Голова Івано-Франківської ОДА про нового президента, своє можливе звільнення і керівника прикарпатської міліції

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/IMG_2817%20(1).jpg

 

Кореспондент «Фіртки» задав традиційні ШІСТЬ ПИТАНЬ голові Івано-Франківської облдержадміністрації Андрію Троценку.

 

 

Вибори президента України, вперше в історії, пройшли в один тур. На Вашу думку - це...

...Це однозначно позитив. Ми маємо можливість ті кошти, які ми отримаємо від непроведення другого туру виборів направити на вирішення наших соціальних проектів. Ми розуміємо, що стабілізувати ситуцію на південному-сході - це першочергове завдання і виключно президент, який отримає кредит довіри, може це зробити. Тому, Петро Порошенко, на мою думку, повинен справитись з цією задачею. Знаючи його, як твердого політика та хорошого менеджера, - йому це під силу.

 

Час перебування на посаді голови ОДА. Що зроблено?

Я ішов на посаду голови обласної державної адміністрації, а станом на цей момент, мені здається, виконую функції голови ради оборони області. 50 відсотків мого часу йде на роботу по недопущенню якихось диверсійних моментів та провокацій, щоб налагодити співпрацю з силовими органами, щоб надати можливість УМВС працювати без очільника. Зараз робота полягає в координації силового блоку. Крім того, зробити багато в області зараз немає можливості: ресурсу, який би поступав на капітальні видатки у нас нема. Все, що отримаєм, це обіцянки. Великі очікування на те, що стабілізується ситуація і ми почнемо робити те, що притаманно виконавчій гілці влади - вибудовувати нормальну господарку в області під конкретний ресурс.

 

Ваша думка з приводу ситуації з начальником прикарпатської міліції, якого вже три місяці ніяк не можуть призначити

Мені здається, те, що відбувалося до сих пір воно виглядає, як перетягування канату. Чому? З одного боку - Міністерство хоче призначити людину, яка 100% буде підконтрольна їм, а з другого боку - громадськість вимагає, щоб на посаді була їхня людина. Кожен хоче відстояти свого кандидата. Я думаю, що треба вийти на якусь альтернативу. Повинна бути людина, яка має задовольнити УМВС фаховістю, але не повинна тягнути отой супротив, який був з паном Піддубним. Як мінімум людина, яка має зняти гострі кути. Я принципово не вмішуюсь в цей процес, оскільки це питання, з призначенням керівника УМВС, не є компетенцією голови ОДА. Моє завдання забезпечити безконфліктність.

 

Яка ситуація із наповненням бюджету області? Гроші для вчителів, лікарів та пенсіонерів є?

Все можна оцінювати у порівнянні. Зараз ми можемо констатувати, що у нас є падіння економіки 3-4%. По деяких галузях - це значне падіння. Наприклад, нафто-газовий сектор до 30% падіння. Відповідно  податкові надходження ми при цьому втрачаєм. З іншого боку ми маємо позитив. Наприклад, житлове будівництво зросло в рази. Люди налякані фінансовою ситуацією, забирають депозити і вкладають кошти у будівництво. Є очікування, що ми будемо підтягувати під будівництво і інші галузі. За рахунок цього ми будем мати якусь стабілізацію. Наповнення обласного бюджету відбувається прогнозовано, в рамках параметрів. Але проблема в іншому - кошти з Києва, які ми мали використати на будівництво шкіл, на ремонт доріг, не надходять. Але ми вишукуєм будь-які можливості. Зараз починаєм співпрацювати з великими підприємствами по угодах соціально-економічного розвитку.

 

Після приходу нового президента, як ви розцінюєте свої шанси залишитись в кріслі голови ОДА?

Я дуже спокійно приходив на посаду голови ОДА і якщо постане завдання передати цю справу іншій людині, то так само спокійно це зроблю. Зараз у мене є таке відчуття, що я викладаюсь і роблю все залежне від мене. Я не вчепився руками в цю посаду, а з іншого боку розумію, що кидати просто так, у зв'язку з тим, що змінилось керівництво в державі, я не збираюсь.

 

Андрій Троценко поза роботою. Який він?

Знаєте, маючи чотирьох дітей, з яких двоє ще маленькі, я увесь свій вільний час, хоча його не так і багато, присвячую їм. Я сімейна людина і поза роботою я в сім`ї.

 

 

ОБ`ЄКТИВКА ФІРТКИ:

АНДРІЙ ТРОЦЕНКО: Народився 1 квітня 1975 в Дніпропетровську. В 1976 році переїхав в м. Надвірна Івано-Франківської області. Закінчив Надвірнянську ЗОШ-1 з відзнакою. В 1997 — закінчив Чернівецький університет, економічний факультет, спеціальність «фінанси і кредит».

