Чергове шахрайство від франківської "Свободи"?

Поліцаї нарешті почали щось шукати… Гадаєте: знайдуть?


Хто заніс наші приватні дані в чиюсь базу - і користає з того? Хто влаштовує той "секс по телефону" (вам теж перепало, вірно)? Якого сенсу нам з вами «втюхують» чиїсь партійні «кошики»?

Тож поки хлопці ділом зайняті - оповім про виявлене.

Матеріял - з двох частин: авторитетно-пізнавальна {1} (зібрав для вас добірну компанію визнаних фахівців) та іронічно-розважальна {2} (рівень ІФ МВК: документ з відоголоском легендарного персонажа). Порядковість оберіть самі.

1.  Почнемо з авторитетів. Що це було?

NLP? Гіпноз, внушення!

Психолог, Міжнародний Тренер НЛП Оксана Болотова доступно пояснює:

- Перше питання може бути віднесено до прямого навіювання/внушення неминучої поведінки та обмеження сфери уваги. Це здійснюється тим, що дієслово стоїть у теперішньому часі, наказовому способі.

Приклад зі звичайного життя: «Любий ти хочеш купити мені шубу?»

Друге  питання - класичні "подвійні завязки". Зав'язка пропонує вибір з кількох альтернатив, проте - який би вибір не був зроблений - це направить поведінку суб'єкта - в потрібне русло.

«Ти будеш їсти кашку чи яєчню?» - пресуппозується, що їсти все одно треба :)

Звісно, те ж ми робимо в звичайному житті, навіть не знаючи :).

Однак, це все ж - спеціальні конструкти, застосовані дуже прямо.

Це не зовсім НЛП, радше - лінгвістична модель еріксоніанського гіпнозу, - підсумовує фахівець.

Соціологія? Агітація!

За кодексами Соціологічної асоціації України та ESOMAR, соціологічне дослідження не_може бути поєднане з агітацією, рекламою чи прямим маркетингом. По-друге, запитання мають бути повністю нейтральними.

Питання: "що, на вашу думку, найважливіше" - некоректне, бо містить як доконаний факт твердження, що наведений перелік є виконаними обіцянками.

- зазначає Володимир Паніотто, професор Національного університету "Києво-Могилянська Академія", Генеральний директор KIIS.

Коротко й конкретно

- До соціології це не має ніякого відношення, -

рецензує авторитетна Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

- З таким типом недобросовісної агітації ми стикались щонайменше у кількох містах, зокрема у Сумах та Херсоні. Очевидно, такі речі не мають нічого спільного з соціологічним опитуванням,

- конкретизує на моє прохання Андрій Сухарина, політичний аналітик Фонду.

Завідувач відділу взаємодії із ЗМІ ЦВК Костянтин Хівренко додає, що коментар по цій ситуації радше мають дати правоохоронні органи.

Його думку підтвердили у місцевій та обласній Прокуратурі. Керівники відомств вказали цілу низку статей (правопорушення, зокрема - щодо впливу на виборчий процес, відмову в наданні інформації). Але з сумом констатували: зняли з них функції контролю.

Ехххх... потужна установа - і без повноважень! :( Шкода...

Тож якби не Національна Рада та ряд відповідальних держ.службовців - нам "їздили б по мізках" ще довгі часи. Але процес - таки зрушився. Про нові авторитетні документи - згодом. А зараз підходимо до другої частини.

#чиновникивідпис'ки - тег, під яким - розбір так званих "відповідей" чинOFFників. Для чого це? Щоб виявити й врешті - розірвати "сім кіл пекла", які проходить людина, звертаючись у держ.установи. Змусити посадовців до відповідальної праці. Ми найняли їх на роботу, МИ платимо їм гроші. Саме тому ми й маємо право вимагати. Все. Годі серйозного на сьогодні! Далі - веселіше ;)

До бардака ІФ МВК

(поняття - як бачимо з документів - не лише співзвучні).

Питаю еМ-Ве-Ка (маю таку погану звичку): що відбувається і хто це наробив? (Адже кому це вигідно – питань не виникає). Як думаєте: щось виконали?.. :)

Відповідь - не здивувала :( . З цілої сторінки тексту - єдине, що повідомили по суті - згаданої "соціологічної служби" - юридично не існує (що логічно).

Далі - традиційні для чинOFFників "сім мішків гречаної вовни". Моя нова епістолярна подруга (п.Сусаніна) - з майстерністю легендарного Івана - провела мене манівцями власних фантазій довкола її траКтування терміну "публічна... інформація" (їм би в письМенники! Таки таланти гинуть!).

Наприкінці - наче хотіла щось сказати, але...

- Аьо, ета прачєчьная? - Х...чечная! Ета - МіністєрстВО КУЛЬТУРИ!

Та наче не в зоопарк звертався... Там - згода: не володіють і не зобов'язані.

Але ж виконавчий комітет Івано-Франківська - певно мав би знати (і відповідати за) те, що діється в місті, еге ж? Особливо - коли йдеться про діяльність #панамера та піареної ним партії...

(Може через таке от - називають в народі ІФ МВК - #міськовкомі. "Чого справи не йдуть - бо Місько - в комі... У міськвиконкомі".

ПрикрИли ГОЛОВУ - начфіном

Та повернімось до листа. Дивно, що відповідає - начфін. Та коли вже її зробили відповідачем - могла б сказати: Офіційно ми за це не платили. Спитаю мера: може він приватно то замовив. (Ви ж про його існування - знаєте, пані В.?) І додаєте послання:

"Руслане Романовичу, мешканців міста

тикають носом

у Ваші "здобутки",

загорнувши це в "соціологію" (п.3 запиту).

