Франківська "Свобода" не має куди діти свої квітники (ФОТО)

Міськвиконком прийняв рішення про те, щоб передати на баланс одного з івано-франківських комунальних підприємств 135 квітників. Їх посадила міська організація ВО «Свобода» по вулиці Грушевського, Вагилевича, Січових Стрільців, Сотника Мартинця тощо.

 

Правда, члени виконкому ніяк не могли вирішити, якому саме підприємству слід передати ті квітники. Спершу думали передати їх КП «ДРЕУ». Це підприємство обслуговує дороги в місті. Члени виконкому висловилися, що ці квітники – елемент дороги, бо розташовані на ній і виконують ще й функцію шлагбаумів, адже завдяки їм авто не їздять по центральній частині міста і не паркуються на тротуарах. Проте потім виникло питання, хто ж садитиме там нові квіти. КП «ДРЕУ» цього робити не може. Може тільки заасфальтувати.

 

Так виникла ідея передати квітники на баланс «Зеленого господарства», адже саме це підприємство займається зеленими насадженнями. Але і з цим не все так просто. Адже «Зелене господарство» — це ПАТ, і тільки 60% підприємства належать Івано-Франківській міській громаді. Решта – в приватних руках.

 

Ще припускали, що можна передати квітники ЖЕО №9. Але внаслідок реформи ЖКГ жеки через кілька місяців вже не матимуть жодного майна. Врешті вирішили, що питання опрацюють за три дні. Сподіваємося, що для того, щоб «Свобода» змогла передати 135 квітників, нове комунальне підприємство створювати ніхто не буде.




Репортер


22.06.2011 2681 18
Коментарі (18)

