Екстраліга. Франківський "Ураган" вириває у Львові нічию

 

 

Для "Урагану" цей поєдинок розпочався геть погано. Івано-франківці дозволили своїм опонентам реалізувати два з трьох своїх моментів. В результаті гості вже на 3-й хвилині "горіли" з рахунком 0:2. Все-таки не були готові "дракони" до стартового натиску "Енергії". А він таки відбувся і приніс свої плоди. Спершу Федюк після гострої передачі Багряка підправив м'яч у ворота, а згодом Михайло Грицина після пасу з ауту дальнім ударом вдруге пробив Бірова.

Здавалося, що після такого дебюту "ураганівці" "попливуть". Однак, варто віддати належне підопічним Івана Скіцка: вони знайшли в собі сили вирівняти гру. Більше того - у "драконів" почали з'являтися моменти, і вже Кардашу доводилося вступати у гру. Дуже старався Корсун, який мав два непогані епізоди для взяття воріт. Але забити Ігорю в цій грі було не судилося. Зате це зробив той, з ким, напевно, вже зараз пов'язують особливі надії в Івано-Франківську - Михайло Зварич. Саме він, отримавши пас від Сімки, вийшов на побачення з Кардашем і зміг його переграти. Так рахунок став 2:1 на 14-й хвилині.

І "енергетики" повинні звинувачувати тільки себе за те, що не змогли закріпити зароблене на стартових хвилинах перевагу, а також дозволили "Урагану" вирівняти гру. Крім того, не можна не згадати і про Бірова, який у багатьох епізодах виручав своїх партнерів по команді. Для молодого воротаря, а також для деяких його одноклубників цей матч проти "Енергії" був більш ніж принциповий, якщо враховувати львівські корені. Тому, не дивно, що Біров старався зіграти на межі своїх можливостей. Втім, в той же час йому відверто щастило в деяких епізодах, коли "енергетики" не завершували свої атаки голом.

Другий тайм розпочався з обопільних небезпечних моментів. І якщо Біров зміг впоратися з ударом Багряка, то Горбатому зрівняти рахунок завадила поперечина. Такий початок другої 20-хвилинки давав усі підстави вважати, що одним рахунком 2:1 справа у цьому матчі не закінчиться. Проте на практиці так не виходило, оскільки львівські атаки знаходили в собі протиотруту в особі того ж Бірова. Зате який момент був у Зварича! 9-й номер "Урагану" першим опинився на м'ячі після удару Сімки і "сейва" Кардаша. Перед Зваричем були лише порожні ворота, і він вже був готовий відсвяткувати гол, але в останній момент втрутився Павленко, який у підкаті вибив м'яч з "стрічки". Однак другий гол у ворота "Енергії" з часом все-таки "прикотився". Стався він після того, як Боргун, який перед цим не зумів пробити Кардаша, з другої спроби все ж виявився більш удачливим. 2:2, і все повернулося на круги своя.

Такий поворот подій явно не влаштовував "Енергію", яка не збиралася віддавати очки в дербі. Природно, підопічні Максима Павленка пішли вперед, щоб тут же повернути собі перевагу в рахунку. При цьому у львів'ян звільнялися зони, які футзалісти "Урагану" використовували для своїх контратак. І вони були доволі небезпечними. Але "біло-зеленим" таки вдалося остудити запал гостей. Та ще як остудити!!! На 36-й хвилині Федюк не тільки оформив дубль, але й став автором одного з найкрасивіших голів в цьому сезоні, зважившись на дальній удар у "дев'ятку". М'яч по хитромудрій траєкторії полетів у напрямку володінь Бірова, "поцілував" штангу, а вже від неї влетів у ворота! Шикарний гол! І знову "Енергія" повела в рахунку 3:2, а "Урагану" знову потрібно було відіграватися. Проте, підопічні Івана Скіцка не знітилися і досить-таки швидко зрівняли рахунок - на цей раз відповідь у "драконів" тримав досвідчений Сімка - 3:3.

"Енергію" нічия ніяк не влаштовувала. Враховуючи те, що паралельно відбувався матч у Рівному, і в ньому "Кардинал" вже перемагав "ЛТК", перед підопічними Максима Павленка замаячила перспектива очолити турнірну таблицю. Але для цього потрібно було обігравати "Ураган" кров з носу. Тому за півхвилини до кінця поєдинку львів'яни вирішили ризикнути і піти з п'ятим. Однак витиснути максимум з розіграшу зайвого господарям не вдалося. А це означало, що "енергетики" втратили шанс стати лідерами чемпіонату. У той же час гравці "Урагану" напевно задоволені таким результатом, адже він дозволив продовжити безпрограшну виїзну серію івано-франківців.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол


16.11.2014 749 0
Коментарі (0)

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10767 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1787
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1683
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2700
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4541
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3183

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

266

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1003

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1405

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1291
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1666
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1467
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1186
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

551
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

627
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1826
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1963 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20322
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

302
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

653 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

694
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1037