Голосуйте за Україну! - Звернення Президента України напередодні виборів до Верховної Ради 26 жовтня

 

/data/blog/61867/bbf544c73da6392734e8f4311d4b38d7.jpg

 

На сайті Глави жержави оприлюднили звернення Президента Петра Порошенка до українців напередодні виборів.

 

"Дорогі співвітчизники!

26 жовтня - вибори до Верховної Ради.

Відбуваються вони рівно через п’ять місяців після обрання Глави держави.

Як кандидат в Президенти, я обіцяв Угоду про асоціацію з Євросоюзом. І ми добилися її підписання, ратифікували та почали виконувати. Хоча далося це дуже непросто. Навіть у день підписання, 27 червня, коли вже я  приземлився в Брюсселі, кілька європейських лідерів все ще коливалися, чи давати зелене світло Угоді, чи ні.

Я обіцяв очищення влади – закон про люстрацію підписано, і вона вже почалася.

Обіцяв позачергові вибори Парламенту – і вони вже завтра.

Я розпустив стару Верховну Раду не лише тому, що вона довгий час була слухняним інструментом у руках диктатора. І не лише тому, що в її складі десятки народних депутатів є п'ятою колоною Росії. І не лише тому, що перевибори Ради були однією з ключових вимог Революції гідності. Але й тому, що протягом кількох місяців переконався в її надзвичайно низькому реформаторському потенціалі. Друзі, мокре не горить. І дуже важко тиснути на газ з реформами, коли сотні народних депутатів синхронно, узгоджено давлять на гальма!

Настав час завершити повне перезавантаження влади. Я переконаний в глибокому оновленні та омолодженні Верховної Ради. Побачите, це буде кардинально новий парламент.

Щоб реалізувати розроблену стратегію реформ, політичної волі мені аж ніяк не бракує. Та потрібна ще й більшість у Верховній Раді. Реформаторська, а не корупційна. Проукраїнська та проєвропейська, а не прорадянська.

Без такої більшості в Парламенті президентська програма, в яку у червні повірили мільйони українців, так і залишиться на папері.

Моя команда вже підготувала проект коаліційної угоди. В її основі лежить "Стратегія-2020". Це розроблений нами план змін, реалізація якого забезпечить впровадження європейських стандартів життя та гідне місце нашої з вами країни в світі. До 2020 року Україна має бути готова подати заявку на членство в Європейському Союзі.

Ми свідомі того, що шанс України на розвиток нищили не лише корупція та олігархія, але й безвідповідальність політиків та безмежний популізм.

В основу нового коаліційного договору має лягти саме чіткий план реформ, а не солодкі обіцянки та розподіл посад на основі скомпрометованих партійних квот.

Якщо ми дотримаємося такого підходу, то ніхто і ніщо не завадить реформам. Кінцевий їхній результат – хай не швидко, хай не одразу – але кожен українець має відчути своїм гаманцем.

Реалізація «Стратегії 2020» означатиме підйом економіки, наявність роботи, гідну зарплату, достойну пенсію, високу стипендію, успішну власну справу.

Зроблю все від мене залежне, щоб нова коаліція та новий Уряд були сформовані максимально швидко і, засукавши рукава та зчепивши зуби, взялися за реформи.

 Дорогі співвітчизники!

Про мої симпатії ви можете лише здогадуватися. Бо не маю права агітувати за жодну політичну силу, тим більше сьогодні. У вас – надзвичайно широкий вибір. Влада забезпечила чесну, конкурентну, вільну та прозору виборчу кампанію. Вона цілком та повністю відповідає європейським стандартам.

Прошу, обирайте по совісті. Пам'ятайте лише, що голосування за гроші відтепер є злочином не лише тих, хто купує, а й тих, хто продає. Вимірювати свій голос гривнями – значить, торгувати Вітчизною. Це стократ протизаконно і гріховно в умовах, коли десятки тисяч людей, ризикуючи життям, боронять нашу з вами Батьківщину.

Найважливіша наша мета – мир. Наші доблесні воїни звільнили від терористів більшу частину Донбасу – і там завтра теж відбудуться вибори.

Та лише шляхом політичного врегулювання можемо повернути ті території, де військового вирішення проблеми нема, да й бути не може. Чи можна штурмом взяти Донецьк так, щоб не знищити його? Це місто чуже для окупантів. А для мене воно - наше, рідне, українське, і живуть там взяті в заручники мої співвітчизники. Тому ніяке критиканство, яким би гострим та болючим воно не було, не зупинить мене від пошуку мирного виходу із ситуації, що склалася.

Втім, про зміцнення армії ми теж не забуваємо. Порох тримаємо сухим і діємо за принципом "все для фронту, все для перемоги".

Рішення про припинення вогню, насамперед, пішло на користь обороноздатності. Перевели дух, загоїли рани, підтягнули людські резерви, підвезли зброю, доставили техніку, звели врешті решт фортифікаційні споруди. Всі бронетанкових заводи працюють на АТО в три зміни. І сьогодні ми значно сильніші, ніж півтора місяці тому. Не дай Боже, але хай тільки-но сунуться!

Ми будуємо свій новий Український дім на надійній основі європейських цінностей та патріотичного піднесення всього українського народу.

Голосуйте за Україну – соборну, єдину, неподільну, європейську!

Слава Україні!".


25.10.2014 415 0
Коментарі (0)

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10762 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1786
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1679
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2698
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4539
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3182

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

265

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1002

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1404

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1290
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1665
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1464
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1185
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

550
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

626
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1825
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1961 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20320
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

300
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

651 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

693
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1036