем. Висновки робіть самі.
Зет 2012.09.12, 15:10
Навіть найнаївніша людина не повірить, що вони це робили безкоштовно, з любові до Донія :)
Катерина 2012.09.12, 15:26
Так, Зет, я розумію Вас і таких як Ви - вам дійсно надзвичайно важко повірити, тим паче - збагнути, що хтось щось комусь робить без грошей, заради майбуття держави Україна. Стосовно Вашої демагогії, пане бот, що і хто таке робили нехороше на концерті Ви так і не надали собі часу й змоги сказати. Як вже платять Вам за те, щоб обливати лайном людей на виборчих перегонах, робіть це більш проффесійніше. А може все таки про Гдичинського поговоримо чи ця тема Вам неінтересна? )))))))))
Олена 2012.09.12, 16:04
Ні Доній, ані особливо Гдичинський не є чесними політиками і високоморальними. Один грає на цінностях народу, а інший його просто купує за народні ж таки кошти. А ті, хто їм служать, взагалі не заслуховують на увагу і повагу.
100%%% 2012.09.12, 16:23
Сотку раз говорив і ще раз повторюю,не ведіться на всяких зайд,то всьо є брехуни на рівні катеринчуків і турчинових.Всі рвуться до корита і глибоко нас ....ли на нас з вами і українську мову.Вони самі нею не розмовляють,а їде до мене на захід,щоб мене переконувати,це я його одного з другим можу навчити,як треба любити свій народ і свою мову.Нехай шурують до свого кантінгенту і там переконують.Дивуюся,якого хрєна їх сюди пускають.Гнати мітлою і то ще й поганою! ГНАТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Підтримую Х.Стебельську,що і Доній і вся ця гоп-стоп канада.то піярщики.всіх на схід,там багато пляцу є.
Катерина 2012.09.12, 16:26
Олено, можна трішки конкретики? Бо "грає на цінностях народу" можна і про Левка Лук"яненка сказати, й про Шухевича. Ви про що саме?? Можливо у Вас є факти, які підтверджують нещирість Донія (позиція котрого й життєвий шлях котрого мені, відверто кажучи, симпатичні)?
Катерина 2012.09.12, 16:47
Боту під назвою "100%%% " Вам лише б говорити, аби ні про що не говорити. Риторика дрібного провокатора на мітингах. Я розумію, що розумних ботів на всіх політиків не старчить, але щоб ТАК все було сумно... Може хтось скаже нарешті щось сутнісне стосовно сабжу?????
Гуцулка 2012.09.13, 06:47
Щодо питання, чи варто захищати українську мову в Коломиї, над яким так люблять спекулювати, наведу лише один факт: у Коломиї в кінотеатрі, що на вулиці Ірини Вільде, не показують жодного фільму з українським дубляжем.
11 2012.09.13, 22:03
Кого ви слухаєте? Стебельська їздить по селах і агітує за Гдичинського. Звичайно, що їй Доній не подобається. Треба ж відробляти бабки перед патроном.
RESPEKT 2012.09.19, 23:53
Якщо у виборчій компанії є Христина Стебельська, то Донію варто збирати манатки і повертатись до Києва.
весільні гості 2012.09.21, 00:12
Бідна Катерина, так си коло Донія напрацувала писарчуком, що не годна спати, бо родит коменти. Дівко в чоловічих штанях, не переживай. Донія ми не виберемо, але то не кінец світа. Ми в Карпатах його за гарнюню гуцулку посватаємо. І на весілє скинемо си гонорово - більше за вибори на КГБ-фейсбуку. Бо шо-с кажут він відморозив на барикадах. Треба перевірити.
Ктерина 2012.09.20, 22:12
У вересні політичні новини Першого національного мають виключно одну точку зору – моніторинг АУП http://imi.org.ua/news/u-veresni- politichni-novini-pershogo-natsionalnogo-mayut-viklyuchno-odnu- tochku-zoru-%E2%80%93-monitori Пані Христино, не хочете відкоментувати?
замість Христини 2012.10.07, 00:50
Співчуваю тобі, Юрію, бо мариш тільки грішми. Ти, бідако, мабуть, зовсім друзів не маєш і не знаєш, що таке прихильно підтримати друга. Може тобі помогти чим? До твого сорому пані Христина дуже порядна людина і твої "долари в зіницях" її не стосуються. На щастя, є в Україні люди, які не продаються.
замість Христини 2012.10.07, 00:56
Співчуваю тобі, Юрію, бо мариш тільки грішми. Якщо не маєш друзів, то і не розумієш, що другові допомогаєш приязно, а не за гроші. Може тобі помогти чим? Якраз пані Христина не продається і ти своїми "доларами в зіницях" її не візьмеш.
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1882
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1820
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1817
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5364 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2114 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1480

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

686

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

743

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

936

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

971
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1721
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3635
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10214
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26089
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10140 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7679
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

863
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1363
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

349
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1238
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

835
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1042