Дмитро Шлемко: Починається розгул нової прокурорської команди О. Каліфіцького

 

 

До Агенції Новин «Фіртка» звернувся народний депутат України Дмитро Шлемко. Його лист є реакцією на опублікований раніше «Фірткою» лист Комітету по боротьбі з корупцією в підтримку прокурора Івано-Франківщини Олександра Каліфіцького.  

 

Отже, подаємо текст листа Дмитра Шлемка:

 

«Якби не агенція новин «Фіртка» та О. Каліфіцький, й досі не знав би, що в Україні є така Всеукраїнська громадська організація «Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах». Є так є. Про його боротьбу з корупцією нічого не чув, але достатньо обширна ода на захист новопризначеного прокурора Івано-Франківської області О. Каліфіцького довела, що на замовлення працює. Правда, дуже грубо, непрофесійно. А може аргументів на захист прокурора не вистачає? Напевно так. Бо чи може нормально мисляча людина сьогодні писати такі похвальби на адресу людини, яка служила інструментом в руках замовників по справах опозиційних лідерів України, коли всім зрозуміло, що кримінальні справи проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка «шиті білими нитками», що за спиною «чесних» прокуратури та суддів стоїть Президент Янукович, який за посадою повинен відстоювати Конституційні права українців, а не запроторювати політичних опонентів за грати.

 

Складно піддавати аналізу та опонувати людині, яка відомо на чиє прохання пише абсурдні по своїй суті речі. Автор-захисник стверджує, що європейці тому захищають Юлію Тимошенко, так як  вона підписанням газового контракту з Росією «наче б то врятувала Європу від замерзання». По-перше, не «наче б то», а реально, бо кістлява рука морозу дійсно давила за горло окремі країни. По-друге, врятувала не лише Європу, але й Україну. Сьогодні хіба дитина не знає, що в січні 2009 року, коли Росія закрила газову трубу, газотранспортна система України вперше за всю свою історію функціонування працювала в реверсному, тобто зворотньому порядку. З трьох газосховищ, в тому числі й одного з Прикарпаття, забезпечувалися газом індустріальний Донбас, вся Україна.                    

 

Як твердив тодішній керівник «Укртрансгазу» п. Я. Марчук, в зв’язку із щоденним зменшенням об’ємів газу в підземках більше ніж на 300 млн. кубічних метрів, постійно падав у системі тиск і загроза припинення роботи ГТС ставала справою найближчих днів. Тому Юлія Тимошенко, підписавши газовий контракт, врятувала в першу чергу від замерзання країну, український народ. Бо пережити трагедію Алчевська ще можна, а всієї України в 20-ти градусні морози – це надто складно. Тому угода про ціну на газ для України за 232 дол. США на три роки, без здачі національних інтересів та території держави, як це пізніше зробив Янукович, була найкращим виходом з ситуації, що тоді склалася. Європейська формула розрахунків за газ ставить Україну в одну площину з іншими країнами щодо незалежності держави Україна від Росії. Для обслуговування українців є достатньо дешевого свого газу, а олігархи зі своїми мільярдними статками нехай домовляються. Тому, шановний громадський діяч, не лише Європа, але й Україна має дякувати Ю. Тимошенко за те, що врятувала від замерзання всіх.

 

«Щодо діючої влади, то таких тісних контактів із заходом вона не мала і не має» - пише в своєму листі захисник Каліфіцького. Що так, то так. Це одна-єдина правда в цьому пасквілі. Продовжую його думку й спробую трохи передбачити. Незабаром, як це оприлюднено в резолюції ПАРЄ, вся ця антиукраїнська влада буде не тільки для Європи, але й світу, персоною «нон-грата», проти них, як до Білорусі, будуть вжиті заходи не лише заборони виїзду за межі України, але й конфіскації всіх її активів, власності. В цьому переліку буде й О. Каліфіцький, його колишні поплічники та ті, кого він привів на Івано-Франківщину. Думаю, що обласна організація партії «ВО «Батьківщина» зробить це значно швидше, адже прокурор області, прислана йому на допомогу команда розпочали тиск на партійну організацію, переслідування її активістів. Так, в Коломийському районі, незважаючи на те, що до п. Каліфіцького звертався з заявою голова районної парторганізації «Батьківщина», депутат обласної ради, заслужений працівник сільського господарства України, знаний в області фермер –  П. Книшук, районна прокуратура, податкова за вказівками голови Коломийської РДА М. Негрича пресують його, активістів, членів партії.

