Анатолій Гриценко у Франківську: Це жлобство демонструвати своє багатство, коли люди на межі виживання

Івано-Франківськ з робочим візитом відвідав лідер політичної сили «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Під час зустрічі із журналістами політик прокоментував ситуацію зі свідченнями Президента України Петра Порошенка у справі Януковича в суді, порушення прав громадян України та пояснив, чому закликав міжнародну спільноту більше не давати кредитів урядовцям.

За словами політика, у дні річниці розстрілу на Майдані згадуємо важкі часи та переосмислюємо, що відбулось з країною. Відтак у цей час йде суд над Януковичем, який перетворюється на суд представників сьогоднішньої влади. Відтак назвав свідчення гаранта елементом клоунади: Порошенко одразу згорнув спілкування з судом після незручних запитань про відпустку на Мальдівах.

«Президент живе в захмарному світі. Очевидно, що гроші в нього є, щоб оплатити 500 тисяч. Але це кіч, простими словами – жлобство демонструвати своє багатство, коли люди на межі виживання. Це з часів бандитських 90-х. Це показати, що я, мовляв, багатий. Глава держави не повинен так діяти в країні, яка воює, яка бідна, і очевидно, що йому було неприємно продовжувати свідчення. Але я хочу сказати, нехай тренуються тому що їм прийдеться давати справжні свідчення», - зауважив Гриценко.

Відтак пригадав, що 25 місяців пройшло з того часу, як він дав покази на 11 вищих посадових осіб, зокрема, Олександра Турчинова, Арсенія Яценюка та Петра Порошенка, Генеральній прокуратурі України.

«Я навів незаперечні факти їхніх злочинів, які перевіряються максимум тиждень. І я хочу нагадати, що не завжди буде в Україні Генеральний прокурор кумом Президента. І їм прийдеться давати реальні свідчення по своїх справах, такі речі пробачатися не будуть. Це справи кримінального статусу і багато в межах від 12 до 15 років. Коли я це пригадую, чергові матіоси, чорноволи й інші «порохоботи» кидаються розказувати – розікрав, знищив і все решта. Ми це витримаємо, але чи витримають потім в суді вони. Тому що загинули люди і продовжують гинути не за таку владу, не за таку політику», - наголосив Анатолій Гриценко.

Тож політик підкреслив, що політична сила бере активну участь в об’єднавчих процесах, щоб сформувати цілісну команду, яка не просто переможе, а зробить справу.

«Перемогти - це дуже важко проти цієї влади, але це 10% зусиль, а 90% - це робота потім. Відвернути країну від прірви та стабілізувати ситуацію. Здійснити пакет реформ, який підніме підприємця і громадянина з його правами та свободами, які зупинять потік кращих, сильніших, потужніших людей закордон. Повернуть в українців довіру у власну державу і повагу до України на міжнародному рівні. Ми будемо над цим працювати, для такого єднання у мене є мандат від партії та будемо напрацьовувати план спільних дій. Він буде оприлюднений, коли буде готовий», - додав Гриценко.

Також політик звернув увагу на порушення прав громадян України. За його словами, громадян України не викидали з країни, як це бачимо зараз, ні при Президентах: Кравчуку, Кучмі, Ющенку, ні при Януковичі.

Відтак Гриценко зазначив, що партія «Громадянська позиція» спільно з іншими – а це «Самопоміч» «Батьківщина», «Рух нових сил», «ДемАльянс», «Народний контроль», «Європейська партія України», «Політсила Альтернатива» – прагне захистити громадянина, людину, її права, свободи власність.

«Одноосібно ми заявляли про це ще в липні, коли по-підлому, «під дих», порушуючи конституційні вимоги позбавили Саакашвілі громадянства. Загалом це питання не Саакашвілі, а питання порушення прав усіх громадян. Скільки людей, до прикладу, з Прикарпаття їздить за кордон. Наприклад, ви повертаєтесь, а вам кажуть, що ви ніхто і потрібно здати паспорт. Геть звідси! Це питання базових прав захисту громадян в нашій програмі це ключове», - зауважив лідер партії.

Щодо цього питання політик на завершення додав, що в разі обрання його президентом України, він одним із перших указів відновить громадянство Михайла Саакашвілі, незалежно від того, як він буде ставитися до самого Гриценка, партії чи політики.

«Я поверну йому громадянство, навіть якщо він буде нещадно критикувати, але це право громадянина», - підкреслив політик.

Серед іншого лідер «Громадянської позиції» також звертає увагу на те, що виборці продаються. Вранці люди йдуть до церкви, яка вчить «не обмани, не вкради», а потім ідуть голосувати і з них виходить фальш.

«Без людей зміна влади не відбудеться. Люди повинні включитися розумом, серцем, вірою, довірою. Тоді це буде зробити легко і треба над цим працювати, щоб змінити владу без потрясінь та Майданів», - вважає Гриценко.

Насамкінець зустрічі з журналістами Анатолій Гриценко пояснив, чому закликав міжнародну спільноту більше не давати кредитів урядовцям.

«Я говорю та закликаю наших іноземних партнерів - перестаньте давати нам кредити, бо ми не повернемо їх зараз. Обсяг кредитів захмарний, ми вже перейшли червону межу. У кредити, в тіло кредиту під високі відсотки, які вже набрали та продовжують брати, закладені додаткові виплати. Як порахували експерти, це понад 100 мільярдів доларів. Це каміння на ногах України та кожного українця - ми цього не витримаємо. Або ж нам доведеться все розпродати. Такого не буде, відповідальна, чесна влада скаже - це народ, це держава, навіть якщо хтось вчинив помилки, ми не будемо нищити самих себе таким чином. Дефолт повна санація фінансів, нехай сприймають. Я їх попереджаю завчасно, не давайте нових кредитів!», - обурюється політик.

Крім того, Анатолій Гриценко наголошує на грубих урядових помилках, які допускаються при взятті багатовідсоткових доларових кредитів.

«Влада в листопаді взяла новий мільярд зовнішніх запозичень під 7,3% плюс долі за обслуговування. Тоді, як у своїх людей, які долари кладуть в Ощадбанк, їм дають максимум під 4%. Тобто всередині країни дешевші – візьміть у людей і набагато більші, дайте їм 5-6% і люди понесуть, а ви понад 7% берете, а свої не використовуєте. Але, на жаль, для тих, хто при владі, Україна - не Батьківщина. Для них - це територія, де вони заробляють гроші та крадуть», - підсумовує політик.

Перш за все потрібно враховувати інтереси  людей, а не давати пусті обіцянки.  Не спекулювати цінностями Майдану , і відповісти за скоєні злочини.

 «Разом з командою однодумців нам вдасться  змінити   і покращити  якість життя українців, які вже втомились від пустих обіцянок і бездіяльності влади».


23.02.2018 1776
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1579
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1682
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1673
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4949 38
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1972 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1369

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

218

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

560

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

723

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

855
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3485
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10047
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

704
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25932
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7562
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

754
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

935
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1260
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1082
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

699
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

932
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

809