«Як опозиції сформувати більшість-2012»

 

 

       Новий виборчий закон, за системою 50 на 50, дає гарантії формування щонайменше сталої блокуючої «меншості» опозиції, у 150 мандатів і більше, що категорично унеможливлює внесення владою будь-яких абсурдних змін у Конституцію, наприклад, обрання наступного президента у стінах Верховної Ради, а не на загальних, прямих, всенародних виборах 2015 року.

       Адже, у випадку подолання 5-ти відсоткового бар’єру лише трьома партіями, опозиція набирає 135 мандатів за пропорційними списками (лише за результатами соціологічного опитування станом на 1 листопада 2011 року):

        «Батьківщина» - 20 % від 225 дає 86 мандатів з «дивідендами»,

        «Фронт змін» - 10 % дає 41 мандат, що в сумі 135 «списочників».

        Проти 22 % «Партії регіонів» з 99 «списочниками».

        До виборів ще далеко. І при умові злиття в КПУ інших їх знакових союзників, або підтримки голосами електорату ПР на Сході комуністів, зайвою сотнею тисяч виборців, КПУ гарантовано долає 5 % бар’єр.

        Аналогічно зі «Свободою». При умові злиття в «Свободу» декількох знакових осіб з інших непрохідних націонал-демократичних партій, цілком можливе подолання 5 % бар’єру.

        «УДАР» Кличків може об’єднати в собі Вячеслава Кириленка, Анатолія Гриценка, Миколу Катеринчука, інших знакових «НУНСівців»…, що гарантовано дозволить посилити 5 відсотків.

        Тоді. картина хоч і міняється в деталях, у голому підсумку дає абсолютно аналогічний результат, що і вище, а саме:

        «Батьківщина» - 22 % має 75 депутатів «списочників».

        «Фронт змін» - 10 % має 35 мандатів.

        «УДАР» - 5 % має 16 мандатів.

        «Свобода» - 5 %  має 16 мандатів.

        В сумі - 134 мандата.

        Проти, «Партії регіонів» - 22 % має 75 «спис очників».

        КПУ – 5 % має 16 мандатів.

        В сумі – 91 мандат.   

        Якщо з пропорційною системою хоч щось зрозуміло, то з мажоритарною набагато складніше і туманніше.

        Закон дозволяє одному й тому ж кандидату одночасно балотуватися і по списках і по одномандатному мажоритарному округу. Знакові і потужні кандидати є в кожній команді. Достатньо і олігархів, мільйонерів, письменників, артистів, мерів, екс-президентів, екс-міністрів, екс-прем’єрів,  екс-губернаторів, громадських діячів… При бажанні кожний висунеться і зареєструється.

       Тож як опозиції сформувати свою «більшість» у ВРУ, у 226 голосів?

       Теоретично можливо! Практично песимістично!            

       Шанси опозиції на формування своєї «більшості» мають місце бути. Але, при одній умові! Виключно у випадку формування, висування, підтримки  (не взаємопоборювання на одному одномандатному виборчому мажоритарному округу), всіма політичними та електоральними силами «Комітету опору диктатурі», свого одного(!) єдиного кандидата, взаємно консенсусно погодженого.

       Для цього необхідно спільно перемогти у 90-100 округах, з 225.

       Якщо вистачить на це розуми і зусиль, то 226 голосів опозиція матиме.

       Виставити проти одного провладного, погодженого Януковичем особисто, кандидата від сьогоднішньої антинародної коаліції «більшості», такого ж погодженого всією опозицією демократа, дозволить переломити традиційну стратегію і тактику влади на підкуп, фальсифікацію, адмінресурс, шантаж та залякування, і здобути вагому електоральну підтримку виборців.

        Союзником у цій боротьбі з режимом Януковича будуть: чорнобильці, афганці, студенти, пенсіонери, ветерани, діти війни, скорочені та обділені чиновники, освітяни, медики, працівники сфери культури, підприємці, таксисти, весь дрібний і середній бізнес, військові, ув’язнені, тощо… Набагато легше, на пальцях однієї руки, сказати хто буде з цією владою, а ніж перелічити їх ворогів. А це, прокурори, частина ментів, СБУшників, та жируюча свора високопосадовців, всіх ОДА та РДА, міністерств та відомств, половина з яких виключно вихідці з Донбасу, яких люто ненавидить все окуповане «донецькими» місцеве населення, та не менш ненавидить інша ображена, обділена і заздрісна половина корумпованого чиновництва. 

         Важко буде режиму відмити своє «обличчя», навіть в золотому унітазі, в екологічно чистому «Межигір’ї»! Неможливо буде отримати голос підтримки, на користь «кровосісь», від «вдячних» 60-ти річних жінок-пенсіонерів!

        Шанс завжди є! За нього потрібно лише боротися!

        Режим сам все зробить для свого політичного самознищення і смерті!

        Народу-виборцям потрібно лише самим собі допомогти восени 2012 року!

        І тоді Україна буде, в перспективі, демократичною, європейською, правовою країною – членом Європейського Союзу та НАТО!

       Україна без Януковича!

       Україна без Партії регіонів!

       Україна без «урок» та «кровосісь»!


18.11.2011 Юрій Романюк 1249 1
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

636
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1848 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1115 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

540
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6891 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11360 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

320

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1054

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1099

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1095
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

264
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1067
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

834
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

727
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2932
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4423
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18426
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

295
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

340
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

650
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

755