Експерт про ремонт дороги у Більшівцях: Якщо спека не спаде, то через два місяці дорога може стати хвилеподібною (фото)

 

 

Сьогодні, на ділянці дороги Мукачеве-Львів у районі села Більшівці, де проводиться капітальний ремонт дороги, трапилась аварія.

 

Позашляховик в’їхав у вантажівку. Потерпілі з черепно-мозковими травмами та забоями грудних кліток доставлені до лікарні, повідомляє новинар Фіртки.

 

Оскільки величезний відрізок дороги вкритий щебенем, а інтенсивність руху є високою - на дорозі здіймається курява, від чого видимість дороги різко падає. Також відсутність попереджувальних знаків створює аварійну ситуацію на автомобільному шляху. Ремонтні роботи проводяться без належної організації щодо безпечності автомобільного руху на дорозі.

 

«На дорозі не можна так себе поводити при ремонтних роботах. Достатньої кількості попереджувальних знаків немає, все в порохах, що спричиняє високий відсоток аварійності», - зазначив експерт з ремонту автомобільних доріг Михайло Литвинюк.

 

Також експерт розлогіше прокоментував те, що відбувається на ремонтній ділянці дороги, яка є дорогою державного значення, і  на ремонт якої держава виділила великі кошти.

 

«Почну зі строго регламентованого набору машин і механізмів, які виконують ремонт дороги. Обов’язково має бути пневмоколісний каток, який робить фінішування а також катки, які закатують. Має бути задіяно як мінімум сім одиниць техніки від початку ресайклінгу і до кінця. А я бачу один ресайклер, один цементорозподілювач і один каток. Те що я бачу зараз - дорога взагалі не закатана. Швидкість роботи регламентується часом, тим більше в таку спекотну погоду йде схоплення в’яжучих матеріалів не більше чотирьох годин. За цей час все має бути вирівняно, фінішовано і закінчено. На даний момент, машина стоїть і нічого не фінішується. Я бачив, що місцями є волога, і кількість цієї вологи є нерівномірною, що також впливає на якість дороги», - повідомив Михайло Литвинюк.

 

За його словами, ремонтні роботи ведуться невірно і з видимими порушеннями.

 

«Я вже мовчу про фрезерування, яке є на асфальтобетоні. Це просто неподобство до учасників дорожнього руху, тому що на дорозі утворились колії глибиною 15-20 сантиметрів. Попереджувальних знаків немає, я сам тільки що влетів в колію, не помітивши її. І це все тягнеться приблизно на метрів чотириста. Міг принаймні пройти каток чи грейдер і порівняти колії, що утворились, щоб автомобілі могли безпечно проїжджати», - коментує «рівність» вистеленого відрізку дороги експерт.

 

Також Михайло Литвинюк висловив сумніви щодо якості та гарантії дороги.

 

«Як на мене дорога в принципі не може бути зроблена якісно. Навіть тому, що влітку не можна розтягувати роботи на якийсь невизначений термін. Після укатки не повинно бути ні сліда за ресайклером, має бути чиста рівна площина, плюс профілювання дороги, а від цього залежатиме скид води з дороги, а від скиду води залежить термін її експлуатації. Я абсолютно незгідний з кількістю в’яжучих матеріалів і з тією технологією, яка тут використовується. Тут є багато залишкового бітуму, а він дає пластику, і в результаті може дати колійність. Тобто на дорозі можуть утворитися прогини і ямковості. І якщо спека не спаде, то ці дефекти з’являться на дорозі вже на протязі двох місяців. Я не говорю про ями на дорозі, але прогини вже буде видно. Тому про гарантію дороги говорити дуже важко», - зазначив експерт.

 

Також Михайло Литвинюк наголошує, що компанія, яка проводить ремонт дороги, повинна гарантувати як мінімум міжремонтний термін її будівництва від восьми до дванадцяти років.

 

Наразі, основу дороги закладає ТзОВ «Балтом Україна» (Львів). Дорожні робітники повідомили, що асфальт буде укладати якась тернопільська фірма.

 

«Всі потроху…», - так висловився водій ресайклера про кількість компаній, які "щиро" вважають, що проводять якісний ремонт дороги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


14.08.2015 911 2
Коментарі (2)

Панас Мирний 2015.08.14, 20:42
Дороги нам можут побудувати німці, турки чи поляки з чехами за наші звичайно і чималі гроші- але то будуть дороги на роки, а тут не буде ні грошей ні через рік два самої дороги
Роман Брудр 2015.08.15, 17:30
все фігня, головне УРА звіти та вимахування прапором, так уже у нас повелось. а в разі чого до відповідальності то як завжди зроблять крайнім якогось Івана з грейдера.
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

835
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11407 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1986
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1874
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2869
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4777

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

518

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1160

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1673

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1418
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1813
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1639
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8875
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

714
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

793
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1978
15.05.2024

У селі Чортовець, що на Прикарпатті, чоловіки встановили рекорд України, виконуючи ритуально-обрядовий танець сербен.  

963
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

461
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

397 1
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

801 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

842