З 1998 року — працював бухгалтером на «Нафтохіміку Прикарпаття». До 2003-го — обіймав посаду заступника начальника фінвідділу, був директором Торгового Дому «Нафтогазсервіс».

В 2003 р. розпочав бізнес — створив ТзОВ «Смарагд Прикарпаття» — успішне мильне виробництво з виготовлення господарського мила за модернізованою вітчизняною технологією: до 2006 року були головними постачальниками мила Укрпошті, Укрзалізниці та іншим комерційним і державним компаніям. В 2004 з 60 працівниками отримали звання «Кращий роботодавець року».

У 2008-му став помічником народного депутата Дмитра Шлемка. Тоді ж був призначений на посаду начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області.

До 2010 здобув в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу другу вищу освіту — інженер-еколог.

В 2010 році залишив посаду та повернувся директором на «Смарагд Прикарпаття». До теперішнього часу працював директором мильного виробництва.

З 2004 член ВО «Батьківщина». Одружений, 4 дітей. Дружина — асистент на кафедрі англійської філології, кандидат наук.

Голова правління благодійної організації «Екологічний форум Прикарпаття».

Депутат Івано-Франківської обласної ради (Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина»). 

З 2 березня 2014 року - голова Івано-Франківської ОДА.


29.05.2014 840 12
Коментарі (12)

Андрій 2014.05.29, 16:36
Це все ляляля тапаля, науя Кучмі орден вручив?
???? 2014.05.29, 18:23
продавець мильних кульок тута керує??????? ))))))))))))) Вітаю все буде в милі
Аліса 2014.05.29, 21:51
Молодець - хоч хтось займається виробництвом!
Афганець 2014.05.29, 22:55
Треба віддати належне, з 5 губернаторів яких ми пережили, Троценконе не найгірший. Вміє слухати, і робити висновки. Я його підтримую.
1 2014.05.30, 00:25
Добре шо має час медалі всяким уродам роздавати
Микола 2014.05.30, 08:40
Дивуюся з наших людей. Обов'язково хтось мусить знайтися такий, щоб скритикуватити, обкіринити будь-яку справу. Ще не знає людини, а вже її критикує. Я також не знаю Троценка, але знаю. що це молода й енергійна людина, фахівець, економіст, ґазда, Українець, тож чому не підтримати таку людину? Хай йому Бог помагає, треба ж якось налагоджувати наше життя і наводити порядок!
ордін 2014.05.30, 12:25
той орден до с...................................и!таких орденів порядна людина не бере.хто то придумав?напевне вишиваний-шоб очі замилювати...А ТРОЦЕНКО дійсно нормальний(поки-що)
Зеник 2014.05.30, 15:24
Мажор він є.Завдяки батьку який працює замом в Укрнафті цьому мажорчику купили посаду.Подивіться на біографію постійно біля батька.Батько на нафтопереробному він там бухгалтер,потім взяли цех на нафтопереробному і зробили фірму яка робила мило.Що би він добився в житті як би не старпий.А так ім покупляв посади ,одному в юстиціі який чудеса робить а тругого в ОДА.Не вжеш ми робили Майдан для того щоб синочки які в жтті самостійно не зробили ні одного краку йшли на такі посади?
Колюк 2014.05.31, 16:04
І в основному порядний, достатньо ерудований, однак всі важливі рішення приймає за нього хтось. Цей хтось за домовленістю з іншим хтосем попросив Троценка дати медальку Даніличу. Цікаво, а якою у цьому нагородженні була позиція голови обласної ради.
07 2014.05.31, 20:05
Що вам медальки жалко, три піаніно дорожче коштує, і для дітей радість.
ох 2014.05.31, 21:05
На мою думку,добре коли батьки мають можлив1сть допомагають сво1м д1тям,п1дтримують 1х.А от Зеника,жаба душе.Наш народ сам не знае,що хоче.Виходе один плаче ,другий скаче.Вам хоч самого чорта постав до влади.То погано буде.Троценко працюе.Дайте йому працювати.Якщо конкретн1 претенз11 до него,то пиш1ть.А то ля-ля.
555 2014.05.30, 17:35
На даний час не найгірший, згадайте попередніків кнура вишиванку та коцю палія то дійсно злодії з великої букви.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

980
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

795
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1913
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3265
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2563
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2555

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

256

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

742

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

699

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1626
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

372
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

709
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

627
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

362
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

393
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27053
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

852
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19688
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

440
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

405
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

740
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1366 4