Біблійні пророцтва про Україну?

 

 

 

Друзі. Наша країна знову постала перед загрозою, і кожен, мабуть, питає сесбе - що буде далі...? 
Зараз я хочу згадати аналогічну ситуацію, яка не давала нам сну зовсім недавно. Тоді теж було відчуття тривоги і невизначеності, коли хлопці з дерев'яними щитами стояли проти озброєних і захищених до зубів космонавтів, і вся державна машина була готова нас проковтнути. 
Хто пам'ятає - тоді в мене була замітка з Біблійними рядками, від 13. 02.14. Тоді не вірилося - але сталося саме так. 

7. Швидкі до зла їхні ноги, вони летять пролити кров безвинну. Думки їхні - думки беззаконні, спустошення та погуба на їхніх дорогах. 8. Мирні путі їм невідомі, немає правосуддя на їхніх стежках...  14. І правосуддя назад відступилося, а справедливість здалека стоїть, бо на МАЙДАНІ спіткнулася істина, правда ж не може прийти. 15. Правда зникла; хто ж зла цурається, того обдирають. Господь це побачив і обурився, що суду немає. 16. Побачив, що нема нікого, і здивувався, що заступника немає. Тоді його рамено з'явилось йому на підмогу, і справедливість його підтримала. 17. Одягся у справедливість, мов у БРОНЮ; ШОЛОМ спасіння на голові в нього. Він надягнув відплату, як одежу; горливістю; немов плащем, покрився. 18. Він кожному відплатить по заслузі; противникам своїм - гнівом, і ворогам своїм - покаранням. 19. На заході побачать ім'я Господнє, і на сході його славу, бо він прийде, як бистрий потік, який жене подих Господній. 

Книга пророка Ісаї 59:7-19

Днями я знайшла ще дивніші рядки в Біблії. Слова про Майдан у Одкровенні Іоанна Богослова. Дивно це чути, так? Аж ось почитайте, як людина часів древньої Палестини могла описати озера криги від водометів і полум'я від шин. Зауважте, що той, хто це писав, ніколи в житті не бачив ані льоду, ані палаючих шин навколо - конструкції такої у тактиці ведення бою не існувало. А уявлення про кригу взагалі не було в тому жаркому краї. Тут і про людей - "переможців звіра", і про священників, які завжди були на Майдані. 
"15. 2. І бачив я ніби скляне море, змішане з вогнем; і переможці звіра та образу його, начертання його і числа імені його, стоять на цьому скляному морі, тримаючи гусла Божі, 3. і співають пісню Мойсея, раба Божого, і пісню Агнця, говорячи: великі й дивні діла Твої, Господи Боже Вседержителю! Праведні та істинні путі Твої, Царю святих! 4. Хто не убоїться Тебе, Господи, і не прославить імені Твого? Бо Ти єдиний святий. Усі народи прийдуть і поклоняться перед Тобою, бо відкрилися Суди Твої. 
Одкровення Іоанна Богослова, 15:2-4. 
 
 
 
Зверніть увагу на слова "Відкрилися Суди твої". З цього місця починається опис суду над гнобителями людства, їхнє покарання та відновлення нового справедливого світу. Це, власне, початок останньої частини Одкровення. Хтось скаже - та хіба буде в такій величній книзі хтось писати про нашу маленьку Україну? Та, погодьтеся, що ці події бачив увесь світ, і ми таки змінили щось у ментальності цього світу. І зараз стоїмо на порозі глобальних геополітичних змін. Я не релігійний фанатик, хоча Біблія є моєю настольною книгою. Але хіба не був Господь з Україною під час тих подій? Навіть вітер ніс дим завжди у потрібний бік, зима була на диво теплою, її наче хтось відводив від України до інших країн і континентів, а сніг випадав лише тоді, коли треба було будувати барикади. А згадайте голубів, випущенних під час молитви за Україну, на яких напали ворон і чайка. Хіба це не дивно? 
І перемога була - як у битві Давида з Голіафом. Чи не так?
 
 
 
А знаєте, що далі описане в Одкровенні Івана Богослова? Битва при Армагеддоні, падіння Вавилону і нова щаслива земля. 
21:4. І витре Бог усяку сльозу з очей їхніх, і смерти не буде вже, ні плачу, ні крику, ні недуги вже не буде, бо колишнє минуло.
Якщо Бог з нами, то ми маємо діяти й бути впевненими у перемозі і зараз. Все буде добре.
 


23.03.2014 30064 18
Коментарі (18)

