Екстраліга. Франківський "Ураган" переграв кременчуцький "Лукас" (фото)

 

/data/blog/69706/b22ffc6e14fd4e4caec888d188910e7a.jpg

 

Матч в Івано-Франківську мав соціальну складову: під час перерви збиралися кошти на допомогу екс-воротарю "Урагану" Олегу Іжаковському. А сам поєдинок для обох команд мав важливе значення.

 

Мабуть, це було у підсвідомості "Лукаса" і "Урагану", оскільки вони почали очне протистояння з розвідки боєм. Втім, тривала вона недовго - поки Зварич не "оголосив" наміри івано-франківського клубу диктувати умови гри. Правда, відзначитися в цьому епізоді Михайлу не вдалося, але це вже був натяк для "кондитерів". І гості до цього дзвіночка ніби прислухалися, але в той же час їм не завжди вдавалося створити щось по-справжньому небезпечне біля воріт Бірова. Правда, кілька разів голкіпер "Урагану" все-таки вступив у гру, але робив він це дуже холоднокровно.

 

А от партнери Бірова по команді продовжували тринькати моменти для взяття воріт Байдака. Так, могли відзначитися все той же Зварич і Корсун. Причому, останньому не щастило в декількох епізодах протягом однієї хвилини. Але щастя так і не посміхнулося Ігорю. Зате воно посміхнулося Миколюку, який на 14-й хвилині зміг відкрити рахунок тоді, коли Байдак цього, напевно, не очікував. Миколюк ризикнув пробити з дуже гострого кута, а воротар "Лукаса" не зміг належним чином прикрити ближній кут своїх воріт - 1:0.

 

Відкривши рахунок, підопічні Івана Скіцка стали грати з ще більшою енергією. І незабаром вона знайшла своє відображення в ще одному взятті воріт "Лукаса". На цей раз автором голу став невгамовний Зварич, який, таким чином, став одноосібним кращим бомбардиром "Урагану" у цьому сезоні. Відтак, "дракони" вже ближче до кінця першого тайму зробили непогану заявку на перемогу. Однак, матч "Енергія" - "Приват", що відбувся незадовго до поєдинку в Івано-Франківську, показав, що навіть такий рахунок, як 2:0, не гарантує трьох очок.

 

Початок другого тайму був за "Лукасом", гравці якого намагалися забити швидкий гол, аби потім мати більше часу для того, щоб відігратися. Особливо старався Тарасенко, який мав кілька моментів для того, щоб "розпечатати" ворота Бірова. Втім, ворота "Урагану", як і раніше залишалися на замку. Більше того - через п'ять хвилин після деякої активності з боку "кондитерів" івано-франківці почали поступово прибирати ініціативу до своїх рук. Відповідно, часто стали з'являтися моменти біля воріт Байдака. Особливо варто відзначити, що більшість проблем у "Лукаса" з'являлося після власних помилок і пресингу з боку господарів. Звісно, все це виливалося в проблеми біля кременчуцьких воріт. Але ні Сімці, ні Корсуну, ні Боргуну не вдавалося збільшити рахунок.

 

Однак, це рано чи пізно повинно було статися, оскільки "Ураган" виглядав більш цікаво і більш небезпечно. Так і трапилося. На 36-й хвилині "дракони" розіграли "стандарт", після якого Зварич оформив дубль. І тільки тоді наставник "кондитерів" Валентин Цвєлих зважився перейти на гру з п'ятим польовим. Але це нічого не принесло гостям. Правда, і "Урагану" не вдалось збільшити свою перевагу. Тим не менш, "дракони" змогли здобути "суху" домашню перемогу, яка дозволила їм як мінімум до наступної суботи повернутися на шосту позицію в турнірній таблиці.

 

Валентин ЦВЄЛИХ, головний тренер команди "Лукас":
- Насамперед хочу привітати команду "Ураган" з перемогою. Як на мене, вона видалась цілком заслуженою. Скажу, що здорово відстояв голкіпер івано-франківців, багато раз виручав їх, він відіграв важливу роль у сьогоднішній перемозі. Я за Біровим давно спостерігаю, дуже хороший воротар.

- Чого не вистачило Вашій команді для успіху?
У нас проблема з реалізацією…Створюємо колосальну кількість хороших моментів, але забити не можемо. Тому така ситуація призводить до таких підсумків і поразок. Досі не можу зрозуміти, чому ці моменти ми не можемо завершити голами…

- Окрім воротаря ще хтось сподобався з "Урагану"?
Безумовно, це Андрій Сімка, хороший "стовп", хороші прийоми робить, через нього проходить багато розіграшів. Також Андрій добре зачіпається за м'яч, тож теж створив нам проблеми, через нього і пропустили другий гол. А з молодого підкріплення "Урагану" мені сподобався хлопець, який забив нам перший гол - Миколюк, він прийняв правильне рішення і зробив непоганий удар. Та й загалом в команді багато молодих гравців, які прогресують з кожним днем.

- З яким настроєм їхали до Івано-Франківська?
В Івано-Франківськ завжди їду як до себе додому, тож емоції були тільки позитивні. Звісно, що хотілося перемогти, до того ж розчарований, що сам не вийшов на паркет, на жаль, не дозволила травма. Але я радий, що побачив вболівальників, хоча настрій був би кращим, якби ми здобули три очки.

Іван СКІЦКО, головний тренер "Урагану":
- Скажу, що матч був дуже важким. Незважаючи на те, що "Лукас" йде на восьмому місці, це - дуже сильний суперник, тому я радий, що ми його обіграли. За статистикою "Лукас" в Екстра-лізі наносить найбільшу кількість ударів, тож, дякувати Богу, ми зіграли "на нуль". Крім того, приємно, що ми зробили те, чого давно хотіли - подарували нашим вболівальникам свято і домашню перемогу.

Щодо самої гри, то хлопці на всі 100 % виконали установку та стратегію, за що їм велике спасибі. Також хочу відзначити команду "Лукас" за змістовну та коректну гру, на майданчику була справжня чоловіча боротьба. Нам, як молодій команді, однозначно потрібні такі поєдинки. Ми акцентували увагу своїх гравцям на тому, що головне не програти боротьбу, адже знаємо, що команда Валентина Цвєлих майже всі мікро-дуелі виграє, і контратаки у них хороші. Тому хочу привітати ще раз наших вболівальників і всю команду з якісною та змістовною грою. Ця перемога важлива для нас, як в плані турнірно боротьби, так і з точки зору психології.

 

 

Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК "Ураган", Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Фото Олекси БУТЧАКА


16.02.2015 834 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1056
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

867
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2000
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3367
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2610
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2608

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

347

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

789

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

749

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1706
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

437
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

792
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

670
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

420
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

451
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27106
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

896
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19740
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

501
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

456
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

785
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1501 5