Як ми вдруге програємо Україну

 

Внаслідок Революції Гідності до влади прийшли "нові люди". Біднота вибрала президентом багача, а "нові люди" виявилися не такими вже й "новими".

 

Пройшов перший постреволюційний рік, але стає тільки гірше. Контактів з пресою у президента і прем’єра – мінімум, інформації про плани, про зроблене – нуль. "Реформи йдуть" тільки у їх гучних заявах у ЗМІ…

 

Майдани у Києві вже давно не збирають. А навіщо? Київський Майдан свою місію виконав – привів до влади нові клани. Хоча на Майдані мовилося, що джерело влади – народ.

 

Наразі ж все вирішується в кулуарах. Через Верховну Раду лише продавлюють, легалізують рішення. Ніхто нікого ні про що не інформує, не радиться і не звітує.

 

У Верховну Раду вкотре пролізла відверта шваль. Депутатів, які хочуть кардинально змінювати країну, – максимум півсотні людей.

 

Майданівська коаліція де-факто вже давно не існує. Коаліція п’ятьох фракцій не те, що не голосує спільно, вона навіть зібратися у вирішальні моменти не може.

 

Коаліційна угода не виконується і вже ніколи не буде виконана. Блок Петра Порошенка і Народний фронт чхати хотіли на думку решти фракцій коаліції.

 

Голоси для рішень парламенту потрібних президенту і уряду збирають у "Опозиційному блоці", у олігархів. Колишні союзники по коаліції взагалі стали запеклими ворогами.

 

Повторюється історія з Ющенком та його "любими друзями", як тут не провести паралелі – Ющенко-Порошенко, Медведько-Шокін.

 

Як виконуються ключові передвиборчі обіцянки? Депутатську недоторканність ніхто не скасовує, офшорні зони далі процвітають. Закон про імпічмент президента не приймають, а про тимчасові слідчі комісії ВР – на сесію не виносять. Пакет законів, що мав бути ухвалений згідно коаліційної угоди, прийнятий на 15-20%.

 

Гривня обвалилася в три рази – люди сталі біднішими втричі. Ціна на комуналку росте, купівельна спроможність – падає.

 

А уряд хоче відкупитися підвищенням зарплат на 100-300 грн.

 

З представниками попередньої влади все домовлено і їм дані гарантії недоторканності. Злочинцям дають можливість втекти закордон, а потім для хохми оголошують в розшук. Тих, хто не зміг втекти, затримують і… відпускають під заставу.

 

Ніхто не покараний за фальсифікацію результатів минулих виборів до парламенту, за ті чудеса, що відбувалися на довиборах.

 

Майно зрадників України, тих хто оголошений в розшук, не конфіскували і не збираються це робити. Навіть відверті сепари, представники Криму і окупованої частини Донбасу, продовжують заробляти в Україні.

 

Сотні фур кожного дня прямують до Криму, в окуповані частини Донецької та Луганської областей. Для чого ми економічно підтримуємо владу окупованих територій? Чому одні гинуть, а інші – збагачуються на війні?

 

Тих чиновників, хто починає викривати корупційні схеми в нинішньому уряді, швидко звільняють і переслідують.

 

Дивина. Щодо кримінального переслідування антиукраїнських сил, то у нинішньої влади постійно  виникають проблеми. А щодо арешту і кримінального переслідування представників патріотичних організацій – жодних проблем – реакція миттєва і безжальна.

 

Добровольчі батальйони, "Правий сектор", "ВО "Свобода", "Радикальна партія"… хто наступний?

 

У чому полягає політична відповідальність партій?

Хто з політиків під час виборів поніс відповідальність за результати діяльності політичної партії, що була обрана в парламент, чи місцеву раду?

 

Люди більше не проголосують за політичну силу, що втратила довіру? Але політики бігають з партії в партію!

 

Вчорашні члени "Нашої України", "Партії регіонів", "Народного фронту" і інших збанкрутілих політичних проектів розлізлися як таргани по нових політичних проектах з іншими брендами і лізуть до рад усіх рівнів.

 

Мінські угоди мертві. Влада жиріє на війні – буйним цвітом розквітає кумівство, корупція і контрабанда.

 

Кримські татари перекривають дорогидо Криму. Насправді ж, будь-які контакти з окупованими територіями влада мала припинити вже давно на законодавчому рівні.

 

Коли Україні повернуть Крим?

Крим Росія поверне Україні тоді, коли віддасть Японії Курильські острови, а Німеччині – Калінінградську область.