Vikkers 2014.03.26, 01:19
Дуже дякую за такі добрі слова! Бог з нами! Ми переможемо!!!
Роксолана 2014.04.13, 15:48
Я дякую Богові за таких синів України.Ми обовязково переможемо.
Марія 2014.04.17, 23:12
Я знаю.що Україна є під Покровом Матінки Божої І Вона нам допоможе в перемозі над нечистю.яка заполонила нашу рідну землю.Перемога буде за правдою.перемога буде за нами!!!
Олег 2014.04.23, 22:55
Падіння Вавилону - це падіння Москви
Илона 2014.05.05, 09:29
Господь нам допоможе!!!
Марія 2014.05.05, 15:29
Бог сильний, він наша опора і наша сила. ГЕРОЯМ СЛАВА.
Магдалина! 2014.05.15, 17:51
М В :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( Мое горе неотступное зачем убиваешь народ? Сеешь сльозы лютые Проклинаешь священный род? Исус говорил: "Сначала - с Божьнго дома суд!" На Украину пророчество пало - разгулялася черная лють Брат на брата дышит гневом - судит за проданную душу ! Каждый увенчан верой - уверен - правда ЕГО превыше! Две стороны барикад - защищают разорванную честь что стала причиной преград и воскресила смерть! Мое горе неотступное, зачем убиваешь род? Сеешь время смутное - проклинаешь священный народ
Магдалина! 2014.05.15, 18:49
"Молися дочко! Молися сину! За долю! За Украiну святу! За шастя! За едину родину! За вiру едину та iстину просту! "Дай, Боже, миру й святостi! Благослови люд! Покрий нашу землю радiстью! Дай справедливий суд! Не допусти кровi й лютi! Порiдни дiтей! Заборони чорнiй смутi косити людей! Освяти, заступи i веди до справедливостi та добра! Героiв Украiни збережи - не дай розпняти як ХРИСТА!"
Марія 2014.05.15, 20:34
плачу и ГОРЖУСЬ своим народом! И дай Бог каждому человеку на этой планете испытать такое ОГРОМНОЕ чувство гордости за свою нацию и страну. Этого - не отнять. Героям слава!
Марія 2014.05.15, 20:35
плачу и ГОРЖУСЬ своим народом! И дай Бог каждому человеку на этой планете испытать такое ОГРОМНОЕ чувство гордости за свою нацию и страну. Этого - не отнять. Героям слава!
київ 2014.05.15, 22:40
Бог проти блуду, підарастії що впадає нам Європа. Росія СВЯТА.
київ 2014.05.15, 22:43
Ми переможемо , якщо об'єднаємо всі слов'янські землі.
Віра 2014.05.10, 11:40
Україна - Божа земля. З мами Бог, а той хто проти нас - той проти Бога.
Владислава 2014.05.10, 15:39
Я дякую Богові за те, що народилась в Україні!!!! Ми - сильний народ. МИ - УКРАЇНЦІ... Бог допоможе нам вистояти в цій нерівній війні. МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!! Якщо Бог з нами, то хто може бути проти нас?
Ruslana 2014.05.11, 23:21
Правда на нашій стороні,а там, де правда—там Господь,а де Господь— там перемога.Колись Мойсей сказав—будьте мужніми,стійте і побачите спасіння від Господа, бо Господь переможе за нас.
віра 2014.05.21, 08:28
Це кара Божа за визнання промосковської безбожної пропаганди , за те що не хватило духу знести усі пам'ятники нечистивому рогатому вождю леніну. Люди добрі, будьте мудрішими, яка святість у Московії? Європа буде відповідати перед Господом за свої гріхи... Пам'ятаймо голодомор, Магадан і репресії,нищення церков та знущання над священниками, заборону релігії для молоді (підпільно вінчались, хрестили дітей бо переслідували).. а також згадайте Авганістан. Ми вже були об'єднані... вистарчить.
Олена 2020.01.11, 16:50

Притягнуо за вуха. Одкровення описують кінець світу, кінець всіх часів, а не проміжні події в окремо взятій країні.

Озирніться довкола! По всьому світу війни, пожежі, повені, землетруси, урагани! Всі ці події неминучі і про них теж наперед сказано в одкровенні. Люди рухаються до самознищення. Та це тривалий шлях. Це не справа одного дня. Ще голи Господь ходив по землі, 2000 років тому, вже тоді він проповідував - "Покайтеся, бо кінець близький". Ті хто чув ці слова думали, що побачать "кінець" за свого життя. Але ще досі ми на цьому шляху.  Сказано, що хто справедливий - творитиме справедливість, а грішник грішитиме до останнього. Ви ж "мрієте", про якусь утопію на землі! Це неможливо! Бо неможливо бути щасливим, коли біда довкола, коли горе торкається інші держави. І кожен народ випиває свою чашу страждань.

Ви просто побачили те, що хотіли побачити. Ми не "центр світу" і не "обраний народ". Обраним народом були євреї. Але Господь говорить, що "приведе овець з чужої кошари". Йдеться про те, шо люди врятуються вірою в Ісуса Христа не залежно від того, з якого вони народу і якого кольору шкіри.

Звісно, всі ми - нащадки Ноя. І кожен народ - інша гілка історії. Але всі гілки рівнозначні. Як у в людини багато органів в тілі - всі різні, але немає серед них "зайвих", так і народи землі - всі є невідємною частиною цього світу. Ми живемо на своїй землі і захищаємо своює право бути. Тому з нами Бог. Бог з кожним, хто терпить несправедливо. А отже, настане день, коли все це закінчиться. Тільки пошуки "пророцтв" ніяк не наблизять нас до цього дня.

Андріана 2020.06.18, 09:14

Ви зрівняли.... Ви всі за політику повстали а не за Бога. І кажите слава Україні. А має  бути Слава Богу. І тільки Йому. Тому краще прочитайте кожен Біблію. Хоч 3 раз та зрозумієте, як ми маємо робити христеяни.

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1197
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2520
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2109
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2164
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6540 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2451 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

334

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1146

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1280

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1398
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

276
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

584
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2059
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26509
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

553
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10463 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8009
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

533
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

401
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

544
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

621
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1583