Дайте мені мою частку політкоректності!

 

Тут широкі віртуальні маси оголосили могендевід-похід проти нашого брата Мірошниченка за те, що він євреїв називає жидами.

 

Я теж глибоко обурений, адже і для мене знаменитий журналіст Лєщенко є значно більшим лінгвістичним авторитетом, аніж (до речі, судимий) віршомаз Шевченко.

 

Проте, мені ніколи навіть не спадало на думку захищати наших друзів juden (щоб ні тим, ні тим) від українських націоналістів, бо juden самі кого хочеш захистять, а потім доженуть і ще раз захистять. Це вони, а не ми мають ізраїльські ядерні ракети, українські телеканали, металургійні і хімічні заводи, банки, безліч чиновників, пригодованих журналістів, беззаперечну підтримку з боку США та Євросоюзу.

 

Я в захваті від них! І дуже соромлюся українських націоналістів, які окрім Мірошниченка та Фаріон нічого не мають.

 

Тому, мої віртуальні браття й сестри, захищати сильних від слабких – є жалюгідним лакейством і може бути виправдане лише бажанням урвати невеличкий ґрантик.

 

Перетворення юдейських громад на політичну націю відбувалося наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. переважно на теренах України. Таке перетворення для всіх націй супроводжується відштовхуванням сусідів й протиставленням себе тим, хто поруч. Поруч були українці, саме тому українці в єврейській національній свідомості досі мають репутацію найбільших антисемітів, а зовсім не німці, не іспанці, не араби.

 

Попри те єврей, який актуально усвідомлює приналежність до свого народу, не становить загрози українцям. Загрожує той єврей, який ідентифікує себе як радянську людину, той, який замість синагоги ходить на зібрання русского блока, замість Песаха святкує 9 травня.

 

Занадто багатьох євреїв не хвилює катастрофічне зникнення культури ідиш в Україні, вони переймаються захистом російської мови. Мер Харкова не носить пейси, він чіпляє на себе «георгіївську стрічку». Може, йому плювати на Єрусалим, і треба демонструвати лояльність Москві?

 

Найбільший єврейський культурний центр збудовано у Дніпропетровську. Ця споруда прикрасила місто, на яке місцева єврейська громада має такий значний вплив. Проте, чому в цьому місті настільки потворна топоніміка? Досі всі ці вулиці, майдани й проспекти Маркса, Леніна, Дзержинського, Урицького тощо!

 

Ви не хочете перейменувати вулицю Леніна на проспект Бандери? Назвіть її хоча б ім’ям праотця Авраама та праматері Рахілі! Гидко ходити вулицею Косіора, перейменуйте її на Ісуса Навина! Скільки можна терпіти! Перейменуйте нарешті Дніпропетровськ на Дніпройорданськ.

 

Поряд з єврейським культурним центром «Менора» не збудовано український культурний центр «Тризуб», бо на відміну від євреїв, українці ні на що не здатні в Україні. Прикро, що євреї не цінують цього.

 

Українці – толерантний, спокійний, незлостивий, делікатний народ. Народ без претензій. Ось три тисячі футбольних фанатів виходять у Києві на акцію протесту. Така кількість протестуючих фанів у будь-якій європейській столиці означала б багато годин безладів і вуличних боїв із поліцією.

 

Приємно зазначити, що в Києві ці фанати не наступили на жоден газон. Такі, як я, обивателі і служителі правопорядку можуть їх не боятися і не зважати на їхні протести.

 

Хто такі професійні боксери? Тайсон сидів у тюрмі, Чісора – хуліган, Сандерс загинув у перестрілці в якомусь кабаку.

 

Чемпіон-українець – є кандидатом наук, творцем поміркованої політичної партії й ніколи не наважиться підняти руку на політичного опонента, навіть коли його виборці вимагають цього.

 

Українців уже не треба сікти на стайні. Вони мають свою державу й тепер самі себе шмагають.

 

Скажіть Мосаду, щоб не полював на Мірошниченка. Українці з патріотичного середовища самі його затопчуть.

 

Я за те, щоб усі народи називали один одного не так як звикли, а так, як від них вимагають. Жидів давайте називати євреями, москалів – росіянами, циганів – ромами. Якщо це загальне правило, то ми можемо нарешті вибрати класну самоназву й вимагати політкоректності від усіх інших.

 

Наприклад, хай вони нас називають володарями гір і степів.

 

Саме так: я – «великий володар гір і степів», мене ображає, коли мене називають українцем.

 

Дмитро Корчинський,

Cпеціально для ТСН


Коментарі (9)

Щукар 2012.12.01, 16:03
Супер! )))
Михайло 2012.12.03, 14:28
Думки Дмитра Корчинського - це завжди мудро, влучно, дотепно. А головне - в саму точку.
майя... 2012.12.03, 19:42
сміхота,що жиди так ображаються,бо називають їх ЖИДАМИ,а як перепрошую, називають в інших країнах ЖИДІВ????????????????
Євген 2012.12.04, 14:51
В Польщі так називають і ніхто не ображається. "Я за те, щоб усі народи називали один одного не так як звикли, а так, як від них вимагають" - справді має бути повага між народами. Для того Ізраїль зобов'язаний признати Голодомор. Не можна топтатись по чужих болях і вимагати до себе поваги. А за "віршомаз Шевченко" треба без ніяких дискусій просто бити в морду.
ff 2012.12.04, 16:00
Корчинський дуже спритно з"їжджає з однієї теми на іншу - "дивіться, їх обізвали жидами, але ж вони насправді мають заводи, канали тощо". А яке це має відношення до теми обговорення, друзі? Мова про те, що слово "жид", хоча і широко використовувалось до війни, зараз набуло едакого зневажливого контексту, тому і не використовуєтьчся в цивілізованому суспільстві. А тут - всі в захваті. Фантастика просто.
не еврей 2012.12.06, 10:12
на Україні ніхто і ніколи не називав жидів євреями.Всі знають,це від малого,а ось маскалі так називають,то чому ми маємо кликати і називати жидів,євреями?,бо вони так захотіли,не буде так,бо у свідомості укрїнців,жид є жид і крапка.І не треба придумувати ровер пани-жиди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
До Євгена 2012.12.06, 11:01
"А за "віршомаз Шевченко" треба без ніяких дискусій просто бити в морду." - правильно, бо ТГШ був МАЛЯРОМ і не треба приписувати йому іншої слави. Чесно кажучи, ви, Євгене, є яскравою ілюстрацією іншої цитати: "Українців уже не треба сікти на стайні. Вони мають свою державу й тепер самі себе шмагають." Думаю, варто повторити: "Наприклад, хай вони нас називають володарями гір і степів." або більш толерно "Німець скаже: «Ви моголи». «Моголи! моголи!»"
всім!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2012.12.06, 18:58
дійсно!!!!!!!!!!!!!!!МОГОЛИ,МОГОЛИ,МОГОЛИ-вже давним,давно з 1991року.А щоб цікавіше звучало-то ХРУНІ,РАГУЛІ,ХРУНІ,РАГУЛІ і т.д.,бо ні один народ не сидить в гавні вже 20 років,окрім нас!!!!!!!!!!!ХРУНІВ,РАГУЛІВ,МОГОЛІВ...........,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
славав 2012.12.09, 23:33
а хто за національність Корчинський ?
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

654
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1898 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1125 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

548
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6899 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11384 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

330

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1067

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1109

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1103
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

272
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1074
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

844
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

741
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2945
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4433
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18436
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

309
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

347
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

659
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

765