Черговий популізм: Депутати Івано-Франківської міськради виступили проти олігархів

Триває сесія Івано-Франківської міської ради. Депутати вкотре не обійшлися без звернення.

Так, перед тим, як перейти до розгляду порядку денного обранці підтримали звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

"Вже понад тридцять різних рад прийняли такого роду рішення. В тому числі й облрада", - додав Марцінків.

У свою чергу перед голосуванням міський голова не надав слово депутатам для обговорення проекту рішення. Через це депутати підняли галас у сесійній залі.

Секретар міської ради Оксана Савчук назвала депутатів, які підняли гас клоунами.

Текст звернення:

Верховній Раді України

ЗВЕРНЕННЯ

Івано-Франківської міської ради щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень

Найбільші виклики, які сьогодні постали перед українцями, це ‒ війна, корупція і тотальне зубожіння нації. Але найстрашніше ‒ непевність у завтрашньому дні, тривога кожного українця за майбутнє дітей. У всіх бід в Україні є одна-єдина причина ‒ це олігархія. Олігархія ‒ основа системної корупції. Попри те, що нині хіба лінивий не «бореться» з корупцією, і навіть створено нові антикорупційні органи, проте вона чомусь тільки розпухає.

Чому? Бо ту «боротьбу» розвели тільки з окремими її проявами. Але системно це проблему ніяк не розв'язує. Бо з наслідками можна воювати вічно. А треба раз і назавжди знищити причину. Не вершки корупції стригти, а викорчувати її корінь. А корінь корупції ‒ це і є олігархія. Тобто зрощення великого кримінального капіталу з державною владою. Саме олігархи залишаються головними акціонерами влади в Україні впродовж чверті століття. Це вони корумпують увесь державний апарат, зверху й донизу, що дозволяє купці олігархів жирувати: пхати лапи в державний бюджет через різноманітні тендери та дотації, за безцінь приватизувати підприємства та творити приватні монополії, не платити податків і вивозити награбоване в офшори, обкладати українців непомірними тарифами й дерти три шкури за товари та послуги.

Олігархія ‒ причина зубожіння українців. Тільки сліпий не бачить, як низько впав рівень життя тотальної більшості українців. І це зовсім не «дешевий популізм», а доконаний математичний факт. 190 євро на місяць. Найнижча середня зарплатня в Європі. За таку суму ‒ майже задурно ‒ мусять працювати люди у визискуваній олігархами Україні. Коли в Польщі, яка починала з нижчих стартових позицій на початку 90-х рр. ця сума ‒ 748 євро, майже в чотири рази більше. Коли у крихітній непромисловій Естонії, яка одночасно з нами позбулася колгоспного совєцького ярма, середня зарплатня ‒ 993 євро, у понад п'ять разів більше. Та й навіть у сусідніх Білорусі та Молдові заробляють більше ‒ 320 та 216 євро на місяць відповідно.

Олігархи ‒ лютий ворог середнього класу. Вони панічно бояться конкуренції. Їхня мета ‒ монополія як найшвидший спосіб отримання надприбутків. Їхня мрія ‒ закріпачити українців, змусити націю працювати на себе запівдурно, але купувати ‒ втридорога. Тому олігархія ніколи не дасть підняти голову середньому класу. Саме тому серед працьовитих українців є лише 3-5% реального середнього класу, а в розвинутих країнах ‒ від 40 до 70%.

Олігархія ‒ то війна без кінця. Це олігархи чверть століття грабують і таким чином знесилюють Україну. Це вони розколюють державу на Схід і на Захід, ділять українців на «сорти» та шантажують країну сепаратизмом своїх удільних князівств. І поки Нація воює, олігархи мародерствують. Вони далі гендлюють із країною- агресором та ведуть торгівлю на крові з окупованими територіями. Поки цивілізований світ впроваджує санкції, влада України нарощує на 28% товарообіг із країною-агресором. А громадяни Московії, які включені до санкційних списків Європи та США, досі володіють третиною українських обленерго. Бо війна для них ‒ це гендель, і вони хочуть, щоби вона тривала безконечно.

Саме тому проведення реальної деолігархізації було однією з головних вимог Революції Гідності. Сьогодні це найперше завдання від вашого працедавця ‒ українського народу. Єдиний шлях подолати олігархію ‒ це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Майже всі необхідні законопроекти вже навіть є ‒ давно написані й зареєстровані у Верховній Раді:

1. Повернення капіталів з офшорів i ліквідація схем виведення грошей з України: - проект Закону № 0001-1 від 02.12.2014 «Про денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї»; - проект Закону № 1112 від 28.11.2014 «Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування».

2. Демонополізація та ліквідація олігархічної моделі економіки: - проект Закону № 1109 від 28.11.2014 «Про ліквідацію приватних монополій».

3. Заборона приватизації стратегічних підприємств: - проект Закону № 2424а від 21.07.2015 «Про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного майна» (щодо мораторію на приватизацію державного майна до стабілізації ситуації у державі)».

4. Деолігархізація енергетики та справедливі тарифи: - проект Закону № 6341 від 11.04.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення енергетичної безпеки України)» (націоналізація електрогенерації); - проект Закону № 6583 від 12.06.2017 «Про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу» (щодо особливостей функціонування газорозподільної системи)» (націоналізація енергогенерації); - проект Закону № 2408а від 17.07.2015 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України».

5. Земля ‒ власність нації: - проект Закону № 2906 від 19.05.2015 «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення». Ці починання підривають самі основи олігархічного ладу в Україні. Це ‒ системний план ліквідації олігархії як явища. І нагальне завдання ‒ якнайшвидше запустити цей процес. Часу на бутафорні реформи вже немає. Вікно можливостей для докорінних перетворень в Україні закривається. Кожен українець повинен усвідомлювати: залишити при владі олігархів ‒ це не тільки позбавити майбутнього власних дітей, це ‒ втратити Державу. Враховуючи вищевикладене, ми ‒ депутати Івано-Франківської міської ради ‒ вимагаємо від Верховної Ради України негайно внести на розгляд та ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Тільки таким шляхом ми витягнемо Україну з ями корупції, зубожіння та війни.


02.05.2018 781
Коментарі ()

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

689
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11208 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1897
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1796
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2795
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4650

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

419

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1092

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1500

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1365
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1745
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1564
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1273
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

647
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

725
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1915
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2248 11
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20411
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

393
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

737 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

779
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1124