Франківчанка про перемогу у конкурсі «Місіс Відкритий Світ Україна 2020»: Там, де страшно – твоя найбільша точка розвитку

Наприкінці 2020 року, 29 грудня, в Києві, у Fairmont Grand Hotel відбувся фінал конкурсу «Місіс Відкритий Світ Україна 2020» за підтримки Українського культурного фонду.

У фінал потрапили 10 успішних жінок з семи областей України, серед яких й учасниця з Івано-Франківська Христина Викалюк.

Жінці вдалось не тільки гідно представити себе у фіналі, але й здобути перемогу та отримати корону.

Сьогодні Христина Викалюк поділилась з Фірткою своїми враженнями від конкурсу:

Як виникло бажання податись на конкурс чи можливо вас запрошували взяти участь?

Колись мене запрошували на схожі конкурси. Але там участь була платною та озвучувалась немала сума. А про цей конкурс я прочитала, мені дуже сподобались їхні цінності: популяризація жінки в цілому, сімейних цінностей, материнства, але й те, що жінка не тільки дружина, мама, а також вона має робити щось корисне для цього світу. Це єдиний конкурс в Україні, який підтримується українським державним культурним фондом. Участь у ньому безкоштовна.

Як відбувалась підготовка до конкурсу?

Мені повідомили, що я увійшла у півфінал, мене відібрали з великої кількості заявниць. Потім чотири дні проводилось онлайн-голосування, учасниці заохочували своїх рідних, друзів голосувати. У цьому конкурсі важливо, щоб жінка була соціально активною.

Ми проходили серію цікавих та корисних майстер-класів з етикету, стилю, на які запрошували зіркових тренерів. З нами працював психолог.

Далі необхідно було записати відеоролик про своє життя. Це завдання виконували впродовж одного дня, для того, щоб дати можливість побачити, яка жінка у звичному житті, яка вона справжня.

Після цього отримала запрошення до Києва, де проходили два конкурсні дні та визначали переможницю.

Ви очікували, що перемога дістанеться вам?

Коли отримала телефонний дзвінок з повідомленням, що потрапила до півфіналу – здивувалась. Але тоді вже виникли думки, що класно було б увійти у фінал і що для цього потрібно робити? Я та людина, що від себе вимагає завжди максимум, але при цьому не перестрибуючи себе, щоб не втрачати надто багато сил і ресурсів. Коли я вже була там, то розуміла, що на конкурсі поряд зі мною дуже достойні жінки, з власними ідеями, баченнями, успішним бізнесом та духовним наповненням. Звісно я вірила в себе, але розуміла, що перемоги гідні усі.

Я вірила у свою перемогу, але не настільки що тільки я і ніяк інакше. Для мене вже було досягненням те, що я увійшла у десятку.

Усе, що відбувалось - це така школа життя, дуже великий досвід. Але будучи на сцені, я вже відчувала себе, як риба у воді. Хоча страшенно переживала і хвилювалась.

Що найбільше врізалось в пам’ять, вразило вас протягом всього конкурсу?

Мені дуже запам’ятався момент, коли ми хвилювалися всі перед виходом на сцену, засновниця конкурсу Ірина Зайцева вийшла до нас і сказала:

«Дівчата, не переживайте. Просто зрозумійте, що зараз з вами буде відбуватись те, що від вас хоче Бог в цей момент».

І мене це настільки заспокоїло та налаштувало психологічно, що я змогла кайфувати від процесу і не переживати, спокійно відповідати на запитання. Все було просто, легко і класно.

Запам’яталось дуже гарне ставлення до всіх, чіткість, зосередженість на деталях. В Києві, як на мене, працюють інакше в організації конкурсів.

Після перемоги ви представлятимете Україну на міжнародному конкурсі в Сінгапурі? Уже почали готуватися?

Так, скоро розпочинаю підготовку. Там потрібно буде підготувати доповіді, які підійматимуть певні проблеми. Звичайно необхідно буде готувати це англійською мовою. У мене мова на побутовому рівні нормальна, але все ж таки треба підучити, щоб вільно говорити. Можливо виникнуть інших моменти, наприклад, доведеться покращити фігуру, втілювати інші проєкти, щоб з гідністю поїхати туди та представити нашу країну.

Що б ви порадили жінкам, які хотіли б брати участь у конкурсах, але з якихось причин не наважуються?

Особисто у мене лише позитивні враження від участі у цьому конкурсі. Мені вже 34 роки і я трохи щось знаю в житті, тому і я думала, що такі конкурси однозначно куплені. Але є справді круті, класні люди, які втілюють дуже цінні й потрібні проєкти, які мають схожі з моїми цінності. І напевно тому я туди потрапила.

Однак я не знаю, чи такі конкурси підійдуть кожній жінці. Бо кожній з нас потрібно щось своє. І кожен може себе реалізовувати у різних проєктах. Тому я раджу прислухатися до себе, запитати себе «Що я хочу?», і не забувати, що якщо жінка відчуває, що вона може щось робити, може бути творцем, а не тільки споживачем, то звичайно, що варто за це братись.

Безумовно це страшно. Але я завжди йду до всього безстрашно. В мене все якось так виходить у житті. Тому що там, де страшно – це твоя найбільша точка розвитку.


Організатори конкурсу переконані, що краса повинна рятувати, нести добро і сенси. Публічні люди, якими стають фіналістки конкурсу, мають брати активну участь у розв'язанні проблем сьогодення та підтримувати благодійні ініціативи. Серед напрямів, якими опікується проєкт: боротьба з домашнім насильством, допомога дітям-сиротам та дітям з зони АТО, підтримка соціально-екологічних акцій, популяризація відповідального батьківства.

Розмовляла Олена Британська


17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

812
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11353 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1970
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1857
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2858
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4750

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

504

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1148

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1661

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1410
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1803
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1625
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8863
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

705
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

784
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1970
15.05.2024

У селі Чортовець, що на Прикарпатті, чоловіки встановили рекорд України, виконуючи ритуально-обрядовий танець сербен.  

950
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

448
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

363 1
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

789 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

831