 

Окупований Донбас Україні повернуть тоді, коли Грузії віддадуть Абхазію, Південну Осетію, а Молдові – Придністров’я.

 

Ми воюємо на Донбасі за територію, а не за населення. Уявіть, що Путін відступив і нам віддали Донбас.

 

Тамтешні ненавидять українців, інфраструктура зруйнована і розграбована, вся власність належить Ахметову, Єфремову і інших лідерам організованих бандитських угрупувань.

 

Хто знає, що з цим робити? Скільки часу забере перевиховання сепарів на патріотів України?

 

Офіційно війни немає, а люди гинуть… Хлопці не розуміють, за що воюють, проти кого, яка мета, і коли це закінчиться. Влада стверджує, що Росія непереможна, тобто ми визнаємо, що ми програли ще до бою.

 

Ми не плануємо перемогти, ми просимо миру на умовах противника, що рівнозначно капітуляції. За таких обставин всі шукають приводи ухилитися від мобілізації в армію.

 

З такою політикою реванш антиукраїнських сил невідворотній.

Чи не час відновити в Україні смертну кару?

 

Ми знаходимося не на тому етапі, щоб відмовлятися від неї. Не можна в країні, де йде неоголошена війна, панує корупція, безлад, дезертирство, розкрадається державне майно і фінанси, відміняти таке покарання! Спочатку треба навести порядок.

 

Майно осіб, яких звинувачують у державній зраді або розкраданні майна, треба конфісковувати.

 

Правоохоронців, державних службовців, депутатів Верховної Ради притягати до кримінальної відповідальності, але термін ув’язнення множити на два.

 

Заборонити депутатам і членам їх сімей брати участь у тендерах на бюджетні закупівлі.

 

Треба дозволити придбання зброї цивільному населенню. Бандити і так звана еліта нині мають зброю, її не має тільки законослухняний громадянин.

 

Час вивести з тіні на світ Божий ще один "державний орган" – українських олігархат – Ахметова, Коломойського, Фірташа, Пінчука, Януковича, Новинського, Боголюбова, Косюка, Порошенка, Жеваго, Тігіпка і так далі.

 

Це члени закритого акціонерного товариства "Україна", клубу, який не існує де-юре, проте за кулісами впливає на всі процеси в державі. Треба це припинити!

 

Варто запровадити в шкільній програмі вивчення спеціальних дисциплін – "Голодомори в Україні – геноцид українців" та "Етноцид і русифікація українців". А ще створити реєстр ворогів України. Мають бути не тільки пошановані герої України, але не забуті і затавровані її вороги.

 

Варто провести загальноукраїнський референдум на тему, чи хочуть громадяни України щоб Крим і Донбас були у складі України?

 

А ще – відправити соратників Януковича і вихідців з Донбасу – Ахметова, Колеснікова, Єфремова і їм подібних додому, на їх вотчину, до "народу Донбасу", в "ДНР"-"ЛНР", попередньо конфіскувавши все їхнє майно.

 

Депутату Верховної Ради призначити зарплату, яка відповідає середній зарплаті держслужбовця, зняти депутатську недоторканність, відмінити пільги, за прогули позбавляти депутатського мандата згідно "Кодексу законів про працю".

 

Заборонити двічі депутатам Верховної Ради знов балотуватися.

 

Заборонити у новому законі про вибори депутатам і кандидатам у депутати змінювати партійну належність і балотуватися від іншої політичної сили.

 

Бо ми вже програємо Україну.

 

Сергій Стефанко, для УП


01.10.2015 Сергій Стефанко 1022 2
Коментарі (2)

Valentu Les 2015.10.01, 18:14
п. Сергій, почитайте як судять Коцабу і подумайте який Вам за Вашу статтю можна цирк організувати... Країна і не вилазила з під олігархів - майдани це все фарс для нас, простолюдів, прикро, але далі гірше: гляньте на дії влади відносно інакомислячих і думайте перш ніж писати... Вибачте за суб'єктивну думку, але немає жодних надій демократично, без коліївщини, щось поміняти - дурили дурять і далі будуть дурити обіцянками і зверхньо посміхаючись витирати об простий люд ноги...
Славко Задунайский 2015.10.03, 12:35
Зрада,все пропало,сонце не світить і тд
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1331
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1162
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2239
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3730
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2811
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2817

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

577

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1018

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

935

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1931
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1000
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

834
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

639
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

220
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1449
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

916 1
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

624
05.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19945
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

351
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

676
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

632
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

972