Франківець 2011.06.22, 15:52
А ніхто не хоче нічого робити от і все, зробили люди нормальне щось у місті, а це ніхто не хоче брати, бо ж треба працювати, чи не так? "Сподіваємося, що для того, щоб «Свобода» змогла передати 135 квітників, нове комунальне підприємство створювати ніхто не буде." ну ясно, що треба "Фіртці" обов"язково вколоти, це так по вашому. Може ви на баланс візьмете??? Слабо???
ВАСИЛЬ 2011.06.22, 16:13
Як на мене фіртка то є проект БЮТ і в їх інформаційній політиці нема нічого дивного!!!!!
Олег 2011.06.22, 17:25
Пропоную віддати "в добрі руки", бо "Свобода" хоче лиш владу і піар, а працювати - це не для них і не до їх інтелекту.
гимарк 2011.06.22, 20:54
Не чіпайте квітників! Людям треба кудись пісяти.
Франківець 2011.06.23, 08:05
Олегу - нікчемо, Свобода сама ставила ці квітники. гимарку - пісяють у квітники тільки бидло-рагулі і ти один з них.
Пін DOSS 2011.06.23, 10:45
Квітники це без умовно добре, але проблема з передачею їх на баланс свідчить що їх встановлення відбувалося хаотично, без будь-якого погодження. Отак порозкидали клумби, а ви комунальники займайтеся (махайтеся). А чи їх тре було чи ні. І взагалі нащо комусь передавати. Нехай Свобода бере шефство над своїми "малими зеленими насадженнями" (МЗН), поливає, прополює, доглядає. Дивись з часом і дерева посадять. А там і парк. Оце буде дійсно акція.
Дід ПанАс 2011.06.23, 10:54
А як на мене, то Фіртка не є і ніколи не була проектом БЮТ. Раз ти Вася заліз в політику, то вже мав би розбиратися. І добре Фіртка робить що критикує за непродумані до кінця акції. Квітники ще можна пересунути, а якщо ви придумаєте щось глобальніше, що потім з тим Вашим "добром" робити. І взагалі владу треба критикувати за непродумані, недододумані дурниці, а хвалити вас будуть комунальні ЗМІ.
Олег до Франківець 2011.06.23, 11:21
Пане високоІнтелектуал, міська вулиця - це складна інженерна споруда. Інженерні вирішення на вулиці пишуться кров'ю на асфальті і для того, щоб щось додати до вулиці чи від неї забрати - необхідно виконати усі до єдиної вимоги державних будівельних норм, погодити все з власниками вулиці, в цьому випадку з муніципальними службами і т.д. Продовжувати? О то ж бо! А те що зробила Свобода - це неправильно, хоч я за них і голосував...
Олег до Франківець 2011.06.23, 11:27
І як на те пішло, хлопці, то ці квітники можна з пролетарською вперістю тягнути собі додому і відповідальності за це не буде, бо вони нічиї. А як спитають чому забрав, кажіть, що заважала прогулюватись тротуаром, ото й забрав, щоб викинути у сміття. Дійшло?
Франківець до Олега 2011.06.23, 12:19
Про пролетарську впертість - правильно, можна все робити і тягнути до дому також, для люмпенського суспільства Франківська це саме то. Квіти почали красти вже наступного дня, то ж тут ви праві. Щоб не зробив будь хто - він буде завжди обісраний, тільки от Ви хоч раз зробили зауваження "мажору з джипом", що стоїть посеред тротуару на Незалежності чи будь де інше??? Думаю, що ні, і навіть знаю, що зараз ви напишите - цим повинна займатись міліція...ясно що дійшло, ніхто і не розраховував на якусь вдячність, просто зробили і все. Можете собі декілька клумб забрати, і це однозначно покращить "складну інженерну споруду" з купою рагульських авто на тротуарах.
ПінDOSS 2011.06.23, 12:40
Це все мені нагадує - ви нам говоріть, а нам наср.ти. Ми свободівці самі розумні. Все що ми робимо - це найкраще. А всі хто нас не підтримують це вороги. Так виходить? Нагадує якусь зомбованість і сектанство.
ПінDOSS 2011.06.23, 12:57
Що стосується авто на тротуарах після встановлення клумб. На Вагилевича авто і дальше заїзжають на тротуар біля арки будинку (блище до Пегасу). На Незалежності клумби встановлені там де пішиходи і неходять, бо є достатньо тротуару. На Мартинця вони погоди також не роблять ( 4 фото). Єдине це на Франка, біля офісу "Міста-НВ" - "кадрової агенції" депутатів Свободи до міської ради. І взагалі, звідки така ненависть до автомобілів, бо ще не заробили на власні. Хочу побачити, як ви заговорите через пару років, коли трохи си заробите і прикупите і собі авто, чи ви плануєте все життя на маршрутках і роверах відїздити?
Піндосу 2011.06.23, 13:05
Ненависть це вас, бо жовч який ви ллєте тут, Богу дякувати тут і залишиться. Ненависть до авто кажете, та ні це спроба бути нормальною людиною, а не рагулем. Дуже влучний нік ви для себе вибрали. :)))))))))
Франківець 2011.06.23, 13:15
До речі, ніколи свободівцем не був і не буду, оскільки вважаю будь яку партію це марнування свого життя, мало того вважаю приналежність до партій принизливою для людини як такої.
ПінDOSS 2011.06.23, 13:25
ОК. Як мінімум одне з декількох авто, яке стояло на тротуарі на Франка, це Тойота Рав, власник якої приїздить до вас в Місто-НВ. Що не міг зробити зауваження за парковку на тротуарі? Правильний ти мій. Ідемо далі. За кутом від вул Франка, вул. Незалежності, де біля кантора і паркується, як ти виразився "мажор з джипом". Це власник обмінки на Крузері 100, в який ви бігаєте міняти грошики,(особливо під час виборів, сам бачив). Йому твої клумби десь, бо заїзжає він біля арки в Червоний хрест. А решта клумб взагалі як я вже писав погоди не роблять. Тому не розказуйте про врятоване місто від мажорів з джипами. Просто згодіться - це красива недорога акція від Свободи, до якої не були готові наші комунальники.
Олег 2011.06.23, 14:10
Хлопці, звідки стільки люті? Розслабтесь. Свобода таку херню впорола з цими клумбами, що навіть вона швидко це усвідомила, а що тепер з цим робити (як до речі і з отриманою владою) - не знає. Во біда. В суспільствах, де владу обирають принцип може бути один: сьогодні обрали - завтра ж ставити її під контроль та критику; в спільнотах, де владу призначають - ой як тяжко там у них...
ПінDOSS 2011.06.23, 14:25
Та от що і дістає, що нічого не зробили, крім виїздів, прийомів і депутатських запитів, а піару і понтів о-го-го. І все їм хтось заважає і всюди вороги, а вони прямо святі. Та зробіть хоть щось. Та хіба люди вас задля клумб вибирали. Та напишіть що конкретно ви вже зробили. І взагалі хто тут все розпочав і не тільки тут - Франківець, саме він тут розкидався " нікчемами і "бидло-рагулями" Все ,забили на Франківця.
Кук 2011.06.23, 16:39
Те, що Свобода зараз хоче спихнути свої вазонки, однозначно свідчить, що їм потрібна була насамперед гарна теле- і фотокартинка. Вони її і отримали. Якби справді переймалися квітничками- доглядали б. Але це не дає картинки, лише мороку. А про боротьбу з крутеликами на джипах взагалі сміщно й слухати, налякали їжака голою сракою...Поки що Свобода продукує більше піару, ніж реальних дій. Але ще почекаємо.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1018
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2414
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2056
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2091
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6356 56
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2383 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

258

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1070

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1057

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1323
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

199
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

537
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1996
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26438
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

493
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10397 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7937
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

482
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

342
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

487
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

567
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1510