ДТЕК сприяє створенню індустріальних парків в Івано-Франківській, Львівській та Дніпропетровській областях

 

/data/blog/88900/96f456a14705d120baf527df3f021055.jpg

 

8-9 жовтня під час проведення міжнародної конференції «Індустріальні парки і розвиток промисловості: шанси і виклики сьогодення» в рамках ХV Міжнародного Економічного Форуму представники ДТЕК пояснили чому саме енергетична компанія підтримала проведення Форуму, а також поділились досвідом створення індустріальних парків на територіях, де працює бізнес компанії.

 

За словами керівника департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Вікторії Гриб, індустріальні парки є одним з інструментів регіонального розвитку, завдання яких – розвинути економічну спроможність території з метою поліпшення її економічних перспектив, створення нових робочих місць та підвищення якості життя населення, пише Фіртка з посиланням на прес-службу ДТЕК.

 

Це спеціальні виділені земельні ділянки на котрих розташовується необхідна для бізнесу інфраструктура – під’їзні шляхи, усі необхідні комунікації та інше.

 

«В 2015 році ДТЕК  продовжує роботу з підготовки до створення в Україні трьох індустріальних парків: в Івано-Франківській, Львівській, Дніпропетровській областях з метою залучення інвесторів у регіон, розвитку бізнес-середовища і, найголовніше, збільшення кількості робочих місць. В сучасних умовах Україні для розвитку економіки в цілому, та кожної окремої галузі, необхідні значні фінансові ресурси, яких в середині країни не вистачає. Тому актуальною залишається проблема створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні для активізації як іноземних інвесторів, так і внутрішніх інвесторів. Саме іноземні інвестиції є тим джерелом ресурсів, яке може стимулювати розвиток національної економіки. Індустріальні парки - один з важливих інструментів, який дозволить залучити інвесторів до країни. Реалізація проекту дозволить закласти надійний фундамент розвитку міст та забезпечити їх майбутній розвиток на десятки років», - вважає Вікторія Гриб.

 

Під час конференції були представлені інструменти економічного розвитку територій - індустріальні парки; виявленні очікування інвесторів від індустріальних парків та інвестиційного клімату в регіонах; пройшла презентація змін в регуляторних актах центрального і регіонального рівнів, які необхідні для створення та успішної діяльності індустріальних парків в Україні; обговорені умови, які необхідні для зміцнення співпраці між підприємствами, інвесторами, органами місцевого самоврядування, інституціями економічного розвитку та іншими заінтересованими сторонами.

 

«Проект Індустріального парку  у нашому місті знаходиться на завершальному етапі. Створення цього парку дасть нам можливість підняти економіку міста і створити нові робочі місця , а це одна із наших стратегій розвитку. Кам’янка-Бузька одне з перших міст в Україні, де почали впроваджуватись такого роду проекти. Спочатку було важко, але декілька років тому ми зустрілись на Економічному форумі з представниками компанії ДТЕК, і наші бажання співпали. Саме ДТЕК, Львівська торгово-промислова палата і Лейпцігська торгово-промислова палата є нашими основними партнерами у цьому проекті. Вони допомагають нам не тільки фінансово, а також і в розробці стратегії та документації для Кам’янко-Бузького індустріального парку. Сьогодні у нас є хороша перспектива, тому  що ми близько розташовані до Львова, у нас є люди, які хочуть працювати і ДТЕК, який зацікавлений у нашому проекті і готовий нам допомагати», – говорить міський голова Кам’янки-Бузької  (Львівська обл.) Олег Омелян.

 

«Компанія ДТЕК організувала і профінансувала поїздки в Польщу і Туреччину для ознайомлення з вже діючими індустріальними парками. Завдяки отриманій інформації ми знайшли для свого міста найоптимальнішу модель. На сьогоднішній день сесією Бурштинської міської ради виділено 32 га землі і вже сплачено 1 мільйон 900 тисяч гривень за втрати сільськогосподарського виробництва. Також вже є затверджена і підготовлена концепція індустріального парку і подані документи для реєстрації нашого парку. Створюючи індустріальний парку у місті Бурштин ми даємо можливість вибору працевлаштування  мешканцям нашого міста і навколишніх сіл», –   розповідає міський голова Бурштина (Івано-Франківська обл.) Петро Курляк.

 

У міжнародній конференції взяли участь власники та керівники українських та міжнародних промислових компаній, керівники органів державної влади та самоврядування з України та з-за кордону, агенції із залучення інвестицій, місцеві агенції розвитку,бізнес-асоціації та керуючі компанії промислових парків.

 

Фінансова та експертна допомога для міст де працюють підприємства ДТЕК надається у п’яти напрямках: охорона здоров’я, енергоефективність, покращення соціально-значущої інфраструктури, розвиток бізнес-середовища та підвищення активності громади.


11.10.2015 450 0
Коментарі (0)

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10702 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1781
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1674
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2693
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4526
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3177

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

257

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

991

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1398

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1286
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1659
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1453
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1179
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

544
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

619
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1821
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1945 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20314
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

295
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

647 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

687
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1028