 

По команді Каліфіцького обласна прокуратура втрутилася в судовий процес між обласною партійною організацією «ВО «Батьківщина» та Івано-Франківським міським головою п. Анушкевичусом. Незважаючи на те, що «Батьківщина» виграла справу в Івано-Франківському господарському та Львівському апеляційному господарському судах про аферу міськвиконкому, який віддав в оренду приміщення, що ще в 1998 році визнане аварійним і підлягає зносу, обласна прокуратура цинічно, нагло «нагинає» Івано-Франківський господарський суд для прийняття все таки негативного для партії рішення. Податкова міліція розпочала пошук компромату проти голови фракції «Батьківщина» в обласній раді Юрія Романюка. Починається розгул нової прокурорської команди О. Каліфіцького і в інших напрямках, але про це поговоримо дещо пізніше, в т. ч. й під час його звіту на сесії обласної ради. За позитивним прикладом однопартійців з Тернопілля незабаром звернемося до Ради Європи, щоб О. Каліфіцького, окремих членів його команди за політичні переслідування опозиційних сил області включили в список душителів демократії.

 

Не можу обминути ще один вислів з цього листа: «не будемо принижувати свою державу й не принижуймося самі». Цікаво, кому адресоване це правильне послання. Зрозуміло, що не опозиції, а нинішній владі, яка грубо порушує всі основи демократії, безбожно краде в народу, держави стратегічну власність, доводить людей до зубожіння, переслідує опозицію та запроторює за грати її лідерів, запхала в кишеню суд, прокуратуру, міліцію, податкову, фарисейськи обманює Європу та світ, встановлює в Україні диктатуру, клановий, сімейний режим правління. Погоджуюся з автором, що пора з цим приниженням закінчувати.

 

Не маю наміру дискутувати щодо оцінки персональних якостей прокурора області. Дана автором листа характеристика аж ніяк не відповідає його діям в головному слідчому управлінні з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури по справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, початку бурхливої непублічної діяльності на теренах Івано-Франківщини, в т. ч. й проти опозиційних сил області.

 

Війна, як відомо, має як переможця, так і переможеного.

 

Д. Шлемко – народний депутат України,

Голова Івано-Франківської обласної організації

 партії «ВО «Батьківщина».

 

 


21.03.2012 2116 12
Коментарі (12)