Ви то замовляли?"

Невже це - заскладно для за©тупника?

Відповідь, певно, була б - як із колядниками, що "самі вирішили" роздавати агітацію. (Друкувили, мабуть, теж власноруч: даних про замовника й тираж на роздатках - не знайдено.)

"Маленький Марцюсик не спить, не дрімає,
своїми руками Фарнківськ обіймає"

- тішились мешканці в мережі.

Та це була б відповідь ГОЛОВИ. А ви, пані Сусаніна, спокійно водили б своє фінансове військо подалі від моїх розписів. Але як вже відписали...

А що вона могла зробити?

Питання: чий телефон, з якого робиться обдзвін (п.2 запиту) - ну геть складне! Так, я й сам не знаю, що то за оператор (094), щоб до нього звернутись. Скерували б запити - всім (їх не багато). І правоохоронцям. Ооо! Вони - ну точно можуть знати!

Хоча... може у начФіна з ними - погані асоціації? Ну, тоді питання: хто і як створив базу приватних даних (п.4) - лишиться відкритим ("пахне" прямим правопорушенням).

Але щодо п.5 - пані В., ну це ж - просто! Що згадує більшість українців у час виборів? Три букви - ЦВК. Послати туди питання щодо виборчого законодавства - логічно, як гадаєте? Хто краще знається в тій сфері?!

Ось бачите: все не так складно. Чи повинні Ви, пані В., це знати? Як посадовиці вищого рангу, вам достатньо знати людей, які знають. Щонайменше - ту частину МВК, яку постійно показують народу (ГОЛОВУ, звичайно). Ви ж - його заступаєте...

Не знаєте - питайте тих, хто знає (перенаправлення, ст.22 п.3). І повідомляйте! Ми ж вас найняли, аби ви щось ЧИНили, О, ВНИКали в те, що діється.

То не я, то всьо - "вони"!

Даруйте: може я марно так до Вас вчепився? Може (як завжди) в усьому винна якась секретарка, що не туди направила запит... Може і "кошологію" - теж таємний добродій замовив, потай від МВК, мер з Вами - "ні сном, ні духом" про це?

- Та ти шоо! :) Місто заповнили агітки з лого #панамера - а він не знав? Хто ж це так системно "користає" ГОЛОВУ? Улюблена "рука москви"?.. Якась свобота? ...Ой, а це, глянь, - в робочий час! - агітує в центрі міста

Упс! Виходить: моє звернення скероване - вірно? Що скажеш, читачу? Адже саме про діяльність міського голови, законність та причетність ІФ МВК йдеться у запиті.

Прагнула б чиновниця надати усю інформацію - перенаправлення з виконкому - швидко знайшло б відповіді. Не було б чергової нагоди "поспівчувати тяжкій праці посадовців". Але життя в місті - покращилося б (саме для цього я й пишу: запити, публікації).

Тож, коли наступного разу Вам, пані В., доручать відписувати - прошу, давайте максимально повну відповідь, користаючи з усіх можливих інстанцій (Вас до цього зобов'язує Закон). Вам буде спокійніше, містянам - краще.

А мені, повірте, тем - вистачить: теперішня к°манда - така "талановита"! ;)

=До слова: днями мені пригрозив розправою тип, що назвався керівником виборчого штабу... В часі, коли розглядається низка запитів щодо ознак корупції в ІФ МВК. СовПадєніє? :) Але про це (якщо доживу, звісно) - розповім іншим разом.

То що робити, як задзвонять?

Міркуймо разом: для чого "вони" вам телефонують? Вірно: щоб "мати" вашу свідомість. Гніватись - псувати настрій собі, й дівчинці на телефоні. (Думаєте: вона там - з глибоких переконань і за достойні гроші? Дзуськи! "Патріоти" та "віруючі" - здебільшого - "натягують" своїх виконавців на "національну ідею" та "служіння": економія грошей і засіб тиску.)

Тому замість агресії - прийміть це як гру. Намагається хтось "виносити" вам мозок - "любіть" оператора. Як? Можна, наче стара платівка, повторювати фрази з якогось жарту. Наприклад:

Ну ви жи кашолкі прадайотє?
Мнє нужна партія кашолак, плєтьонная трімя пальцамі.
А можетє іх даста…даставіть - па тіліфону?

І друзям розповідайте: з гумором, але інформативно. Глядиш - ЗУпинимо цей ярмарок (кошуля=сорочка).

Павло Теличко


Приходять агіт-СМС? Зіткнулись із свавіллям, бездіяльністю чиновників? Фіксуйте і максимально оприлюднюйте ці факти! Пишіть в коментарях до цієї публікації, на FB автора. Не оминайте форму офіційних запитів. Будемо покращувати наш спільний дім – разом.

А ви читали про "захват землі"? Знайдете тут.

Фотогалерея


08.04.2019 Теличко Павло 28151 5
Коментарі (5)

гончарук 2019.04.13, 18:07

підарасти СВОЛОТОБОДІВСЬКІ   брешуть  похлеще Порошенка. 

Саша 2020.02.02, 15:46

094 оператор Интертелеком (CDMA-оператор) InterTelecom у них прямые бумажные договора с конкретными фио и передоплатой.Так что телефон пробить два плевка для подиции

19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

140
19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

80
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6479 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10890 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12172 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5807

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

507

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

762

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

750

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1064
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

437
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

461
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

544
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4103
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11629
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6652
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1154
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18054
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

307
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

408
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

696
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

817