Анатолій Гриценко в Івано-Франківську: По-новому народ вже пожив, час спробувати по-чесному

 

 

В Івано-Франківську з робочим візитом перебуває лідер політичної сили «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

 

Відтак, під час спілкування із журналістами Анатолій Гриценко наголосив, що не дозволить олігархам за безцінь скупити українські землі, а парламенту - протягнути аграрну реформу.

 

«Незабаром парламент збереться на свій вирішальний штурм. Зазвичай, у цей період проштовхують все, як то кажуть, «невпіхуємоє» і попробують все вставити під різними назвами красивих реформ. Я думаю, що піде і медична, і пенсійна, і зберігається небезпека, що протягнуть ще й аграрну – можливість прихопити 40 мільйонів гектарів родючої землі кількома родинами. Якщо, не дай Боже, у порядку денному з’явиться те, що називається «ринок землі», то я хочу попередити Порошенка та всю його команду, - що їм мало не покажеться – десятки тисяч людей вийдуть і не дадуть їм можливості цього зробити», - сказав політик.

 

Він також розповів, що ПриватБанк разом з Порошенком та Нацбанком вкрали з кишені кожного українця 3,5 тисячі гривень. За словами Гриценка – Коломойський та компанія провели аферу на 165 мільярдів гривень.

 

«Після того, як у грудні місяці Коломойський та товариші «втюхали» країні свій ПриватБанк з діркою в 165 мільярдів гривень, які втягли через свої власні структури у змові з Нацбанком, який видавав рефінансування на вигідних умовах і тут же через валютний ринок виводили за кордон. Навіть по тих понятійних угодах, які були підписані між Порошенком-олігархом і Коломойським-олігархом, власники Привату до 1 липня мали повернути державі вкрадене, або як мінімум 75 % - вони цього не зробили. Тому президент ще два дні тому мав вийти у прямий ефір і заявити, що люди, які вкрали 165 мільярдів заарештовані – це власники Привату, топ-менеджери та працівники нацбанку, які дозволили все це зробити. Це був би приклад рішучої боротьби з корупцією та деолігархізацією».

 

Розмови про введення між Україною та Росією візового режиму є нічим іншим, ніж порожніми балачками. Політик переконаний, що Порошенко не буде цього робити.

 

«Якби Турчинов хотів ввести візовий режим, то в нього були всі повноваження, щоб зробити це ще у березні місяці 2014 року. Повноваження по введенню візового режиму має Кабінет міністрів України. Тому коли говорять, що парламент розгляне це питання – то це від лукавого. Парламенту не потрібно розглядати це питання. Більше того, вже було рішення РНБО про введення цього режиму, а рішення РНБО є обов’язковими для виконання всіма виконавчими структурами включаючи Кабмін. Зараз це просто «балтологія», і спосіб знову ж таки знайти чергову відмазку, щоб не робити реальну справу», - переконаний лідер «Громадянської позиції».

 

Що ж стосується ситуації у зоні АТО, то зламати хід подій на думку Гриценка можна, але Порошенку потрібно виправити свої помилки, головною з яких є підписання Мінських угод.

 

«Порошенко обдурив український народ і не виконав свою передвиборчу обіцянку – припинити АТО і забезпечити мир. Порошенко зробив кілька хибних кроків, які ускладнюють вирішення питання протидії російській агресії. Крок перший – для того, щоб потішитися в прямому ефірі звільненням Слов’янська – здали мільйоне місто Донецьк. Президент не вжив необхідних заходів для того, щоб перекрити кордон і не допусти в Україну «гуманітарні вантажі». Наступний – підписання Мінських угод – президент загнав країну у пастку, він не знає як викрутитися з ситуації. Якщо ти зробив помилку – виправ її – внести Мінські угоди у парламент і провали голосування. Тоді пошук рішення починається з чистого листка. Про швидке вирішення конфлікту на сході не може йти мова – цей дощ на довго», - пояснив Анатолій Гриценко.

 

Також обговорили перспективи розвитку України у майбутньому. На переконання політика, Порошенко разом з теперішніми політиками ведуть країну до руйнації і майбутнього з такою владою у країни немає.

 

«Україна не має жодних перспектив у розвитку при теперішній владі. Порошенко, Яценюк та вся свора ведуть країну до загибелі, до руйнації, до депопуляції, до дебілізації, масового збідніння та дальшої узурпації влади. По-новому народ вже пожив, тепер час спробувати по-чесному. Ми доходимо до межі повної руйнації країни. При Порошенкові в України немає майбутнього – його мета – стати найбагатшою людиною і крапка. Народ не просто розлючений, - він розчарований і це може призвести до вибуху», - зауважив Гриценко.

 

Що ж стосується об’єднання політичної сили «Громадянська позиція» із “Самопомоччю”, “Демократичним альянсом” і “Рухом нових сил”, то за словами Анатолія Гриценка цей процес триває.

 

"Переговори ведемо і цей процес постійний. Ми не просто говоримо, але й кожного вівторка партії, біля Верховної ради вимагають від Президента та коаліції виконати те, що вони обіцяли. Коли ми об’єднаємося?.. Відповідь на це питання віддалена в часі – частина політичних сил очевидно вже об’єднається у складі нового парламенту, частина буде готова йти спільним списком на вибори, деякі створять спільну партію. Цей процес іде і Ви побачите його позитивний результат. Є усвідомлення усіма, що цю владу, зупинити по одинці, розчепіреними пальцями, - неможливо, треба тільки об’єднати зусилля. Якщо комусь для майбутнього країни треба зняти гетьманський капелюх і зменшити свої амбіції, - ми готові і я в тому ж числі".

 

 

І на останок Анатолій Гриценко розповів, які першочергові зміни провів би в державі, коли б зайняв крісло Президента України:

 

«Будь-яка команда починає роботу із кадрових та організаційних рішень. Якщо говорити по суті, то найперше слід добитися перегляду угод з міжнародними кредиторами, які були підписані та схвалені Порошенком, Яценюком та Яресько – вони ставлять країну на коліна. В 2015 році було підписано угоду про реструктуризацію боргів із зовнішніми кредиторами. Згідно з документом нам ніхто не списав жодної копійки, а відклали виплату на 4 роки. Поки Порошенко президент він хотів бути спокійним, а далі – трава не рости. Були підписані додаткові угоди, які передбачають кардинальне зростання не тільки тіла кредиту, а ще додатково треба буде виплатити близько 100 мільярдів доларів.

 

Жити з цим не можна. Тому новій владі доведеться вирішувати це питання, про яке просто забули, не бачать і називають катастрофу - успіхом.

 

З перших днів люди повинні зрозуміти, що прийшла нова влада, яка посадить за грати тих, хто на це заслуговує

 

По-новому народ вже пожив, тепер час спробувати по-чесному. Ми доходимо до межі повної руйнації країни. Під час президентських виборів я говорив, що олігархат у владі – це брехня,  що не бути трьом «П» : патріотизму, порядності, професійності. Люди хотіли швидких рішень – люди хотіли повірити в казку. Таких казок не буває.

 

Україна втратила свій державний суверенітет, спроможність приймати рішення. Але майбутнє України є. Головне не продавати свої голоси, зміцнювати ціннісні орієнтири», - додав політик.


03.07.2017 1490 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1140
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2485
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2090
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2140
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6468 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2423 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

296

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1120

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1152

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1365
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

248
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

566
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2038
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26483
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

530
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10435 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7976
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

512
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

374
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

524
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

598
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1548