читач 2012.03.21, 16:17
смішно читати,злодій кричить лови злодія.Пане шлемко Ви уже були при владі і Ваші "подвиги", щоб перерахувати, не стане жодного чату.НА СМІТНИКУ ІСТОРІЇ МІСЦЕ ТАКИМ ПСЕВДОПАТРІОТАМ,ЯК ШЛЕМКО(ПЕРЕФАРБОВАНИХ КОМУНЯК).
hip 2012.03.21, 16:28
а чого не написав про "підступні злочинні дії" проти бізнесмена Б-ка? Чи він тільки Юрі заплатив, а вам зажлобив? ;)
OP 2012.03.21, 17:16
У Романюка на дачі в Шешорах маски-шоу. "Каток" Януковича в дії?.. Одна радість - янучари не знають, що ще на початку 20 ст. німаки тут полишали купу техніки, бо не "пробили" горян. Так і "каток" Янучари Каліфіцький тут заглохне не пізніше жовтня 2012 року. "Батьківщина" вперед! Патріоти вперед! Янучару на нари!!!
Лікар 2012.03.21, 17:51
Читачу - пора лягати лікуватися на Кульпарківську, у Львові. Написано все правильно, по суті. Раніше всюди присилали донецьких, а на Галичину і Прикарпаття зокрема- одеських. Для каліфіцького Прикарпаття стане тим самим ариком і каналізаційною трубою, аналогічного Каддафі у Лівії. Кого він збирається ткт залякати? Це ж йому не Одеса!
Симпатик 2012.03.21, 17:54
Абсолютна більшість громади правильно вважає нинішню владу окупаційною. Але у неї є свої шестірки (посіпаки).На жаль, Галичина завжди цим "славилась".Поклони били то цісарю,то Йосипу Вісаріновичу...Як правило, такі завжди виживають."Батьківщина" бореться за Україну,що викликає ненависть ворогів."Перефарбовані комуняки"ті, що миряться з нинішнім злиденним становищем.
читач 2012.03.21, 18:46
а чому п.Шлемко не напише,що корупція в оболасній прокуратурі процвітала не менше,коли Він і його так зване БЮТ було при владі.Чому тепер волають про бандитську владу,а не кажуть,що Вони такі самі бандити,а може і більші.Зараз при владі в обласній раді - псевдопатріотичні партійки,але щось не видно їхньої реакції на захист громади,тільки виключно захищають грошових мішків.Шлемко їдь під колонії і збирай симпатиків БЮТ,щоб визволити лідера,що СЛАБО!!!ГРОМАДІ НЕ МАЄ РІЗНИЦІ ЧИ В ПРОКУРАТУРІ ПРИ ВЛАДІ СВОЇ ХАБАРНИКИ,ЧИ ЧУЖІ,ТАК ЩО МОЖЕТЕ НЕ ВОЛАТИ,ВИ СВОЄ ВЖЕ ВІДКУКАРІКАЛИ.
Де-ць 2012.03.21, 20:21
Один допис вартує уваги ,що нема чого репетувати і нема кого захищати.Характерно що в нас бють поклони при кожній новій владі.Памятаю,як йшла колона попри білий дім і тодішній великий начальник одягнув помаранчеву кофту.так скоро біг,щоб йти в першій колоні і щоб всі бачили,тепер мовчить бо знає,що накрав і треба пересидіти,а таких в нас море героїв-тимчасових,думаю що всі хто прочитає цей допис здогадається хто то такий високий патрійот...Так що на Каліфіцького не пріть,бо всі ви одинакові,боретеся за своє забрало і рятуєте Юльку,що вкрала 10 бюджетів України,за кожен бюджет по року і ось вам кількість років відсидки і не скигліти бо ніяка Шмулька-юлька не є патріотом нашої держави......
фараон 2012.03.21, 21:26
та так як крали при помаранчевих так не крали нi при однiй владi на них треба на мiсяць або гiтлера або радянську владу щоб iх всiх посадили
Симпатик 2012.03.21, 22:03
Регіональні вилупки! Підете на лівий берег разом з Януковичем та компанією!
Цвяк 2012.03.21, 22:54
Цікаво, а за кілко бабла Каліфіцький купив останній білет на Прикарпатський "Титанік"? Крісло, вартує рівно три посадки : Юлі, Юри і в.о. Міністра оборони. Коли посадять прокурора і його свору???
симпатику!!! 2012.03.21, 23:00
Чоловіче добрий!Якби не твоя просрана батьківщина з твоєю юлькою-злодійкою,то давно Україна пішла б в перед.А так топчемося на місці і ви лизаки долизуєте залишки,щей Жужучку сюди впарили.Назвав себе таким гарним словом симпатик,а взагалі ти лизун за бабло.Чому ти не біля качанівки?Там юлька чекає на чергову дозу,може хапнеш два рублі,як файно лизнеш.А лівий берег,це теж Україна,теж з мудрим народом,тільки не так часто згинаються перед кожною новою владою як на Прикарпатті.Ти чому лідера не шукаєш в себе на заході ,а заліз в .......... до юльки і дихаєш на повні груди..патріот ти ..........!!!
до Шлемка 2012.03.21, 23:29
може Каліфіцький і ВІТЮКА привіз з собою з ОДЕСИ,може ВІТЮК не наш вуйко з Галицького району,може не ВІТЮК 12 років заступник прокурора області.Чому не волоєш про ВІТЮКА,більшого хабарника в прокурратурі не знайдеш,чи може разом ділили награбоване.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1057
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2442
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2068
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2108
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6411 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2404 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

271

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1091

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1131

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1336
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

215
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

550
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2009
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26451
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

510
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10413 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7951
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

494
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

354
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

509
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

581
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1526