Антиоксидантні властивості мінеральної води «Рогатинська»

 

Вода – це джерело життя на Землі, ні одна клітина живого організму не може без неї існувати. Відповідно, не може існувати без води і сам організм людини. Значення води для людини настільки велике, що для нормальної життєдіяльності йому необхідно вживати не менше 1,5 літра води в день. Великою перевагою з недавнього часу прийнято вважати наявність в продуктах харчування антиоксидантів. Цікаво, чи є така вода, яка поєднує в собі природні властивості та антиоксидантні здібності? Так є, це мінеральна вода «Рогатинська», виробником якої є ТзОВ СП «Галпласт». Підтвердженням цього є дослідження Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України, які були проведені у 2012 р. В одному з висновків підсумкового документу згадуваного досліджуваного інституту говориться: «Експериментальними дослідженнями встановлено особливості біологічної активності мінеральної води «Рогатинська», а саме здатність мінеральної води «Рогатинська» активізувати антиоксидантні системи організму при курсовому внутрішньому застосуванні».

 

Що ж це таке і як працюють антиоксиданти?

 

Антиоксиданти – це сполуки, які захищають клітини від потенційно шкідливих ефектів чи реакцій, які можуть викликати надмірне окислення в організмі.

 

Кисень є потужним окислювачем, реакції окислення з його участю – джерело енергії для багатьох живих організмів. З іншого боку, в процесі метаболізму утворюються сполуки кисню, які руйнують структуру і речовини клітини. У результаті в клітині і в усьому організмі порушується обмін речовин. Роль антиоксидантів – зв’язати і вивести з організму вільні радикали.

 

Звичайно, що в організмі людини є власна система боротьби з зайвою кількістю вільних радикалів, але вона послаблюється під впливом несприятливих чинників навколишнього середовища, зокрема забрудненого середовища, прямих сонячних променів, куріння та інших шкідливих звичок. Тому виникає необхідність її підживлення і підтримки. Отже, в організмі людини повинен постійно існувати антиоксидантний захист, що є одним з найважливіших компонентів імунітету в цілому. Важливо доповнювати свій харчовий раціон природними речовинами – антиоксидантами, які посилюють захист від вільних радикалів, підвищують тим самим імунітет, стійкість організму до впливу несприятливих зовнішніх факторів, уповільнюють процеси старіння. В цьому випадку, ідеально для такого антиоксидантного захисту підходить мінеральна вода «Рогатинська». Мінеральна вода «Рогатинська» забезпечує щоденну норму води для людського організму і чинить антиоксиданту дію, зокрема запобігає деяким шкідливим для організму окислювально-відновлювальним реакціям і тим самим зменшує число вільних радикалів, які негативно впливають на нервові клітини. Це підвищує виживаність нервових клітин в умовах нестачі кисню.

 

Також не слід забувати, що одним із найважливіших діючих факторів мінеральної води є її фізико-хімічний склад, своєрідний набір макроелементів, які знаходяться у вигляді аніонів та катіонів, та мікроелементів, які є складовими частинами біологічно активних речовин, вітамінів та ферментів. В цьому плані мінеральна вода «Рогатинська» теж є багата на мікроелементи. Приміром, як стверджують учені співробітники Інституту геологічних наук НАНУ (м. Київ) у звіті за 15 серпня 2011 року, результати досліджень, проведених 2008 – 2011 рр., свідчать про стабільність мінералізованого складу «Рогатинської». Науковці також спостерегали, що у ній рік у рік зростає вміст селену. Вже нині, кажуть вони, його концентрація така, що завдяки багатокомпонентному складу «Рогатинської» й за сприяння її окремих речовин, цей важливий для людського організму мінерал може виступати одним із чинників бальнеологічної, тобто лікувальної дії води. Зокрема, дефіцит селену у організмі людини може спричинювати понад 70 видів хвороб, у тому числі онкологічних, внаслідок яких у світі вмирає найбільше людей. Ось, приміром, уривок з підсумкового документу Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Кавецького НАНУ (м. Київ) за 6 жовтня 2011-го: «Мінеральна вода «Рогатинська» має антиоксидантні властивості. Тривале вживання мінеральної води «Рогатинська» добре впливає на систему кровотворення, зокрема сприяє зростанню рівня гемоглобіну в крові, що стимулює процеси обміну речовин в організмі, зростає активність органів шлунково-кишкового тракту, підтримує енергетичний баланс у ньому, підвищує його імунітет. У разі радіоактивного опромінення «Рогатинська» знижує ризик розвитку онкологічних ефектів».

 

Хотілося б зауважити, що природні антиоксиданти, не поступаючись своєю активністю синтетичним, мають низку суттєвих  переваг:  більша  функціональність  і  стабільність,  екологічна  безпечність, спрямованість дії, відсутність сторонніх ефектів та ін. Тому варто і необхідно споживати мінеральну воду «Рогатинська», яка має природні антиоксидантні властивості і є унікальною за своїм хімічним складом, адже саме такою її створила природа.  В свою чергу ТзОВ СП Галпласт постійно дбає про якість мінеральної води «Рогатинська», завдяки впровадженій на підприємстві системі управління якістю ДСТУ ISO 9001: 2009, яка базується на міжнародних стандартах якості.

 

Отже, регулярно п’ючи мінеральну воду «Рогатинська», ми забезпечуємо норму води для нормальної життєдіяльності та створюємо антиоксидантний захист нашого організму. Тим самим ми зміцнюємо імунітет, який є надійним захисником людського організму від чужорідних мікроорганізмів та клітин (в тому числі ракових).


19.03.2014 1396 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1623
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1705
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1692
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5007 39
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2003 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1389

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

322

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

583

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

756

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

874
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3509
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10079
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

719
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25966
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7583
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

775
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

943
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1274
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

227
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1106
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

717
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

951