«ГЕмоРОЙ України!»

    

 

     Владному цинізму і печерно-дикунській атрофації мізків не має меж, як і людській геніальності!

     Але про останніх, в даній статті, на жаль, не йдеться. Бо мова піде про Донбас!

     Присвоєння чергового позачергового військового звання генерал-лейтенанта міліції кадровому міліціонеру – Міністру внутрішніх справ України Могільову, з нагоди 20-ти річчя Незалежності України, хоч і викликало скептично-іронічну посмішку, але залишало елементарне почуття розуміння політичної ситуації, титанічного внеску особисто міністра у загальну справу придушення загальновизнаних демократичних прав і свобод людини, Конституції і законів, новою командою «проФФесіоналів» та «реФФорматорів».

     А ось присвоєння абсолютно цивільному медіа-олігарху, колишньому водію вантажівки у Київському зоопарку, а нині шефу гламурно-напідекюреного та набріоліненого гестапо владного режиму найвищого (окрім маршала) військового звання Генерала Армії, це вже повний «підпиздесь».

     У свій час, у званні Генерала-Армії СРСР Георгій Жуков, громив і рвав півмільйонну квантунську армію японців на Халкін-Голі, як «тузік» газету.

     У цьому військовому званні він командував Генеральним Штабом Міноборони СРСР, керував обороною Москви і Ленінграду, командував фронтами і військовими угрупуваннями чисельністю у понад мільйон солдат і офіцерів, десятками тисяч танків, літаків і артилерії.  Чим заслужив наш сучасний персонаж не своє звання, пояснень не має. Адже, ні кадровий офіцер, полковник Анатолій Гриценко, який три роки очолював Міноборони України, не присвоював собі чергових та позачергових звань, а так і залишився полковником. Цивільний шеф СБУ Олександр Турчинов у 2005 р., так і залишився цивільним керівником. Цивільний Міністр МВС України Юрій Луценко, який також три роки був міністром, так і лишився старшим лейтенантом запасу. Так поступали багато інших порядних і чесних найвищих державних керівників!

     Говорити ж про ще одного новоявленого 30-ти річного генерал-майора Сергія Краснокутського, 1978(!)р.н.,  якого ніхто не знає, і знати не буде, єдиною заслугою якого є відповідність якійсь партійній квоті клептоманів в уряді «реФФорматорів» та «проФФесіоналів» Азарова, взагалі не маю сил!

     А ось про новоспеченого Героя України, донецького поета Бориса Білаша, поговорити треба окремо. Колишній народний депутат України Білаш, який і зараз першим стоїть у черзі на входження до Верховної Ради за чинними списками ПР даної каденції, є відверто цікавим фруктом у світі поезії, своєю яскраво виразною аморфною безликістю і невідомістю, вражаючою інтелектуальною убогістю, унікальністю абсолютної відсутності поетичної обдарованості й будь-якої творчої іскри Божої, та й взагалі простої людської адекватності. Це стало відомо й зрозуміло тільки з сенсаційно-убивчого інтерв’ю журналістки Оксани Климчук, розміщеному на сайті УНІАН: http://www.unian.net/ukr/news/news-453622.html. Переказувати масштаб розумової деградації цього «поета», може тільки «поет» Чехов, або письменниця Анна АхмЄтова! Ліпше всього почитати його самого в оригіналі інтерв’ю. Людина, яка не написала й не видала жодної(!) поетичної добірки, яку абсолютно не знає й не чув книжковий ринок столиці, члени Спілки письменників знають лишень про фізичне існування такого члена, й не більше, президент Янукович нагороджує найвищим державним званням Герой України!

     Я ж задаю собі лишень одне запитання, невже такі поети як білаши, (а Франківськ від недавна довідався про ще одну новоспечену галицько-столичну поетессу Анну Герман, за образним виразом відомого Прикарпатського класика «сучасним Стефаником») і є вершиною сьогоднішнього політично-поетичного маразму, квінтесенцією донецької інтелігенції, та прости Господи, їхньої «еліти»!

     Якщо для тих тимчасових жлобів, котрі на 20-му році Незалежності України, дорвалися до апогею своєї нікчемної авторитарно-деспотичної влади, волею зрад і противсіхства вершать свої убогі темно-мутні справи, скидають з п’єдесталів народного визнання справжніх Героїв України Степана Бандеру та Романа Шухевича, а впихають нам білашів, то чи варта такий паритет «геройства» ?

     Чи можна ставити на одні терези народного визнання і вшанування, справжніх Героїв України: Степана Бандеру і Романа Шухевича чи Бориса Білаша?

     То, чи є Білаш справжнім ГЕмоРОЄМ України, вирішувати  шанувальникам його творчих «здобутків» Януковичу і його команді «проФФесіоналів»,  а висновки робити простим чесним громадянам?

 

P.S. Деякі "Шедеври" Героя України Білаша:

 

Если стану я нардепом,

Обеспечу свой народ

Салом, яйцами и хлебом.

Пусть потешит свой живот.

Пусть он ложкой ест сметану,

Напихается икрой,

Возражать ему не стану.

Я – такой!

Завалю печеньем, кексом,

Хочешь торт, трюфели – на!

Если надо, то и сексом

Угощу его сполна.

И ни-ни,

Ни в коем разе,

Не за деньги, а за так.

Ну а как же без фантазий

Сексуальных?

Да никак!

 

=======

 

Мне жалко мой обманутый народ,

Себе Майданом выборовший право,

Таки прозреть, увидеть через год,

Как быстро обнищавшая держава,

Уставшая от страха и дискуссий,

Прогнулась в ожидании новых бед,

Под жырними задами

«Любих друзів», что скопом оседлали ей хребет.


30.08.2011 Юрій Романюк 1478 2
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1942
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1851
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1844
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5453 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2144 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1500

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

731

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

786

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

986

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

996
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1760
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3669
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10245
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26131
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10172 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7702
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

883
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

178
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

245
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

372
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1266
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

870