Актуальне інтерв’ю з Уляною Василик, мамою трьох дітей, адвокатом та членом політичної партії «УКРОП»

 
 
 
 
Пропонуємо читачам цікаву розмову з Уляною Василик. Франківчани задали Уляні Василик особисті питання про дитинство, навчання, обрання фаху юриста, про виховання трьох синів та відносини у сім’ї. Не оминули також і тему політики.
 
 
Зокрема, Уляна Василик пояснила чому йде на вибори від УКРОПу та чому вибрала дану політичну силу.
 

1.Ви у 15 років закінчили школу і поступили на юридичний факультет. Як так сталося? Що спонукало Вас до цього і чому Ви обрали професію юриста?

 

Історія насправді дуже цікава. Свого часу була така програма, по якій я навчалась у Німеччині, в Мюнхені. Я пройшла конкурсний відбір і мене взяли в інтернат під назвою «Рідна школа». Фактично там я закінчила школу. Приїхавши в Україну в мене був вибір: або далі навчатись в школі, або здавати екзамени екстерном. Зрозумійте правильно, після німецької школи мені було б тяжко навчатись в Україні. В Німеччині думку дитини, учня, чують і враховують, там в принципі дуже демократичне спілкування між вчителем і учнем. Я розуміла, що мені буде вже просто не комфортно навчатись в українській школі. 2 роки без батьків мене дуже дисциплінували і я стала самостійною, на той момент я легко відповідала за свої вчинки і приймала рішення. Мене це не лякало. Насправді, я готувалась поступати в університет і вивчати іноземні мови, попри те, що мені право завжди подобалось, адже в мене присутнє ще з дитинства загострене відчуття справедливості. Власне, перед тим як здавати екзамени екстерном, я займалася з репетиторами і багато вчилась. Мої батьки тоді мені сказали, що ти або здаєш, або залишаєш вчитися в школі. Для мене великим стимулом і мотивацією було навчання в університеті, я цього дуже хотіла. Я, коли прийшла подавати документи на німецьку філологію, жінка, яка сиділа в приймальній комісії, мені сказала: «Для чого вам це? У вас прекрасна німецька, у вас немає жодних проблем. Чому ви не хочете щось інше спробувати?». Збоку був юридичний факультет… Тоді я подумала, що з мене, напевно, буде класний адвокат. Я подала документи, отримала хороші результати іспитів і поступила на державну форму навчання.

 

2.Ви вирішили отримували вищу освіту в нашому місті. Не було бажання продовжувати навчання у Європі і там поступати в університет?  

 

Європа мені дала колосальний життєвий досвід. Проте, насправді, мені здається, що немає значення де ти вчишся. Якщо ти хотітимеш, то ти вчитимешся будь-де… Головне, мати бажання. Також, якщо відверто, то хотілося бути поруч з батьками…

 

3.У Вас дві вищі освіти?

 

Так. Одну я отримала, навчаючись у Прикарпатському національному університеті, на юридичному факультеті. Також я закінчила магістратуру державної служби Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

 

3.Ви дочка Ольги Бабій, гендиректора  ОТБ «Галичина». Яким чином це впливало на формування Вас як особистості, Ваших якихось рис характеру?

 

Моя мама для мене найкраща і найрідніша. Кращої мами і бабусі, мабуть, немає. Попри всю свою зайнятість, вона мені дуже допомагає з дітьми. В мене з мамою дуже близькі відносини, безумовно, це на мене дуже вплинуло. Коли я була маленька, ми жили в Коломиї, моя мама кожного дня їхала до Франківська зранку, коли я ще спала, а поверталась додому, коли я уже спала. У вихідні я отримувала максимальну увагу від неї. Її могло не бути, але я цього не помічала, адже моя форма завжди була випрасувана, в хаті все зроблено. Мені дуже подобалось, що моя мама така активна. Я завжди казала: «Хочу бути як мама». Мені подобалось те, що вона створювала, адже вона цим жила…

 

4.У Вас троє дітей, за професією Ви адвокат, зараз йдете в політику… Створюється образ сильної та багатогранної особистості. Що для Вас зараз є найбільш пріоритетним?

 

Мої діти – мій найбільший пріоритет. Я дуже стараюсь проводити з ними максимально час. Вони зазвичай при мені, допомогу отримую від чоловіка. Діти – це моє все… Вони для мене на найпершому місці.

 

Моя громадська діяльність мені також дуже подобається, я люблю цим займатись. Як на мене, те, чим ти займаєшся, потрібно любити. Якщо ти не любиш ту справу, яку робиш, то краще її не робити. Останні десять років я багато де працювала. Проте в більшості ці роки я присвятила народженню і вихованню своїх дітей. Серйозно адвокатурою я почала займатись зовсім недавно. Зараз я захищаю журналістів, адже я – медіаюрист. Медійне право – це моя віддушина. Мабуть, кожен юрист має галузь права, де він себе найбільше відчуває. Мені приносить задоволення те, що я маю можливість відстоювати права журналістів.

 

На вибори я йду в класній команді хороших фахівців. Івано-Франківськ не є моїм рідним містом, бо я сама з Коломиї, але я живу в цьому місті зі своїми дітьми і мені дуже хочеться, щоб воно було комфортним, чистим, щоб воно було приємним для дозвілля і навчання дітей. Я не вважаю себе політиком. Адже орган міської ради зазвичай займається господарськими справами. Але ми завжди повинні розуміти, що в доброї господині завжди чисто вдома. Я вважаю, що пора, щоб до міської ради прийшли люди, які можуть, хочуть здійснювати зміни. Я вірю в ці зміни. Я знаю, що команді, яка йде з Олександром Шевченком, це під силу. Для них ці зміни – це непросто слова і обіцянки.  Сам Олександр Шевченко – це сильний лідер, який має бачення цього міста і розуміння як  можна навести ньому порядок. Ми бачимо Буковель, який був зроблений фактично з нуля, розумієте, він знає де і який кабель знаходиться, де і яка труба поставлена. УКРОП – це молода політична сила, яка зібрала у Івано-Франківську прекрасну команду. Я думаю, що нам вдасться все задумане реалізувати.

 

5.Відомо, що Ви з мамою розійшлися у політичних вподобаннях (Ольга Бабій йде на місцеві вибори від Блоку Петра Порошенка «Солідарність»). Чи плинуло це на ваші відносини?

 

Ні. У нас дуже демократичні відносини. Мої батьки завжди з повагою ставилися до мого вибору. Як на мене, дискутувати – це класно і цікаво… У нас вдома нема катастрофи через те, що я пішла від УКРОПу на вибори, а мама балотуватиметься від Блоку Порошенка. По-перше, ми на ці теми не дуже спілкуємось, в нас просто нема на це часу.

 

Одного разу в нас був сімейний обід з батьками, ми стараємось разом збиратись, я тоді прийшла і сказала: «Я тепер укропка» (сміється). Я розповіла, що йду з Олександром Шевченком на вибори. Моя мама так: «Ну, Олександр Шевченко розумію. УКРОП? Ти впевнена?». Я тоді пояснила, що це класна молода політична сила, з тверезими поглядами на життя і на ситуацію в країні. Мама зрозуміла, вона завжди поважає мою позицію. Взагалі, я думаю, що ця команда зробить багато хорошого, покаже себе дієвою політичною силою.


16.10.2015 4627 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

632
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1828 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1113 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

535
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6887 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11358 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

318

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1051

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1097

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1092
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

262
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1065
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

830
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

724
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2928
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4421
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18423
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

293
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

338
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

648
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

751